Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 475
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Йоана, която преди ползваше биберон само за заспиване, сега си го търси по няколко пъти на ден и яростно го джвака! Останаха два почти пробили горни кучешки и се надявам на затишие преди последните 4 зъба. Поне взе да спи малко по-добре. Яденето хич го няма, в едни дни яде, в други не иска да види купичка...
Днес водих голямата в Мола, имаше куклен театър, Йоана ме изненада като изгледа почти цялото представление. Танцува, пляска, сочи прасенцата и Вълка Simple Smile Ама и представлението си го биваше де.

# 616
Доста трябваше да изчета и май няма да ми остане врему да пиша по всички въпроси. Огнян още спи по два пъти на ден,но той става много рано,независимо в колко е заспал. Обаче за момента съм му хванала цаката за по-бързо приспиване. Половин час преди сън го слагам на столчето за хранене с някакъв плод или солетки и му пускам едно много успокояващо филмче - Еб и Фло. Имам го на диск от баткото,не знам дали ще го намерите в нета. После го гушвам до мен на кревата и след малко е заспал. Ще видим до кога ще работи този номер. Иначе той по принцип не обича динамични филмчета,превъзбужда се и става по-зле. Обича Duck TV,която е за най-малките и има доста обучителен характер.
За готвенето - абсурд Grinning Готвя,когато спи.
Между другото,докато го приспивам с филмчето,доста неща си свършвам и подготвям за готвене нещата,например.
Толкоз,времето ми изтече. Събуди се Simple Smile

# 617
  • Русе
Казвала съм ви колко го мразя този сезон, нали? Йоана започна да кашля ей така от нищото и вече звучи ужасно! Ако успее да поспи сега, че да ходим при ЛЛ ( че днес е следобед). Аман от тези вируси! Като слушам и носът й взе да хърхори.... Тюююю! Тъкмо седмица нямаше сополи. Голямата и тя киха, та ще видим. А я оставих тази седмица в нас да не донесе нещо от сборните групи Sad
Не стига, че им е скучно като излизаме за малко, ами и тези болести край нямат! Като онова, дето върви из фейса: Зима, очакване за пламтящ огън, топло одеяло, горещ шоколад и хубава книга! Реалност - сополи, сополи, сополи  Mr. Green!.
Поне остана само един кучешки зъб да пробие, има светлина в тунела!

# 618
Ох, и моите влачат остатъчни сополи и кашлица. Рядко се появяват, но са там. Давам имуностимуланти и Мукоплант за кашлицата, а сополките промивам с физиологичен разтвор.
Относно спането, при нас е само веднъж следобед, Слава Богу ! Приспиването вече е минало. Самички заспиват, но момата предпочита в количката в коридора и така ми блокира половината апартамент. Ще трябва да измисля начин, за да се премести в леглото си...

# 619
  • България
И ние още влачим сополи и тук там кашлица.Аман вече.При Теди пръскам физ.разтвор,но при Стела е мисия невъзможна.
Инхалатор докато спят!

# 620
И двамата с мъжа ми бяхме болни предната седмица, но Ивон се размина .. дадох и два дена да пие осцилококцинум и цяла седмица от имунокинда на мама натура , 5 дена витамин ц ампули и освен кихане първите дни , нищо друго и нямаше Simple Smile
От няколко вечери я мъчат пак венците .. кошмарно е , както си спи и реве и пищи на сън , хвърля бибата и си бута пръстчетата в устата, дано да избият по-бързо Sad

# 621
  • Русе
Къде се изгубихте всички? Аз откакто не можем да стоим цял следобед на площадката съм се захванал с разни "проекти" - правя куклена къща за момичетата ( по-скоро за каката май), време е да подхващам картичките и едни други дреболии за госпожите  в градината. (Че тази година ще караме на хенд мейд неща). Но Йоана иска и тя да майстори, та не знам как ще стане. Две нощи отново е нетърпима! Взех да подозирам последните 4 зъба! Денем си рови с показалец навътре в устата и скърца със зъби. Голямата онзи ден каза, че и било мъчно, че си нямаме още едно бебе - за никакви бебета не искам да чувам повече, три години недоспиване са ми достатъчни  Grinning

# 622
И аз тъкмо щях да питам къде се изгубиха всички. Ние всички преминахме през някакъв вирус, който събори младежа с температура, момата изкара с лека кашлица и сополки, а ние с ММ бяхме и още сме на ръба. Аз ту вдигам температура 37 градуса, ту рязко се оправям и решавам, че вече съм здрава. На другия ден отново ме емва, предимно вечер. Млката пак има сополки от днес, но това хич не го броя. Всички наоколо масово боледуват и не знам как ще се оправяме. Купихме за неделя билети за концерт за бебета в операта. Уж много ги хвалят, дано само не се изпотръшкаме пак до тогава.
Нинив, напълно те разбирам.

# 623
  • България
Нинив,от няколко дни не мога да вляза-развали ми се тел.'ММ постоянно работи с комп-а,аз се мъча с един таблет на каката и хич не се оправям.Освен това малките като видят,че съм го взела са отгоре ми Simple Smile))
В понеделник цял ден бяхме навън',спаха навън,играха си.Вечерта Теодора вдигна 39+,на сутринта и Стела.И така 2дена.....Кучешките са подути,дори ми се сртува,че са цепнати.
Докато бяха болни хич не се сетиха за мляко,само вода и чай..Реших,че сега е момента да го спираме.Скрила съм млякото-през нощта давам водичка и чай.Вече тру нощи.Сутринта обаче Стела такаава истерия ми направи,не знам от зъбите ли,за мляко ли -крещи,хвърля чая Simple Smile))))))хвърля биба,накрая заспа без нищо Simple Smile

# 624
  • Русе
И от сополи ми омръзна, явно до април няма да спрат! Пак не спахме Sad Ама няма и да се оплаквам повече, че досадно.
И аз трудно сядам на лаптопа, две деца искат да натискат клавиши, макар че каката е свикнала да "работи" на таблета и маже с пръсти по екрана, че и се чуди защо нищо не става Simple Smile Пък аз се опитвам да разуча новия софтуер, който слагат на работа и никак не успявам... Предчуствам, че връщането ма работа ще е трудно...
Я кажете, с по-големи деца, писали ли сте на Дядо Коледа и на кой адрес? Намирам разни, във Финландия и т.н., помня че детето на колежка получи и отговор ама до къде писаха... Български пощи отговарят, на тях ще пишем, но исках и на "истинския".
Не обичам зимата, но пък обожавам коледните празници, а сега с децата им се радвам още повече. Олях се, извинете Simple Smile

# 625
Момичета,така е доста време не съм ви чела,но гледам и не сте писали много.Йони изкара всички кучешки зъбки и т.н почти неусетно, но пък кътницетата са голяма мъка. Както се казва обаче вече сме на финала. Има още някой и друг кътник,но не мога да разбера колко защото ужасно хапе,като се опитам да й отворя устата...Иначе вече се буди към 5-6 ч сутринта да я сменим и дадем мляко. Аз полека полека започнах да давам вместо АМ козе мляко и се приема много добре даже. Мисля да оставя този навик защото е много полезен-вечер с топло мляко да заспива,а сутрин сме на топла закуска кус кус или каквото има в чинията на мама(обикновено месце,варено яйчице,препечена филийка или баничка със сиренце и сирнена каша). Общо взето добре хапва, анаобяд й готвя манджички с месо(телешко,свинско,пилешко,но сега го спряхме заради птичия грип и хормоните).
Чудя се как ще се приучим на гърне,че само се опитва да си играе и да си го разнася наоколо. В колко заспиват вашите съкровища? При нас вечер в 22:00ч вече идва и пада да спи,но до тогава не подгъва крак и само бели прави...а през деня започна да спиот 12:00-12:30 до към 15:00-15:30. Храни се вече само 4пъти-сутрин,обед,следобед късно и вечерното мляко. И при вас ли е така?
Иначе влизам 6ти месец и ми понатежава наемателя ми,но повече ми е мъчно че вече не мога и не смея да рискува да си вдигам и нося Йони. А тя винаги протяга ръчички да я взема...

# 626
  • Русе
Сорента, адашката ( вашата май е с две Н, но карай) от десетмесечна яде по 4 пъти на ден. Закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Междинни яденета няма, че става към 9.00 и после не си яде обяда. Следобед спи от 13.00-13,30 до 15.30-16.00, зависи кога е заспала. Вечер лягат 21.00-21.30, и до към 22.00 са заспали в повечето случаи. Ако няма зъбна драма пие малко чай към 3.00 часа. Вечер все още е на 150 ми АМ. ( Откакто не се кърмим, до август сучеше).
Наемателят да ти по-тежко още малко, после ще гушкаш вече Х 2. Ние му казваме групова прегръдка, като ми се лепнат и двете да ги прегръщам.
Йоана вчера каза, че се казва Йа-йа Simple Smile. Но е голяма борба за територия, играчки и внимание! Не мога, а и място нямам да купувам от всичко по две, а трябва по едно и също време да играят с едно и също! Кошмар просто!

# 627
  • България
О и аз не искам да махам млякото напълно,но поне нощното ако успеем,макар че не се получава съвсем.понякога наистина са си гладни и само млякото ги успокоява.Друг път си е за успокоение и малко чай или вода върши работа.Въпросът е,че пак се будят!Имам чувството обаче,че организмът така ми се е настроил,че нощем действам почти като сомнамбул,често почти нишо не помня!
Нинив и по две играчки да вземеш каквгата ще я има.Simple Smile))Аз предпочитам да вземам различни,така ще имат повече.веднъж обаче им купих две еднакви ,защото ми се видяха интересни,е пак се скараха.Стела реши,че ги иска и двете Simple Smile)))
Иначе ги научих да правят размяна (мана),когато едната играе снещо,което другата иска,а това е почти всеки път Simple Smile)))))Тогава вземат друга играчка и я предлагат за "мана
,писмо до дядо Коледа сме писали,но не сме пращали.Закачаме го на елхата,той си го вижда,докато гледа колко слушаме Simple Smile))))
Теодора сигурно повече от месец е сополива-бистри сополи,но все пак  не е нормално мисля?но пък ако има бактерия трябва да е мътен сопола, нали?

# 628
Чета ви но все не остава време да пиша. А и бях малко в болница, наложи ми се операция и така.
Малкия дивак расте, и имам чувство , че отглеждам малък звяр!!
И аз вечер не помня като ставам посреднощ.
Сутринта се ориантирам по шишето му дали съм ставала. Първо това поглеждам.
Зъбите започват все по  бързо да растат, преди 4дни избиха 2зъба едновременно.
Краката ми са в синки от хапане...
И сега заради това не иска да яде и се виждам в чудо!!
И все се тръшка милия направо да го съжали човек, онзи ден лежа на цимента на звезда и мрънкаше, същото се повтори и в магазина. А в момента ми е забранено да го вдигам а и мога да си направя беля и го побутвам само и подръпвам за ръката , че да не се излагаме😅.

И мамите с момченца, много съм притеснена, утре ще водя малкия на лекар , снощи му излезе ужасен обрив на тестисите и пишлето, много пъпчици и някои с беличко на края, такова нещо не му се е появявало досега. Правя му бани с лайка и мажа с бепантен , но вече 2ри ден не минава......

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 20:26 от __Magi

# 629
  • Русе
А, точно над месец Йоана е с бистри сополи, а и аз си мисля, че ако е бактерия ще са жълто-зелени. Обаче наред с кашлицата все пак започнахме  антибиотик и сополът спря. Не мога да я излъжа да пие сиропа от черен бъз. Явно й идва много сладък, уж го разреждам. Голямата пие бъз, коластра, прополис и витамин Ц и уж действат.
Ирен, опитвам естествено с размяна, ама не работи бе! Трябва задължително с едно и също да играят ... В момента пищят за едно домино! При условие, че може да си разделят плочките, има за двете... Дано като поотраснат по се разбират.
Маги, бързо възстановяване! Това с тръшкането и рева си е и при нас. Особено като е крива заради зъбите.
Снощи идваха едни мои колеги на гости, децата толкова играха, че и до късно. Готови сме за Нова година, Йоана изкара без проблем. Помогна и това, че се влюби в колегата, цяла вечер вися в него, и му досажда, че и "тати" взе да му вика Simple Smile Голям смях.

Общи условия

Активация на акаунт