Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 477
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Честит имен ден на Мити и всички прзнуващи !
Магинка, не мисля, че е прав мъжа ти да реагира така. Дори и да си прекалила, може да го обсъди с теб, но не пред детето. Понякога като си легнат децата, двамата си сипваме по една ракийка и се заричаме повече да не викаме на децата. ММ вече не го е правил от цяла седмица и много се гордее с това, а като ме чуе че откачам, веднага се появява и се включва с помощ. Истината е, че ние майките сме много по-дълго ангажирани с децата през деня и е нормално да ни избиват чивиите понякога. Мъжете се прибират вечер и най-много за два часа да им се порадват преди лягане. Така е много по-лесно да се хвалиш, че си толерантен, ама я го остави за една седмица сам с детето да видим дали няма да ти счупи телефона от звънене и да пита кога ще се върнеш, че вече не издържа... А пък коментирането на това кой как си гледа децата пред роднини и то докато родителите са там, е огромна тъпотия (прощавай за израза). На твое място не бих си замълчала и даже бих предупредила ММ да внимава темата да не се повдига.

# 601
 Ивон с бърборенето още като цяло е на нейния си език Grinning От време на време говори по разбираеми думи като : ам ам , мам , тати , баб, дяд, ало и такива общо взето Grinning
Ще и пусна и аз това детско за което говорите , тя от малка не гледа ... преди няколко месеца доста гледаше Oddbods , сега единствено български детски песни .
Охх как се справяте с гърнето ? При нас е голямо мъчение ... не иска да сяда в него и това е , да играе ... да , но нищо повече.Иначе напоследък доста често си отлепя или дърпа памперса да го маха.
На пролет се чудя , дали да не и вземем детско легло , което отстрани е с предпазни прегради .Тези от вас , който имате по-големи деца за тях  използвали ли сте ?

# 602
  • България
Кити,блазе ви че можете да седнете вечер за по една ракийка Simple Smile)))
Нашите докато заспят сме  се предали вече. ММ може и да пийне нещо, ама аз нямам сили...Така са си от бебета и кака им беше така- нощни птици.
Аз пък ,честно никога не съм крещяла на бебетата!Някак си е абсолютно безсмислено.ММ веднъж не издържа и се развика на Теодора,тя тогава крещеше с часове. аз го попитах осъзнава ли,че вика на бебе и от тогава не го е правил.
Виж на каката в последните две години се случва да се разкрещя и после ми е много гадно.
Ама то този пубертет може да те докара до нервна криза.Аз кажа едно,тя-сто и едно. Чак 2-3пъти плясках, никога не съм си мислела,че ще се стигне дотам!Ама то както казва Нинив,от приказки много полза няма,от крещене пък съвсем.Виж шамара е друга работа Simple Smile))
За гърнето, едва вчера взех второ. Изобщо не си давам зор.То няма и смисъл де!Според мен им е рано още!
 -не насилвайте нещата,че по-зле става!Когато са готови,тогава!

# 603
В майската група на ФБ, две майки се похвалиха, че от 4 месеца са махнали памперса. Astonished
И аз не насилвам нещата.

# 604
  • Стара Загора
Това за памперса при нас ми се струва като мисия невъзможна.Също така ми се струва невероятно тази работа с проговарянето.На Алекс му е най-лесно да сочи с пръста и да казва ААА и ООО.

# 605
  • Русе
Аз съм ви писала и друг път, ще даже не я мъча с гърнето. Осъзнато още не могат да стискат. Това са си моите наблюдения с първото дете. Имаме роднини в Англия, там също преди две години даже не ги тормозят. Ходят си с памперси и биберони. С каката всичко стана без драми и дори без много пране на изцапани гащи. Когато беше готова да го махне памперса, го свалихме. Преди това просто не се получаваше.
По някоя ракия и чаша вино успяваме да пием и ние, но аз държа да сядаме всички на вечеря. Децата ядат, ние пием по чаша със салатата. После вече докато вечеряме те са нахранени и някой път стоят с нас, някой път отиват да си играят. Но сядаме всички.

# 606
Ние опитахме един-два пъти да вечеряме с тях, но беше ад. Постоянно налазваха мезетата ни, а техните манджи отказваха. Една вечер, момата изсмука всички маслини до една, а бяха с бадеми вътре. Искат да си играят с приборите, да ни пият от чашите и т.н. Затова предпочитаме да ги храним отделно, а ние чак като си легнат. Не знам за вас, но аз дори трудно готвя в тяхно присъствие. Постоянно правят опити да се доберат до кухненския плот и до фурната. Като правя баница, се катерят върху масата и дърпат корите. Grinning

# 607
И аз все си мисля , че е още рано с това гърне ,защото тя никога няма да ми каже кога , какво ще прави. Но като ходя понякога за кухня и повечето майки там се хвалят , че го махнали още преди годинката , даже една наскоро ме пита , не била ли вече голяма да е с памперс :O
И затова ми стана интересно и реших да попитам, само при нас ли е мисията невъзможна.
Относно яденето на спокойствие,откакто се е родила, не помня такъв случай да сме имали Grinning Иначе си сядаме да пием по чаша вино или ракия със салатата ,тя постоянно си идва си иска нещо да и дадем да хапне .
За готвенето е ъпсурдно да готвя ,когато съм сама без баща й да си е вкъщи.
Вчера се загледа 15 мин в детското,което бяхте споменали и успях да простра за първи път на спокойствие  Grinning

# 608
  • Русе
Е, Кити, че Йоана си стои вързана в нейния стол, далече от нашата маса. Получава купичка, лъжичка да си трака там. И мезе каквото аз дам - кашкавал, коричка хляб. Ако чакам да заспят ще седнем на масата в 23,00..... Което не става, толкова късно аз не ям, че и без това не мога преборя килограмите.
За готвенето - трудно с бебе Simple Smile
За памперсите - хич не ги слушайте тези супермайки, с деца гении! Под година без памперс, на две учат програмиране в престижен университет...Хайде няма нужда  Joy

# 609
Нинив, точно това и аз щях да напиша. Една съседка ми обясняваше, че махнали памперса на 6 месеца, но после го върнали, щото бебето се стреснало от нещо и айде пак в гащите. И аз мигам, като Анжелина Джоли на червения килим. Grinning Лошо няма, щом им се занимава. Майките понякога нямат търпение децата им да пораснат и ги пришпорват за всичко, което отчитам, като голяма грешка.
Rosencity, внимавай с филмчето, че е много зарибяващо. В момента ги свиквам да гкедам само, докато се хранят и като започнат лигавщините, спирам филма. Обяснявам им, че така не може и трябва да се нахранят. После го пускам пак, и храненето продължава без проблеми.

# 610
  • България
Виждала съм бебета без памперс.Има тема във форума(имаше преди,сега не знам)за Естествената бебешка хигиена ЕБХ, където майките приучаваха бебчетата да пишкат в легенчета и т.н и ги гледат без памперси.Дори познавах такава майка,която ми казваше,как така не съм махнала памперса на 2г.
Ми евала, ама не знам как става тая работа!
Ние нали живеем на 3-ти етаж без асансьор и слизаме по стълбите за ръчичка.Обикновено Стела и по-бързо,а Теди слиза по-бавничко и аз съм разпъната по средата.И често повтарям на Стелето да чака.И днес едва тръгнали,Стела си вървеше дори съвсем наравно с нас и Теди казва:
"Стеле,чакай Тедето!"Joy
Смяла съм се по стълбите Simple Smile))

# 611
Момичета можеби не се изказах правилно. Аз съм сигурна, че той няма да повдигне на въпрос как гледам дъщеря ни, а по-скоро родителите му, ако чуят, че леко повишавам тон и ще стане патардия. Иначе, аз не й крещя ( можеби някога се е случвало ), а по-скоро й повишавам тон, което не намирам за погрешно. Също така я наказвам, когато се инати или прави нещо лошо. Слагам я в леглото й, и я взимам след известно време ( така на няколко пъти ме изненада и заспиваше ). Аз съм на мнение, че детето трябва да знае и разбира думата не, и че трябва то да слуша мама и тате, а не те него!
Аз с гърнето, пробвах, не става и се отказах. След месец-два пак ще опитам.
Блазя на тези от вас, които могат да хапват в присъствието на децата си. Аз не съм от тези, независимо дали съм я нахранила или не. НЕВЪЗМОЖНО е да сложа и залък в устата си, освен ако за нея няма двойна доза! В следствие на това, моят режим е страхотен - по цял ден не се храня и вечер около 10 се почва голямото плюскане, което е отвратително.

# 612
KittyCatty определено съм решила да пускам филмчето , само при необходимост  , че ако се зариби по него , няколко месеца ще е и ще и омръзне Grinning
Днес е дъждовно при нас и няма да я изкарвам на площадката да играе и ще издивее в нас пак цял ден.

# 613
  • Русе
Още преди да родя голямата четох за ЕБХ, ама не е за мен това.... Децата си имат техен ритъм на развитие и когато са готови за съответното нещо - било то отбиване, махане на биберон или памперс, всичко става лесно и без рев. Иначе имаме страдащо дете и нервна майка. Аз нямам нерви за такова нещо.
За яденето с децата - така ги свикнахме от новородени. Ние вечеряме бебето спи на ъгъла до мен в коша за кола. Вярно като проядоха намазват по още нещо от масата, но и това безразборно ядене спира след 1,6 г.
И при нас вали днес, ще ходим към Мола явно. В събота има детски работилнички, каката се занимава, пък Йоана ще се търкаля явно пак по възглавниците в читателския ъгъл Simple Smile Стига ми довечера, че ще дивеят из нас.

# 614
Не повишавам тон на детето, освен ако не съм крайно изтощена/болна и съм си изпуснала нервите. Не мисля, че има някаква полезност в повишаването на тон, от някои хора се възпрема като вербална агресия. Използвам различна интонация, по-сериозна и строга, вдигам показалец предупредително. И маймуната започна да ме имитира, ако нещо я смъмря, ме предупреждава с показалец и ме гледа изпод вежди Simple Smile))) Баща ѝ е много търпелив, никога не ѝ се кара и не се ядосва. Ако нещо се случи, коментираме го, докато тя спи, никога пред нея, аз също смятам, че трябва да сме единни във възпитанието.
Дейв и Ава са много любими и при нас, затова ги използваме в кризисни ситуации - когато е болна, тормозят я зъби и плаче и т.н. Иначе избягвам, че много се зомбира.
За гърнето - слагам я, за да не ѝ се обрива дупето, което се случва, като се наака. Беше се научила да си казва "ако", но сега има регрес, не иска да седи на гърнето и хуква по голо дупе, ако я сложа Simple Smile)) Засега се целя за другото лято да махам памперс, а за биберона - може би след месец-два, според зависи от зъбите. Сега сме с 12 и кучешките са на път.

Общи условия

Активация на акаунт