Първи клас 2018/2019г - набор 2011

• 75 664
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз също давам острилка с контейнерче и в началото гледам да има поне 3 подострени моливи за деня. Моливи В не давам, защото са меки и като се опитат да изтрият доста се замазва. Най-удобно й е на малката да пише с ето тези моливи:
https://www.orangecenter.bg/grafiten-moliv-faber-castell-grip-2001-hb.html
Тя е левичарка и си свикна от началото с тях, явно по-лесно си позиционира пръстчетата като е триъгълен.

# 286
  • София
teta75, ще почнат с моливи и когато госпожата прецени ще минат към химикал. Чувала съм за училища където директно почват с химикал,  но те са изключение.

# 287
Нещо съвсем се омотах. Знам, че искат картон за профилактичен преглед и картона от детската, който се взема. А искат ли при започване на учебната година контактна бележка?!?

# 288
  • София
Картон от детската не са ми искали. Искат само здравно-профилактична карта с всички ваксини, тя се принтира от лекарката, вече не се купува и да се попълва ръчно. Контактна бележка не искат.

# 289
Не ми се вярва, но вероятно на РС ще кажат. На нас само картона ни искат...всъщност написали са ни следното:
" Талон за преглед от ЛЛ в началото на годината -(медицински картон)"

# 290
Сега погледнах - от ДГ ни дадоха един картон, на който пише Здравно профилактична карта. В него няма нанесени ваксини, тъй като той стоеше 4 години в градината.
Ваксините не би трябвало да ги искат в училище, защото дори да има непоставени, това не е пречка да приемат детето в училище. За детската градина е пречка, но за даскало-не!

# 291
Не ми се вярва, но вероятно на РС ще кажат. На нас само картона ни искат...всъщност написали са ни следното:
" Талон за преглед от ЛЛ в началото на годината -(медицински картон)"

Това е картона за профилактичен преглед. При нас все още не се принтира, а се купува от книжарницата и се попълва от ЛЛ.

# 292
Ние имаме два такива - единият е в мен и го нося при педи за болнични, другият е този от градината-в него са вписани мерки и теглилки, извършвани от мед.сестрата в ДГ, алргии и т.н. и той се казва "Здравно-профилактична карта". От градината ни казаха, когато ми връщаха, че именно него ще ми искат в училище.

Иначе в другия, който е у мен и с който сме ходили при педиатъра от раждането още, са вписани ваксини, също мерки и теглилки.

Малко дублаж се получава ми се струва...

# 293
Да, принципно здравен картон има един в детската и един вкъщи, мисля даже, че и при ЛЛ има нещо, ама дали е картон или някакво досие, не знам....
Иначе всяка година в началото се изисква карта за профилактичен преглед /едно време се правеше в училищата на 14 септември, вече не се прави/.

# 294
  • Бургас
Сега погледнах - от ДГ ни дадоха един картон, на който пише Здравно профилактична карта. В него няма нанесени ваксини, тъй като той стоеше 4 години в градината.
Ваксините не би трябвало да ги искат в училище, защото дори да има непоставени, това не е пречка да приемат детето в училище. За детската градина е пречка, но за даскало-не!
Да, но въпреки това ги искат. Не могат да ти направят проблем при липсата на някоя или всички ваксини (освен да мрънкат и мелят, ако са особено настоятелни), но искат ваксинационния статус. При нас не знам още какво точно ще ни искат освен обичайните талони 5 и 6, за които ще се ръчкаме пак при личните лекари :/

# 295
Е...при нас може и да не ги искат. Навсякъде е различно май...като знам в ДГ при нас как беше проформа всичко и през просото...

Ще видим на РС какво ще кажат, но по списъка, който получихме юни, са изписали само това, което ви написах. ☺

# 296
Ние даже няма да можем да идем на родителската, защото ще сме на почивка.
Дано не е драма....

# 297
Няма драма...стига да кихнете за помагала после Stuck Out Tongue Winking Eye

Като вица:
-  От колко започва родителската?
- От 50 лева...
Joy

# 298
Ххааххаха….ще дадем, къде ще идем!

# 299
На първата родителска среща се разбрахме да купим колективно помагалата. Но при нас ще почне от 60 лева.

Общи условия

Активация на акаунт