Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 721
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Да и на мен ми преведоха първите 340лв...все се чудя тия деца като са вече на над годинка по-малки разходи ли имат? В чужбина даже повече преференции се дават,ама ние нали тр,да сме на обратната...сега гледах че при раждането на второ дете при майчинство за първо сумата за първото дете става на половина независимо че съм им плащала луди осигуровки на държавата...после стимулирали раждаемостта...

# 211
  • България
За близнаци пък е едно майчинство Simple Smile

# 212
Това си е чиста гавра за близнаци да се дава едно майчинство.. Направо подигравка...😠😠😠

# 213
  • Русе
Аз също получих вчера първите 340 лв. Затова и обмислям връщане на работа зимата, поне ще дават и половината майчинство.
Сорента, ще получаваш половин майчинство за каката от 45 дневния за второто. Няма как, НОИ не плаща за едно и също два пъти. След това първата година ще вземаш колкото с първото дете. Това е, когато са застъпени двете майчинства. Ако мислиш, че ще ти е по на сметка, може да се върнеш няколко дни на работа и да излезеш болничен. Тогава ще вземаш него + 175 лв от парите за първото дете. Но после ще изчислят нова база за второто майчинство, в което ще влиза болничния... Въпреки това имам познати, които го предпочетоха. Аз лично ги застъпих моите майчинства.
Йоана вече официално не е кърмаче. Общо ми се събраха две години и четири месеца кърмаческа стаж. Мога да изпия една водка с чиста съсест  Laughing Отби се без драми и сътресения, просто предложих шише с чай Лека нощ като се събуди през нощта. Изпи си го и пак заспа.
До края на месеца ще съм с двете госпожици, че още втория ден в сборната група каката донесе сополи, сега и двете кихат и подсмърчат... Дано ги преборим бързо...

# 214
Да,разясниха ми това с болничния,но това се отразява после на майчинзките до колкото разбрах. Добре че не се разчита само на тях,че иначе зле...
 Иначе какъв е този чай ЛЕКА НОЩ,какво представлява и как се дава?ние все се будим нощем по часовник 2:35 и.е вече в повечко,че както са ме налегнали едни екстри на бременността...сънливост,умора,гадене...
Иначе не си обяснявам защо седи на колибка! Дупи се и си седи и гледа. Някой има ли като нас? Иначе ние май ще сме последните проходили в групата...

# 215
  • Русе
Чаят е гранулиран, на Ганчев, уж съдържа липа, маточина и още нещо успокояващо...Слагам по малко във водата, да не е чиста водичка, сладни... Не че е много полезно ама...Не искам тепърва да я уча да пие мляко посред нощ, затова давам чай. Все пак досега си е пила сладка кърма, да не й е много рязък преходът.
Йоана също не мога да кажа, че ходи сама. Навън е с коланите и някой след нея. В нас по мебелите или търси някой да я води. Ако никой не иска допълзява до баба си ( с две сменени тазобедрени стави, не е най-подходящият човек), изправя се по нея и надува гайдата. И баба й я повежда да обикалят апартамента.
Сополите й са като река, изобщо не може да заспи като хората, чака ни "весела" нощ....

# 216
Оф с тия сополи хич не ви е лесно,но дано минат бързо. Не съм купувала колани за Йони,но иначе сме по същия начин като вас-обикновено жертвата е дядо й обаче,че той я поглезва повече. Иначе аз си я храня нощем като се събуди с мляко (не ми минава номера с вода),но може и да пробвам с чая да видим какъв ще е ефекта. Не знам от какво толкова се буди-дали пробиващ зъб или горещото време но е всяка нощ.

# 217
  • Русе
От всичко се будят - навик, пробиващи зъби (гледам, че Йоана има венец с формата на кътник, но не е пробил и подут кучешки, което ме изненада. На голямата кучешките пробиха на 18 месеца), жегата, незряла нервна система... Каката спря да се буди след две години и половина. И пак не всяка нощ спи... Тази например два пъти пи вода.
Така се надявах лятото да няма сополи... Явно в тая група ги водят болни, че и сестрите не ги връщат. Разчитат на съвестта на родителите... Дано до морето ги излекуваме, пък МПР ваксината пак се отлага.

# 218
  • България
Нинив, пак ли ще ходите на море?
Ние май към Септември чак. Сега сме на балкона в басейна.
Много е гадно със сополи, да минават бързо!
Каката спря да се буди за мляко веднага след като я отбих -на 1г.4м.
Малките продължават да се будят по няколко пъти-особено Стела!Пият мляко с литри Simple Smile Направо не знам и аз какво е това чудо.З асега не смятам да заменям със сок или чай,че то същата работа.Пак ще си го търсят.
Ще ги чакам и тях до 1г.4м. и ще го мисля.
Аз до доста голяма пиех мляко посред нощ,щом имам някакви спомени.

# 219
  • София
Нинив, бързо да се оправят тия сополи.
Ние пък сме здрави, но си имаме 5-то зъбче и на път 6-то /кътници/.  Simple Smile Все още се буди по N на брой пъти през нощта да си търси гърдата. Чак на моменти ми писва, но като не ѝ дам ако знаете как жално плаче /със сълзи/, и гледа много тъжно. С тия големи сини очи е направо страшно.
Ония ден малката се научи да се качва сама по стълбите на пързалката. Държи се за парапета или за стъпалото, но все още няма година и три месеца Simple Smile Чак събра погледите по площадката Simple Smile
Има ли някоя мама в Люлин, че сме там всеки работен ден, до 12:20, а не познавам квартала и си седим само в колата или на една площадка?  Simple Smile
На море ще ходим септември, ама нямам никаква идея къде Simple Smile

# 220
  • Русе
Ирен, пак пак Simple Smile Не че сме някакви баровци, то августовското море е запазено още май месец, в почивна база от работата на мъжа ми (работи в НКЖИ). А миналият месец беше изключение, че искахме с баба и дядо да отидем, то пък дядото не го пуснаха отпуска и така.
Йоана вече има обеци. Наканих се най-накрая. Прие го много геройски, сега вече не би трябвало  да я бъркат, макар че вчера беше с рокля и пак ме питаха момче ли е...
Днес са малко по-добре сополите, поне не й е запушено нослето. Но жегата е убийствена и пак не се спи...

# 221
  • България
Каката така се качваше и пускаше сама на 1г.Много стабилна беше.И клипче си има.Simple Smile
И така ми се чудеха как я оставям и не се притеснявам,но всеки си усеща детето.

# 222
  • България
За пръв път от няколко дни заспаха едновременно.Откакто бяхме на село,заспиват посред нощ,спят до обяд.После спят по отделно и по цял ден търча след някой,не мога да подвия крак.Цвлата съм космясала не мога да сложа къси гащи.Сега ще пробвам да се епилирам докато спят.
Нинив и аз се надявам август,като дойде баба им да отскочи до морето,ама ще видим дали ще ме огрее Simple Smile
А какво е НКЖИ?

# 223
  • София
За пръв път от няколко дни заспаха едновременно.Откакто бяхме на село,заспиват посред нощ,спят до обяд.После спят по отделно и по цял ден търча след някой,не мога да подвия крак.Цвлата съм космясала не мога да сложа къси гащи.Сега ще пробвам да се епилирам докато спят.
Нинив и аз се надявам август,като дойде баба им да отскочи до морето,ама ще видим дали ще ме огрее Simple Smile
А какво е НКЖИ?
Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) Simple Smile
относно космите при мен след раждането изчезнаха, но пък след жестокия косопад сега имам и аз нова коса. Да не е само Марина де Simple Smile

# 224
  • България
Моята коса пък се изправи
и сега си нося късото каре без да се налага да се реша даже.Преди само си мечтаех за такава прическа, защото косата ми се чупеше на където си иска.Всеки ден преди работа трябваше да я оправям с пресата.

Общи условия

Активация на акаунт