Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 472
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Нинив,да ине сме с „нн”,но пак са адашки:)че и с два именни дни! Значи горе долу сме по същия начин с храненията. Край зъбките се разваля и спящия режим,че ми допада (вечер до към 22:00 мрънкане и заспиване в краката ми на леглото и до 8 тази сутрин без да се буди,иначе при зъбни неразположения със събуждане към 3 или 5ч; следобед -11:30 до 13:30-14:00ч). Хапва сутрин кус кус и водичка,наобяд манджичка и следобед я кисело мляко с малко манджа,я телешко нещо,а вечер само мляко и вода-към 300мл.Опитва се да говори и да ми се кара даже,сочи ме с пръст като иска да й обърна внимание и ако не стане на нейната рев и дърпане...не знам това непослушание ли е глезотия ли е...
Чудех се за гърнето как сте и ще махате ли памперси вече или е рано? Нямам си идея как става номера но по опитите ни с гърнето нещо започвам да се поотчайвам,че го има за музикална играчка.
Маги,нямам опит с момчета(все още) но това ми звучи като реакция на кожичката към замърсяване или химикал било от памперси или козметика. Бързо да се справите с това и да отминава,а на теб скорошно възстановяване. Знам колко ти е трудно с това тръшкащо се човече и да не можеш да го вдигнеш да го успокойш така,но скоро ще се оправите. Йони след като й порастнаха зъбките вече не е онази нерва която беше. Май вече сме с пълен набор или остана едно две на избият. Другата седница ще сме на кръвни изследвания и ако всичко е ок най-после бием МПР че се забавихме с тия зъбки...

# 631
Благодаря ви момичета, вчера ми махнаха конците и от близките дни вече ще мога да го вдигам , но за малко. Най ужасно е когато седне някъде на земята от кривотия и ако опитам га до дръпна да стане и става като гумен..ейййй много ме ядосва в такива моменти ..
Оказа се , че този обрив е от соковете които пие, просто се е окислила урината . Иначе му давам хубави и 100%сок и фрешчета вкъщи, но явно трябва да разредя даването на сок.
Снощи не спахме почти цяла нощ,много го болят венците..най странното при него е че като пробият зъбите го боли много повече.

# 632
  • Русе
Хм, а би трябвало като се цепне венецът да не боли толкова. Йоана влезе в период на затишие. Да видим кога ще е следващият тласък. Определено вече са 16 пробили зъба, така че зорът е от последните 4 кътника.
Сорента, даже май са повече от два именните дни на Йоаните ( през октомври има ден на Йоан Рилски, на Еньовден и на 7 януари). Нашата е кръстена на баща си, така че именният ден ни е 7 януари.
Това Близнаците се оказаха по с характер и от Раците! Голямо инатче се очертава, все по нейната да става. А си мислех, че каката е инат Simple Smile Винаги можело и повече.
Днес при нас е пролет в средата на ноември! Много му се кефя! Детето също, че само й дай да мери улиците.

# 633
  • София
Докато бяхме болни вие сте изписали темата Simple Smile
Дано всички да сме здрави вече, че е много трудно да убедиш лекар, че освен теб трябва да приеме и бебето ти, защото го кърмиш.
Изби ни 9-тото зъбче, а в понеделник станахме на година и половина. Вика много сладко "мама", "тати", "кака", "бати"и други такива. Опитва се като питам къде е кака или бати да ми казва "оттатък", но и е сложно и казва "оттам" Simple Smile Засега всичко ни е "не", тръшкане и блъскане. Отказва да си играе с играчки, но го прави с всичко друго Simple Smile Май телето се оказа по-инатливо дори от мен и баща си /и двамата сме скорпиони/ Simple Smile Утре сме на консултация да видим до къде го е докарала девойката на килограми и см. Simple Smile
Маги какво се е случило с теб? Защо са те оперирали?
Сорента, поне ти остава още малко да гушнеш новия член на семейството.

# 634
  • София
Понеже темата напредна чакам идеи за име на следващата

# 635
  • Русе
Тъй като гледам как пишем ще откараме до края на годината в следващата тема:
Година чудна отминава, Дядо Коледа на Юнче подаръци ще подарява.
Всички деца да оздравяват! Майките също!
Йолинка продължава да се буди често, поне не реве и не стои будна с часове. И готвено не яде, и плодове и зеленчуци Sad Дори любимите си банани отказва.... Само тесто яде по всяко време.

# 636
  • Стара Загора
Какво мислите да купувате на мъниците за Коледа?

# 637
  • Русе
Много сложен въпрос... Ще отделя май поне половин ден обикаляне в Джъмбо. Много високо бюджетни ми идват иначе коледните подаръци ( бая братовчеди се събират). В петък има 25% намаление на всичко в Хиполенд. Но както и ММ е болнични не знам...
Йоана играе с всичко. А и още няма претенции Simple Smile Подпитвам каката какво да донесе Дядо Коледа, то милото - ще му кажела като дойде Simple Smile  Ама заглежда едни реклами за Бейби Борн или интерактивна Мини Маус от по над 100 лв! Абсурд! За дребната се чудя за още една количка за кукли ли, че много се бият за наличната... Казвайте, ще събирам идеи.

# 638
Маги, бързо възстановяване от операцията и бързо оздравяване на всички мъници ! И моят юнак го включвам в това число, че отново е лепнал кашлица. Трудно му е да спи нощем и всички го отнасяме покрай него.
И моите се хранят по 4 пъти, като последното ядене е около 150 мл АМ за момата и 1 банан за младежа (всичко друго отказва). Между обяда и вечерята давам круша или друг плод. Уж добре се хранят, но килограмите им са под нормата и вече почвам да се чудя дали нещо не им е наред. Свекърва ми и тя допълнително наля бензин в огъня, като звънна днес да каже, че питала нейна приятелка детска сестра и тя казала, че им е прекалено малко на теглото на нашите. Трябвало да ги угоим до 10 кила... Е как да стане ?! Децата си се хранят нормално, развиват се нормално, с обичайното телосложение без да им се броят ребрата или да са кокалести, енергични са, сравнително рядко боледуват, като момата дори не е вдигала нито веднъж температура, откак се е родила. Тя тежи 8.400 кг и е на ръст около 77 см . Той тежи 9.400 кг и е висок около 80 см. Какво мога да направя ?
На нея й избиват 4 предкътника едновременно и един резец, понякога си пъха ръцете в устата и рязко започва да плаче. Чак ми става жал, защото е още само с 6 зъба + един пробил резец долу. И моите се карат за играчки дори да са еднакви, но бързо им минава и пак се търсят. За Коледа мисля да взема една количка с кукла за момата и плюшеното говорещо куче на Fisher price за младежа, но още умувам...
Сорента, то не останало до следващото бебешко приключение... Simple Smile

# 639
Много сложен въпрос... Ще отделя май поне половин ден обикаляне в Джъмбо. Много високо бюджетни ми идват иначе коледните подаръци ( бая братовчеди се събират). В петък има 25% намаление на всичко в Хиполенд. Но както и ММ е болнични не знам...
Йоана играе с всичко. А и още няма претенции Simple Smile Подпитвам каката какво да донесе Дядо Коледа, то милото - ще му кажела като дойде Simple Smile  Ама заглежда едни реклами за Бейби Борн или интерактивна Мини Маус от по над 100 лв! Абсурд! За дребната се чудя за още една количка за кукли ли, че много се бият за наличната... Казвайте, ще събирам идеи.
В Емаг има Мини Маус разказвач на приказки за 40 и 60 лв и сигурно и там ще има луд петък така че и по евтина може да излезе.

# 640
  • София
На 17, 18 и 19 ще има черен петък в Комсед. Аз се оглеждам за столче за кола, че нашето ни предаде. Ще има и черен петък в Емаг, а в момента там тече някаква промоция. Всеки ден за различни неща има талон за - 30%. Нямам никаква идея какво да купувам на децата, а те са в пубертета. Баткото мисли само за телефони и баскетбол, каката само за танци и пеене, а малката само гледа чии лаптоп или телефон да добара.

# 641
  • Русе
Това с подаръците се оказа много сложно... Значи ще следя навсякъде за черните петъци, то май имам време да поръчам и на леля им от Англия, да вземе нещо. Къде по на сметка ще е.
Кити, не обръщай внимание на приказките за теглото на децата, най-вече на свекървата! Те са близнаци, явно са по-дребнички. Нищо им няма на децата! Йоана е към 13-14 кг, но е 82-3 см, а и си е голямо от раждането. Съседчето ще стане на 3 г. февруари, тежи 9-10 кг. А майката и баткото са си едрички.... Структура, организъм. Носиха го по доктори, гастроентеролози... Здраво, но фино и злоядичко. По-добре така отколкото затлъстели. Само да са здравички!

# 642
Привет, момичета Simple Smile Ние сме добре, но вече почти 4 месеца се борим с ечемици на лявото оче, но не минават и не минават. На последният преглед миналата седмица ни казаха, че ако до 30 този месец не се спукат ще я оперират. Аз обаче съм твърдо против и последната ми надежда е в хомеопатията. Водих я вчера при един, който доста помогна на сестра ми. Принципно нямам вяра на тези неща, но друго не остана.
И моята е страшен инат. На два пъти така избухвам, че ми иде да я смачкам от бой, нервите не ми издържат. Застанала и ме удря с плесница по главата-плача, карам се, пошляпвам я и резултатата е никакъв, дори напротив, крещи с пълна сила. Кажа ли "Софи не", сякаш я амбицирам още повече. Наистина ме подлудява и не знам как да се държа. Явно психически не съм била готова за нея...
Има 11 зъбчета, започна вече малко да бърбори - папа, йея, а често си го казва и правилно леля, мама, тате, баба, бай-бай, айде, кака, коко, как...,с играчки рядко се занимава, количките за бутене, всъщност ги носи 😂 Прави обаче нещо тревожно-удря се по главата, често като се събуди се мята и в кошарата си и нито веднъж не заплака, а ударите са доста сериозни.
София все още яде по 5 пъти, има дни в който не изяжда всичко, но е страшно лакома. Пред нея никой, нищо не може да яде, иначе полудява. Измъчи ме от глад това дете 😀 Kitty, не се безспокой за килограмите. Моята до преди 2 месеца беше слабушка, но изведнъж качи много. Никога не съм се притеснявала, въпреки, че мъжа ми и майка му постоянно питаха, дали не е мн слабичка.
Относно подаръците, аз съм решила тези дни да купя детско столче ( постоянно търси нещо в/у което да седне ), масичка и Лего Дупло. Забелязвам я, че си играе с един бебешки комплект за кафе, та може и някаква кухня, друг вариант е нещо образователно ( бях гледала някакви динозаври, май )...
Тези дни ще й търся и зимни ботушки, идеи за марка и нещо хубаво?

# 643
Ние ще му вземем за Коледа пвц къща за игра като тези в детските кътове, или от Джъмбо или Метро.
Сега имаме пространство тук а и отдавна го мислим. А като го заведа някъде да играе много им се радва.
На племенницата ми ще взема някоя дребна играчка и активна гимнастика, тя ще е на 4месеца и ще е лесен избора.

# 644
  • България
Здравейте,момичета
Не ми остава време да се включа!
Магинка,дано помогне хомеопатията.При класически хомеопат,нали?
Маги,какво оперира?Дано вече всичко е наред Peace
Миленка и ти ли беше в болница?Какво се е случило?
Кити,мерките на младежа ми се виждат съвсем нормални!Момата е малко дребничка,ама какво пък, не сме еднакви всички!
Ние сме добре,почти няма сополи вече.Накрая реших с един бабешки метод и дали от това ,но почти няма вече-мас ,сода и сол,мазах им вечерта предилягане стъпалата и носовете и отвън и от вътре им напъхах,две вечери само и ефекта е нслице!
Тихо да се похваля,че напоследък СПИМ Simple Smile))))Вече няколко нощи Теди почти не се буди.Промрънква 1-2пти и това е.Стела се буди 2-3 пъти.Пие вода или чай и заспива.Сутринта ме събуди в6ч.и в 10 се събудих от главоболие.То 4ч. Непрекъснат сън кога съм видяла....

Общи условия

Активация на акаунт