Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 500
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
И Митито докато чуе началната мелодия на Дейв и Ава откача, радистен бяга към мен да зяпа. Ама от известно време (2 3 седмици) съм спряла детските, максимум 30минути и то сутрин докато аз се разсъня с кафето.
Сега е в период на голяма привързаност към мен, даже иска да спим заедно всеки път.
Имаме 6 зъба+7ми никнещ.
Такъв бяс е като се изнерви обаче, бяга бяга и бам главата в земята нарочно.. направо полудявам в такъв момент, но си дадох сметка че с викане и каране няма да се получи и спрях. Бая го овиквах последно време , но после ми ставаше гузно..
Как са с говоренето вашите мъници?

# 586
  • Русе
Йоана бърбори много, но на китайски Simple Smile То са едни изречения, едни интонации... Много е смешна. Смислено май е само - мама, тати, баба, деди, дай, да, не, тао-тао, аля. Очаквам към януари да вкара повече смислени думи, голямата беше точно по същия начин. Като гледам половината тригодишни в градината как не могат да говорят се чудя моята ли рано започна, другите деца ли закъсняват...
Каката се очертава все повече твърд левичар, Йоана май си ползва дясната ръка. Я кажете с по-големи деца кога се затвърждава коя ръка ще използват? Не че ще се мъча да променям нещо, както им идва отвътре на децата.

# 587
  • България
Нинив, не съм сигурна за ръцте.Стела май засега посяга с лявата да се храни,но май е рано да се каже
Иначе моите като чета тук и в други групи,май наистина много говорят.Всичко,което казват означава нещо.Изискват,настояват,сърдят се, понякога ми е трудно да разбера,защото те постоянно учат нови думи и ги казват по различен начин.
Като ги питам ми отговарят.Дори се "клюкарят" Simple Smile))
Абе говорят си с изречения Simple Smile
Казват си имената,нашите имена(както могат се),имената на комшии и приятелчета.
Вчера, например ходих за кухнята без тях с колата.Като се върнах им разказвам къде съм била.И Теодора много се впечатли,че мама кара колата.Те понеже  това не са го виждали,  .Като ходим някъде татко им шофира.Още не съм ги возила сама. И знаят,че тати кара.
И сега като се сети казва впечатленаа"мама кая(кара)колата" Simple Smile После добавя нещо за бабите и манджата Simple SmileЗащото като ходим до кухнята им казвам,че бабите са я сготвили.

# 588
Маги, и аз ограничавам вече филмчето, защото прекаляват.
Ирен, твоите бебоци съм ги признала за най-умно говорящите. Много са напредничави в това отношение. Да са живи и здрави !
При нас положението е съвсем нормално с говоренето - казват по някоя и друга думичка, но много разбират и изпълняват команди. Имитират ни и се опитват да повтарят след нас думички - момата е по-напред с материала. Иначе основно дърдорят на бебешки, както казва Нинив с интонация Grinning Много са смешни.
Да ви се оплача, в това кофти време не успявам да намеря дъждобрана на количката. Някъде съм го скрила от себе си, след като цяло лято го подритвахме в коридора. Сега се чудя дали да купувам нов или да продължавам да търся. ММ обърна цялата къща + мазето да търси дъждобран, но няма. Аз като квачките седя и гледам в една точка, опитвайки да си спомня къде съм го сложила.
Момичета, какви долнища купувате на децата за зимата ? Има едни скиорски, които ползваха съседските бебета миналата зима, но се чудя дали има смисъл да купувам такива. То е яно, че ще имат чувалчета в количката, но в нея едва ли ще стоят дълго, като излизаме.

# 589
  • България
Моите деца още спят Grinning
Навън е мрачно,щорите са спуснати.....
Вярно,че Теодора заспа след 1снощи,но Стела май преди 11 беше Simple Smile)))
Добре че вчера не заверих купони за храна Joy

# 590
  • Русе
Кити, аз така търсих миналата година чувалите за количката - имаме два. Обърнах къщата и няма... Докато не отворих за нещо съвсем друго гардероба в коридора. Там бебешки неща не държа, но спалните чували за къмпинг са ни там и съм подредила и тези. Вашия дъждобран да не е в багажника на количката? Ако не сте я разтървали лятото...
За зимата и на двете вземам точно такива скиорски панталони, много са ми удобни, отдолу с клинче или чорапогащник даже. На голямата съм го слагала и върху анцунга до яслата, че там жега ама навън -10°...Зимата излизаме пеш или с шейната и ми трябва такова да не се мокрят. Иначе имам ватирани дънки и джинси и за двете ако не е за пързалка с тях. Че много мразя да обувам чорапогащник под тесни панталони. Само ако са с рокли.

# 591
  • България
Невероятно,но в 16ч. пак заспаха.Ще видим довечера какво ни чака!
И аз не слагам чорапогащници, само с рокля. С каката и до днес водим преговори, когато тоалетът го изисква.
Много често ми се случва да търся нещо и да не мога да го открия, а после да е точно там ,където съм търсила!!!Направо понякога имам чувството,че предметите се крият от мен Simple Smile
Изобщо толкова съм разсеяна, вчера например се опитах да си отключа входната врата, натискайки копчето на ключа за колата хахахах

# 592
Хаха, Ирен, и аз съм много разсеяна. Страшни тъпотии правя понякога. Този път обаче и ММ се включи в търсенето и официално заяви, че дъждобран няма никъде в апартамента, нито в мазето, нито в багажника на колата. Нинив, той си седеше дълго време в багажника на количката, но понеже заемаше много място, го разкарах зад скарата с обувки в коридора, след което реших да го прибера и до там свършват спомените ми Grinning

Мда, май ще трябва да взема скиорски. Някаква идея откъде могат да се намерят на нормални цени ?

А...щях да ви питам и какви зимни обувки сте предвидили за децата ? На нашите крачетата са малки и се чудя дали ще намеря боти/ботуши 19-20 номер.

# 593
И аз се присъединявам към клуба на непомнещите. И най-интересното е, че когато реша да прибера нещо, някъде, уж за да е подредено, после не го откривам. Аз пък съм в търсене на олекотената завивка на малката, но се примирих, няма я. Та, успех на търсещите Grinning
Снощи видях, че на Софи са й пробили още 2 зъбчета, сигурно затова сега е киселяк. Вече има 10, а дано до Коледа да е готова за пържолите Simple Smile
Да ви питам нещо, има ли други от вас, които се чувстват упрекнати от мъжете си, че са лоши майки? В смисъл такъв, баща й не се кара за нищо, когато тя се лигави той върви по акъла й, когато тя ме бие, той е безмълвен, а когато аз й се скарамo, повиша тон, постоянно ми прави забележки..  като някаква зла мащеха се чувствам. А най-лошото е, че когато аз се скарам за нещо, той я взима да я утешава, което е абсолютно погрешно. Дори и да не съм права, не бива пред нея да не сме единни. Мн ме мъчи тази ситуация

# 594
Магинка, ние с ММ в това отношение се подкрепяме. Единият ако викне, дори да е прекалил, избягваме да взимаме страна пред децата. И двамата сме остри камъни, но засега държим фронта. Понякога единият като им се скара, търсят другия, който не взима страна, а само ги гушва и им обяснява, че тати/мама е прав/а. Аз вече сериозно се чудя дали да не мина на валидол, защото понякога ме побъркват особено на вечерното хранене. Налага се да ги гоня с приборите и чиниите, а те си мислят, че играем на криеница или просто правят напук, даже посягат да ме удрят.

# 595
  • Стара Загора
А най-лошото е, че когато аз се скарам за нещо, той я взима да я утешава, което е абсолютно погрешно. Дори и да не съм права, не бива пред нея да не сме единни. Мн ме мъчи тази ситуация
Магинка, пробвай да говориш с твоя съпруг.За в бъдеще малката ще захитрее и ще го манипулира.Пред нея трябва да сте единни.

# 596
Няколко пъти съм опитвала, но без резултат. Спомням си, когато бяхме гаджета, веднъж говореше с майка му и заедно се възмущаваха на жената на брат му, която се скарала на детето си и го оставило да плаче в стаята си. Майка му беше потресена. Ще каже човек, че те никога не са се карали на децата си, нищо че до ден днешен, дори и пред хора майка му го хока. Още по - притеснено ми е , предвид това, че ще им ходим на гости и се опасявам да не ме разпънат на кръст групово.
Мислела съм и аз да се държа като него със Софи, но освен на себе си и на нея да навредя, друго май няма да стане.
Не че той е лош баща, напротив. Но не искам малката да ме възприема като лоша, не искам и да я правя лигла, най-боли, обаче от факта, че ме убижда съмнявайки се в качествата ми, като майка!

# 597
  • Стара Загора
И аз се притеснявам че съм лоша майка.Напоследък много му се карам,особено снощи.Докато ММ съвсем спокойно подхожда към него.Опитваме се да се допълваме по някакъв начин с възпитанието,макар че май малкият превъзпитава нас.
Недей да мислиш за околните и я гледай така както мислиш за правилно. Нс който не му харесва да си гледа  работата.

# 598
Аз спрях да се карам и той спря да ми се качва на главата. Днес дори бяхме на детски рожден ден и понеже в детския кът го искаха с мен предпочетох да стои до мен на стол и да хапва и да го занимавам и очудващо за мен той беше най-послушното дете, ни гък ни мък, толкова послушен и кротък отдавна не е бил. Но и подхождам вече спокойно дори и като дивее, обяснявам му и сякаш ме разбира какво имам впредвид.
Магинка, според мен на стбирането ще е много тъпо твоя мъж да коментира дали се караш на детето или не. Това си е лично ваша работа и никой друг няма право да коментира. Аз се възмущавам на ум на някои хора за отглеждането на децата си, но не е моя работа да се меся.
А и едно време знаем как са възпитавали, с наказания и даже и бой.
Мен никога не са ме наказвали или удряли нашите и затова съм против тези неща , тъй че"дъртите" да си траят!
Но научих Митито на размахването на пръст за "НЕ" намусва ми се , но бързо се отстрдва, като му подам топката. 😆

# 599
  • Русе
Ние също гледаме да сме единни пред децата. Дори да не сме съгласни с нещо, после го обсъждаме помежду си.
Аз пък наказвам. Йоана все още не естествено, но голямата -да. Само с говорене не става. И зад вратата стои (да не си помислите сега, че тормозим детето на орехови черупки Simple Smile, просто постоява в ъгъла да помисли върху свършеното), и без таблет и бонбони стои. Това възпитанието е сложно нещо. А ако не те подкрепя другият родител.. съвсем. Магинка, дано постигнете някакво равновесие!
Честито на Мити! И на други именици ако има Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт