Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 707
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Честно малко се замислих че е раничко за второ,но каквото такова-то си ни избра че ако зависеше от нас щеше да е голямо двуумене Simple Smile
Колкото до Йони тя си е инатче и ако не й се угоди пада един рев ама пак не става винаги на нейната.Естествено игнорирам „добронамерените” натяквания от страна на свекито как ще я държа още с тия „лигнини” (памперс гащите) и че тя вече хиляди пъти да я е преминала на гърне. А за бибата да не говорим,но просто не се виждаме често и живея по-спокойно,а сега ми е особено важно:)ей тия хора акъл да дават всички!

# 181
Ох, тръшкането и при нас е ежедневие, особено при младежа. За всяко нещо има собствено мнение. Отмъква играчките на сестра си, докато тя кротко си играе с тях. Не иска да се храни без специални занимавки, включващи почти циркаджийски номера. От време на време откача и иска на секундата да го взема на ръце. Последните два дни става в 7 сутринта вместо в обичайното време - 9,30 ч и стартира с лиготиите. После му се доспива по никое време и общият им режим заминава. Да не говорим, че навън само пълзи по земята с наколенките и обира всички мръсотии и калища. Вече сме захранени с камъни, костилки от джанки и т.н. Добре, че засега само ги облизват и изплюват. Уж непрекъснато ги гледам, но все успяват да издебнат секундата в която за миг съм отклонила вниманието към единия, за да се възползва другия. От опит мога да кажа, че с 2 деца е трудно, но пък много по-забавно. Човек знае с две и двеста. Като порасне едното дете повечко, после е сякаш по-трудно да се нагоди човек отново на бебешка тематика. Така че има си плюсове и минуси и преценката си е индивидуална.

# 182
  • Русе
Аз никога не съм си се представяла с породени деца. Даже и за второ не се бях замислила, докато и нас не ни изненада. Честно казано изпаднах едва ли не в ужас, като заподозрях, ще се е случило, още преди теста. Хем има уж кой да ми помага...Но не беше само за гледането...наново бременост, раждане, неспящо бебе... А и отсъствието от работа толкова много време. Но се радвам, че дребосъчка реши да влезе в живота ни Simple Smile
Йоана също се захранва с всякакви боклуци. Днес предъвкваше люспа от шишарка. Добре поне, че уж не гълта. Макар че оня ден скъса един гердан на кака си и топчетата, които събрах са подозрително малко...

# 183
  • България
Сорента, чудесна новина! Честито!
Аз много исках породени деца, в началото таткото искаше да изчакаме,после имахме лични проблеми, но сега пък за сметка на това имаме две бебета Simple Smile))
Ние сме на село и от няколко дни ви чета и не мога да пиша,че много бавен нет-а.,Днес бяхме на един страхотен басейн.Децата много слушаха и много се кефиха Simple Smile))Сега спят.Довечера пак не ни мърда 1ч.Тук на село им дадохме снощи краве мляко.Няма реакция.Имаме и за тази вечер.
Бяхме и в Пазарджик в парк"Острова",където гледахме животни,возихме се на влакче Simple Smile
Целта на пътуването всъщност беше консултацията на Стела с ендокринолог в Пловдив.Прегледа я.Каза,че костната възраст,отговаря на реалната.Пуснахме наново хормони в Пловдив,като помолих да ни изпратят на място,където няма много да я мъчат,защото нали е пухкава,много трудно и намират вена.Взеха и кръв в детска клиника.Плака много,но поне стана от първия път.Двата хормнона са добре,но третия,най-важен,чакаме в петък.
Притесни ме само,че в амбулаторни лист пише "леко срастване на срамните устни",а нищо такова не ми каза,а предния път всичко беше нормално?
Ще питам като й пращам резултатите.

# 184
  • България
Щях да пиша,че се чудя кое е по-трудно -близнаци или породени ,щото те пак са си две бебета, но с различни потребности.
Ние тук на село си имаме две кучета,кокошки ,които храним с тревичка и атракцията е петела,който кукурига Simple Smile
А също и крави минават по улицата , много им е интересно Simple Smile

# 185
  • Стара Загора
И на мен ми се иска да имам още едно детенце,макар че ще ми е доста трудно.
Породени деца не са ли когато разликата е съвсем малка примерно до към година и няколко месеца?

# 186
  • Русе
И на мен ми се иска да имам още едно детенце,макар че ще ми е доста трудно.
Породени деца не са ли когато разликата е съвсем малка примерно до към година и няколко месеца?
Аз знам до две години. Макар че реално една си е по-точно. Чувала съм и за случаи на две деца в една година. Те пък са съвсем Mr. Green Не искам и да си го представям даже. Май с близнаци ще е по-лесно, поне са с едно развитие и един режим. Макар че май съвсем не е задължително да съвпада. Братовчедка ми бая се измъчи с година разлика, но сега вече са 6-7 годишни и е лесно. Но в началото едното се будеше за мляко, тъкмо заспи се събужда другото. Баткото не ходеше даже като се роди малкото, нямаше и зъби, тъкмо тръгваха да избиват...Купон Simple Smile Един ден ми ги беше оставила да ги гледам да отиде за 30 минути на фризьор, върна се след 3 часа, толкова имаше нужда от мааалко откъсване от бебета Laughing Ама, който е навит за второ на нас вече няма как да са с толкова малка разлика, давайте!
Ирен, хубави новини! Но питай за слепването, че на позната се беше залепила напълно малката, беше останала дупчица колкото топлинна да минава урината. Само с рязане се оправи. На по-ранен етап с кортикостероиден  крем се разлепва.
Освен това може преди да го е нямало, аз моиите все ги оглеждам през няколко дни.
Бяхме на къщата на едни приятели с басейн. Малките голямо къпане му удариха, Йоана спи, но каката тц. Как да му изтощавам батериите на това дете, не знам...

# 187
И ние търсим вариянти за изтощаване ама по-скоро тя ме изтощава... Иначе Йони започна да отказва баба й да я преспива (майка ми пое да ми помага заради гаденията ми ). Рев та се къса или пълзейки бяга от баба си и се смее-крие се под масата докато не дойда в стаята. Тогава се кротва,идва при мен и се мъчи да се покатери,сгушва се,биба и малко вода и отлита в страната на сънищата. Чудя се по нататък с корема как ще съм. Не иска баща й да я храни (от гледката и мириса на храната й ми се повдига),но пък баба й някак я лъже да хапва. Някак си ми е виновно че не мога да си я гушвам и нося и да си се грижа за нея както преди-само аз.

# 188
Притесни ме само,че в амбулаторни лист пише "леко срастване на срамните устни",а нищо такова не ми каза,а предния път всичко беше нормално?
Няма нищо страшно, и моята беба е с леко срастване от мъничка. Гледам да поддържам мазно и леко разтварям при вечерния тоалет, за да не се срастват повече. Добре е да се поддържа, за да не се срастнат напълно, защото не помага и цепване/отлепяне - пак се срастват - като забелването при момченцата е малко. Но ако не пречи на уринирането, частичното срастване не е препоръчително да се пипа изобщо - само ще нанесе травма на детето, а през пубертета, под влияние на хормоните, лигавицата сама се разлепя и няма да има проблем, когато дойде време за менструацията. Ирен, прочети малко по темата и ще се поуспокоиш, няма нищо страшно, щом е частично слепване.

# 189
Някак си ми е виновно че не мога да си я гушвам и нося и да си се грижа за нея както преди-само аз.
А какво ти пречи да я гушваш и носиш? Нали е нормална бременност, не патологична нещо?

# 190
Всичко е нормално,но Йони има навика да ми се радва като я нося като си рита с крачета,а е доста силничка в шутчетата и може да ме изрита доволно силно точно където не трябва в корема. Освен това се пазя да не вдигам тежко,а тя си е тежичка бая вече. Освен това  с гадене главоболие и т.н. екстри просто си е трудно. Но когато положението стане неотложно си я вземам. Иначе играем заедно,водя за ръчичка,но не я вдигам и не я храня с манджа.а за преспиването задължително си е свикнала поне 5-6 мин да я носим да заспинка на рамо. Липсват ми тия моменти:)

# 191
  • Русе
Сорента, всичко ще се оправи втория триместър Simple Smile Няма гадене, още не тежи толкова.И аз се чувствах виновна, че не можех да обръщам на 100% внимание на каката. Миналата година по това време идваше да я гушкам докато бебето суче, пък Йоана се разсейваше ама как да обясниш на двегодишно, че след десет минути ще му обръщаш внимание само на него... Но и това мина, вече знае че като заспи сестра й ще рисуваме и ще се гласим за лягане заедно. После ще трябва да ги уча да лягат заедно, пък то е едно хилене, закачки докато заспят минава час и отгоре.

# 192
  • България
Stitch, благодаря за успокоението!
И аз така си помислих,че ако имаше нещо,което трябва да се направи щеше да ми каже,но все пак можеше да ми обясни.
На мен също ми беше много мъчно за каката миналата година.По цял ден и вечер вкъщи бяха ревове и писъци.
Сигурно всяка майка така се чувства.Свикнала е да е отдадена изцяло на първото детенце ,а в един момент няма тази възможност,защоти някой има повече нужда в момента.Но пък всичко си се компенсира,защото после децата си дават взаимно обич и внимание.

# 193
Ирен, силно стискам палци последният хормон също да се окаже в норма и вече да не се занимавате с тези неща ! За слепване на срамните устни чух за първи път, като бяхме на рутинния видеозон за вътрешни органи. Тогава докторката погледна момата и каза, че много често майките не обръщали внимание на този проблем. Аз също никак не се бях замисляла. Оказа се, че при нея всичко е наред и сега чат-пат я проверявам при смяната на памперса.

Sorenta, имам позната, която забременя, докато първото беше на годинка. След неразположенията в началото, съвсем нормално се грижеше за детето - вдигаше го, гушкаше го и т.н. Всичко ще е наред.

Момичета, кажете какви са признаците за самостоятелно прохождане при бебетата ? Моите се пускат и стоят понякога без подръжка, но не правят крачки. Крачките ги правят, докато са за ръчичка или опрени някъде. Нямаме пространство, за да движат уокъра насам-натам и май ще позакъснеем с прохождането. Младежът още пълзи навън и не дава да го водим, а госпожицата върви за ръчичка. Направили сме резервация за море в чужбина за края на септември и се притеснявам, че до тогава още може да не са проходили.

# 194
Sorenta, само пази корема от ритничета, иначе като ти мине неразположението, спокойно можеш да си носиш детето при нормална бременност и да се гушкате.

Кити, и моята беба е така, не се пуска сама, само лази, обикаля по мебели и се изправя от седнало положение без да се държи. А ти защо бързаш да проходят за почивката?

Общи условия

Активация на акаунт