Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 715
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Кити, и моята беба е така, не се пуска сама, само лази, обикаля по мебели и се изправя от седнало положение без да се държи. А ти защо бързаш да проходят за почивката?

Ами защото ми се струва по-удачно да са проходили, иначе ще сме на етап - хем не искаме в количката, хем не можем да ходим навън и започва едно безкрайно тръшкане. Надявам се да станат малко по-самостоятелни, като проходят. Но може да си остана само с надеждите... Grinning

# 196
А ти защо бързаш да проходят за почивката?

Ами защото ми се струва по-удачно да са проходили, иначе ще сме на етап - хем не искаме в количката, хем не можем да ходим навън и започва едно безкрайно тръшкане. Надявам се да станат малко по-самостоятелни, като проходят. Но може да си остана само с надеждите... Grinning
На мен ми се струва все едно, даже си мисля, че като проходи, ще се тревожа повече да не се пребие и ще търча след нея. Сега само пълзи, ама като драсне нанякъде, иди я хвани... и в количка не иска, естествено, да е жива и здрава раницата.

# 197
  • Русе
Кити, спокойно. До септември като те чета че са проходими. Щом стоят сами без опора и ходят с ръка или по мебели, ще се пуснат. Но не съм убедена колко ще е по-добре Laughing Ще искат да упражняват новото умение, задължително в различни посоки и по възможност с катерене - бордюри, стълби и т.н.  Я да питам - ти беше с възпалено сухожилие, нали? Какво ги бяха изписали, че моите мазила този път не помагат, а нямам време да ходя до ЛЛ, ортопед и т.н. Т.е тия дни ще, ама до тогава.. Боли, че и децата не мога да вдигам...Онази нощ щях да изтърва Йоана.
Тя уж ходи, но без колани е абсурд да я пуснем...Засилва се и забива глава... Та с коланите я придърпваме като се затича.

# 198
Нанив, аз бях с възпален лакът - точно от външната страна на сгъвката. Казаха ми, че е възпалена бустичка (или нещо подобно), събирала се течност и  боли много. Изписаха ми Алфамил за мазане и болкоуспокояващо по мой избор - аз си взех аулин.

# 199
  • България

и се изправя от седнало положение без да се държи.
Е, това вече си е сложно Simple Smile
Кити,щом стоят без опора,мисля че скоро ще прохидят.Аз много се улесних откакто проходи Стела,защото си се придвижва самостоятелно ,иначе постоянно идваше да ме дърпа и реве да вървим.

# 200
Кити,щом стоят без опора,мисля че скоро ще прохидят.Аз много се улесних откакто проходи Стела,защото си се придвижва самостоятелно ,иначе постоянно идваше да ме дърпа и реве да вървим.

Да, и аз на това се надявам - че ще започнат да щъкат сами и в същото време още няма да са достатъчно бързи и стабилни, за да се наложи да ги гоним, като луди. Grinning

# 201

Сорента, всичко ще бъде наред, докато са малки предпплагам, че ще бъде трудно, но имам съседка с породени с разлика 11месеца, като близначки са и сега вече на 4 -5годинки си играят и занимават 2те. Та на жената и е доста леко. Най хубавото е , че сте решили да го оставите, то си ви е избрало. Незнам какъв пол искаш, но ако е момченце ще е супер. : ))

Кити , Митито се държеше по мебели и вървеше около 2 3 месеца и просто един ден се пусна неочаквано за нас.
Вече си играе на площадката с другите деца. Най смешен е като започне да бяга ама все не улучвам да го снимам за спомен.

През целия си съзнателен живот съм тренирала, и никога кръст и гръб не са ме боляли. От както родих и по скоро от 4 5 месеца имах едни ужасни болки  та чак неможех да спя.
Оказа се, че имам спина бефида , която съм имала по рождение, но просто сега напрежението  ми е в повече и затова чак сега се разбира за нея. Бях в голям филм няколко дни, но 3тия специалист при който ходих ме успокои, че хора на по 60 години не са знаели че го имат това. Изписаха ми същия крем, Кити, та да те питам има ли ефект, облекчава ли? Че имам и прищипан прешлрн и плексид (това пак от както родих)  и вече се чудя с какво да се мажа. От другата седмица започвам физиотерапия и се надявам да си кажа "Чао" с болките.

# 202
  • Русе
Кити, благодаря! На мен китката ми е проблем. Зимата беше външното сухожилие, от кутрето към лакътя, сега е от палеца нагоре. Утре ще оставям беба май и ще ходя по лекари, че взе да боли и докато стоя без да правя нещо. Че и е дясната ръка...Аз в нея имам и счупено парче игла, зимата ортопедът не го взе на сериозно ама знам ли...18 години си стоя без проблем, сега...Ама две деца - 17 и 12 кг, как няма да ми откажат ръцете Mr. Green
Дребната взе и тя да се пуска да пълзи по площадката, а от утре сме цял месец без топла вода, къпането ще е приключение, миенето на дупе - съвсем...

# 203

Сорента, всичко ще бъде наред, докато са малки предпплагам, че ще бъде трудно, но имам съседка с породени с разлика 11месеца, като близначки са и сега вече на 4 -5годинки си играят и занимават 2те. Та на жената и е доста леко. Най хубавото е , че сте решили да го оставите, то си ви е избрало. Незнам какъв пол искаш, но ако е момченце ще е супер. : ))

Кити , Митито се държеше по мебели и вървеше около 2 3 месеца и просто един ден се пусна неочаквано за нас.
Вече си играе на площадката с другите деца. Най смешен е като започне да бяга ама все не улучвам да го снимам за спомен.

През целия си съзнателен живот съм тренирала, и никога кръст и гръб не са ме боляли. От както родих и по скоро от 4 5 месеца имах едни ужасни болки  та чак неможех да спя.
Оказа се, че имам спина бефида , която съм имала по рождение, но просто сега напрежението  ми е в повече и затова чак сега се разбира за нея. Бях в голям филм няколко дни, но 3тия специалист при който ходих ме успокои, че хора на по 60 години не са знаели че го имат това. Изписаха ми същия крем, Кити, та да те питам има ли ефект, облекчава ли? Че имам и прищипан прешлрн и плексид (това пак от както родих)  и вече се чудя с какво да се мажа. От другата седмица започвам физиотерапия и се надявам да си кажа "Чао" с болките.
Тия болки наистина са бая сериозни. ММ беше на инжекции чак от кръст. Знам,че колкото по на твърдо спиш толкова по-добре и помага,а той си слагаше и възглавници под коленете,за да не натоварва гърба при сън. Помага,но най-важно е да не се вдига тежко и да не се изстива. Дано скоро си ок.
Колкото до нас:) ние си растем (и едното и другото бебе),а Йони от седница прави много смешна поза-колибка. Застава на 4 крака,издупва се и гледа света с главата надолу...чудя се това свързано ли е с прохождането. Иначе си ходи по мебелите,пълзи със скоростта на куршумче,може да пази равновесие,но усети ли се,че е сама започва да се радва и пада.

# 204
  • България
Сорента,не знам четеш ли във ФБ групата,но се оказа,че там има вече и родили второ детенце Wink

# 205
На мен ми помогна кремчето, но сега усещам напрежение по горната част на лакътя около сухожилието. При определено движение, изпитвам тъпа болка. Не знам дали кремът ще свърши работа и за това.
Нанив, ако си в източните квартана София, да знаеш, че отложиха спирането на топлата вода за 30.08.

# 206
  • София
Сорента, не се притеснявай. Предполагам че с такава малка разлика ще е по-лесно, но само предполагам нямам желание да проверявам Simple Smile
При нас баткото и каката са на лятно училище в Люлин, и понеже квартала ми е тъмна Индия си седя в колата и работя Simple Smile
Относно болките в лакътя и аз ги имам, но при мен се оказа така наречения "тенис лакът", но при мен не е от тенис, а от мишката на компютъра и носенето на 3 деца Simple Smile
Кити, като чета съвсем скоро ще проходят, но за съжаление няма вариант да не се тича по тях. Иначе и Марина кляка и се изправя без да се държи за нищо. Чак ѝ завиждам за коленете.

# 207
  • Русе
Кити, в Русе съм Simple Smile Засега целият август сме без топла вода, дано се усетят и я пуснат по-рано, това е безобразие! В един от най-горещите месеци... Не ми е опция да инвестираме над 200 лв за бойлер и ел инсталация и без това им плащаме немалко пари... Но ще видим, то е ужас с кофи и бързовари.
Вчера зарязах бебе и обикалях лекари. Ортопедът каза тендовагинит, от снимка се въздържа, но изписа прахчета с уговорката , че спираме кърменето. И не ми взе потребителска такса, че съм била майка кърмачка Simple Smile Според него съм освободена, аз помня че е до 40 дни след раждането... Та и без това вървяхме към отбиване... Ако можело да се въздържам от вдигане на децата и често повтарящи се действия... Как ли да стане?

# 208
  • София
Здравейте, момичета! Simple Smile
Отдавна не съм се разписвала тук. Ние пътуваме доста и се радваме на прохождащите краченца Simple Smile
Надявам се всички сте добре Simple Smile Хвърлих бърз бърз поглед през темата. Честито на Сорента!
Исках да попитам преведоха ли ви майчинството този месец? Аз получих в края на юли някаква сума за 1 р.ден,но се чудя 340 те лв. кога ги превеждат? Знаете ли?

# 209
Хепи Мижж, вчера ми преведоха 340лв , но юли получих 2пъти по 100тина лева.
Това което си получила е приравняване, най вероятно чак септември ще получиш цяло майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт