Първи клас 2018/2019г - набор 2011

• 75 192
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • sofia
Оф, въобще не искам да започва училище. Толкова добре и лежерно беше в предучилищната. Преместих го в ПГ в училище и му беше много добре. С големия минах 2/3 от училищното обучение, ще е 9-ти клас, и НЕ ИСКАМ ДА ПОВТАРЯМ, ама няма начин.
Нищо не съм купувала и нямам никакъв ентусиазъм. Всъщност се оказва, че имам дори тетрадки от баткото останали. Раница ще купя, по-нататък, Габол ще е и някакви руски акварелни боички, които препоръчаха за изобразителното изкуство. Друго всичко си имаме.

# 151
  • Sofia
Нищо не съм купувала и нямам никакъв ентусиазъм. Всъщност се оказва, че имам дори тетрадки от баткото останали. Раница ще купя, по-нататък, Габол ще е и някакви руски акварелни боички, които препоръчаха за изобразителното изкуство. Друго всичко си имаме.
Можеш ли да споделиш кои са боите?

# 152
  • София
Голям кеф е да се засичаме така старите муцуни из темите набиращи инерция Wink
Мирта, кажи за боичките. Аз лично ще взема меден акварел. Много ги харесвам
bubcheto15, ти като си се захванала така сериозно нямаш право на въздух, иначе ще се изпуснат нещата Wink

# 153
Аз хем нямам търпение за новото, различното, хем ме хваща страх от многото въпросителни, които изникват.

Пазарува ми се за първокласник много, макар че без много да се напъвам като изключим раницата, сигурно мога да събера необходимото за един първолак в нас, без да съм имала досега такъв.

# 154
  • София
Аз нямам  идея какво трябва да се купи.

# 155
  • София
Принципно е най-добре да се изчака. Всеки учител и всяко училище си имат изисквания. Едни учители искат децата да пишат с молив, други направо с химикал. Едно искат палстмасови цифри, други - не. Аз лично ще изчакам, има време доста. Дори подвързии не може да се купят без учебниците, че всички са едни ралични формати... Учебните тетрадки ги подвързвам с прозрачно фолио. Също взимам пликове за всеки предмет. Предпочитам нещата да са на едно място, хем се предпазват, хем детето вади всичко и следи дали носи всичко. Не обичам в начален курс да виждам натикани и смесени в чантата учебници и тетрадки...

# 156
Аз нямам  идея какво трябва да се купи.

Принципно се дават разни списъци от училището. На нас не са ни дали още, че ще е септември родителската по класове, но като цяло - раница, несесер, химикали, моливи, гума, острилка, линия, тетрадки /тесни и широки редове и големи квадрати/, блокче, четки и бои за рисуване, екип и гуменки за физическо, бутилка за вода и кутия за храна /по желание/.

# 157
  • sofia
Vache,: szervusz , руските бои са Сонет
https://impresia.bg/products/akvarelni-boi-sonet-16-24-cv-p738.html#.W1s59TclHIW

Обаче, сега като се загледах, то трябва и кутия подходяща да търся, за да ги сложа. Казаха, че може и анилинови бои, такива ще взема, например като на Кохинор:
http://artservicebg.com/koh-i-noor-%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%B … 2-12-%D1%86%D0%B2
Хем по-евтини, хем са си в подходяща кутия.

# 158
  • София
Здравейте, наглеждам ви от време на време да си припомня миналогодишните вълнения. Нашата класна беше препоръчала тези водни бои, добри са, има ги в доста интернет и обикновени книжарници.
https://www.molivko.com/uchenicheski-materiali/akvapelni-boi-luc … -24-tsvyata-c1294

# 159
Благодаря за линка, Сали! А самите бои трайни ли са, т.е. изхабяват ли се бързо. Питам, понеже бяхме купували едни и самото квадратче вътре нямаше почти никаква боя, само малка люспа и на първата рисунка се свърши. Тези добри ли са?

# 160
  • София
Аз също мисля да заложа пак на боичките с мед, за каката бях купила четки на Фабер Кастел с капачка:
https://roel-98.com/faber-castell-click-go
Много бяха удобни, защото дори и да са мокри и недоизчистени, като дръпне качапката не цапат нищо.

# 161
  • София
Natali, аз купих кутия с 32 цвята. Стори ми се че бързо ще се изхабят, но излязоха доста трайни, доволна съм. Няма цвят, който да е свършил, някои даже почти не си личи, че са ползвани. Предполагам обаче, че зависи от "художника". Нашите рисуваха и с пастели.

Последна редакция: сб, 28 юли 2018, 01:14 от sali

# 162
Благодаря ти, Сали, харесаха ми и цветово. Дали ги има в някоя книжарница, която не е онлайн?

# 163
  • София
Мирта, тези на Сонет са прекрасни... голямата ми дъщеря рисува с такива български, защото учителят й по рисуване държеше в началот на тях. Има си кутии пластмасови.
Ето ги медните боички. Първоначално изглеждат доста афиф, ама не са. Цветовете са наситени и много приятни. Аз по принцип много държа на всякакви моливи, бои, химикали да са качествени. Освен всичко медните боички са някакви си 3 лв.
https://impresia.bg/products/meden-akvarel-p174.html#.W1tpNMJx1UQ

Четките с капачета са много идейни Simple Smile))) Има и едни китайски с контейнерче за вода. Има ги в алиекспрес. Ползват ги за най-различни начини на рисуване.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 23:27 от Vache

# 164
  • На село
Признавам си, и аз се вълнувам за училището повече от първокласника, нищо че ми е четвърти.  Той през миналата учебна година беше в предучилищна група в училище - в близкия град, а не в детската градина в нашето село, където бяха всичките останали 11 деца. Познава 3-4 деца от бъдещия си клас, но не е толкова близък, че да е станал приятел с тях. Това леко ме притеснява, как ще се впише в една вече изградена общност, където ролите са разпределени, още повече, че мислим да не го оставяме на занималня следобед, както повечето от другите деца, а да си го прибираме и да се подготвяме вкъщи. Той е много контактен и рядко проявява срамежливост, но все пак докато не започне училище, аз ще си стоя “на тръни”.

Общи условия

Активация на акаунт