Първи клас 2018/2019г - набор 2011

• 75 158
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
И аз не го разбирам, не съм се и замисляла, но синът ми ми обясни, че си слагали ръката под брадичката и изговарят дадената дума. Когато е гласна, брадичката им удря ръката и по това познават, че било гласна. Устата понеже се отваря по-широко, изговаряки гласна, и допира ръката под брадичката....

По мое време нямаше такива неща май.Забравила съм.

# 706
При сина ми вчера взеха голямо А ръкописно (даже са писали с химикал в тетрадка 2) и 4. Зор му е с писането, зоооор... Чака да започне работа басейна, по програма имат плуване 2 пъти седмично. Още се чудя да го записвам ли на допълнителни занимания, че стои до 16:30 ч в училище заради занималнята.

# 707
И аз не го разбирам, не съм се и замисляла, но синът ми ми обясни, че си слагали ръката под брадичката и изговарят дадената дума. Когато е гласна, брадичката им удря ръката и по това познават, че било гласна. Устата понеже се отваря по-широко, изговаряки гласна, и допира ръката под брадичката....

По мое време нямаше такива неща май.Забравила съм.

Не трябва да мисли за буквата, която се пише, а за звука, който чува. Затова ги питат първо - колко звука чувате, колко срички? После се взимат кои са гласните букви /те би трябвало вече да познават буквите печатните от градината/ и надграждането кои са гласните и съгласните в думата.
Деца, които се справят със звуковия анализ пишат по-правилно после. Най-честата грешка, която се допуска е изпускането на буква Ъ в думата.

# 708
  • София
Звуковият анализ е в основата на правилното писане. Има разлика между звукове и букви. Звуков анализ по програма се прави още в предучилищната група. Не би трябвало да има вариант децата в 1 клас да не познават печатните букви. Те са заложени в предучилищната. Моето дете прави звукови анализи от 3-та група в детската градина. Не толкова сложни като в училище, но все пак звукови анализи.

# 709
  • София
Освен това се учат да различават гласни и съгласни, да разделят правилно сричките и т.н. При нас също от детската градина почна звуковия анализ.

# 710
  • София
Запис и от мен в темичката, защото сме с две първолачета.
И ние вчера бяхме на цифрата 2, но ги върнах в къщи да упражняват малко, защото когато равенството им е от ляво и много се бъркат. Едната девойка събира двуцифрени, дори не знам кога и как се е научила лятото, но пък примерно когато липсва цифра в уравнението и среща малка трудност.
Имам едно питане към Вас...до каква степен ги подготвят в занималнята при Вас?
Ясно е, че си зависи от преподавателя там, от самите деца...от много неща, но ми се струва, че при всички положения занималнята не е достатъчно за подготовка.

# 711
Всичко пише в занималнята, но уикенда упражнява взетото по писане през седмицата, а вечер когато има възможност взетото през деня.

# 712
  • Sofia
И нашият всичко пише в занималнята. Миналата седмица имаше "неделно домашно", което беше специално за вкъщи, друго не се е налагало да доучваме. Само проверявам вечер да не е пропуснал нещо.

# 713
Ние сме на числото 2 днес сигурно ще вземат 3.
По математика нямаме грешка. Всичко схваща и й е много лесно и интересно.
На входните се е справила с отличен.
Малко българския ме притеснява,но мисля ,че ще се справи.
Пише доста бавно и й е много трудно да срича,но ще помагам колкото мога.
Ходи на занимална ,но през ден е с не довършено домашно и дописваме вкъщи.

# 714
  • бургас
Ах, тези букви Simple Smile значи не само моят се затруднява, но ми се струва, че е най-зле. А така ми се искаше да е като мен... Научих се да чета много рано, мама ме научи и чета откакто се помня. За мен няма по-приятно занимание от четенето. А детето... Ами не ще. Какво ли не опитах да предизвикам интерес, но не се получава Sad малко ми е жал за учителката, защото няма да ѝ е лесно с него.

# 715
Златна Ябълка, всеки с проблемите си Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Аз пък се кахъря, че може да чете доста добре, но няма логическо-математическото мислене като майка си...ще трябва да го преживеем.

# 716
  • Бургас
Те,нека са ни живи и здрави,пък ще се научат!
С малко повече натискане и настояване от нашата страна,ще се научат!
И моя се опитва да ми се измъква по тъча.

# 717
  • София
О, и моята се опита да не си направи звуковия анализ в занималнята. Веднага беше предупредена, че това е за първи и последен път и че следващия няма да й позволя да дописва у дома. Като иде без домашно и се скара класната, тогава да се оправя. Засега не е повторила Wink С кака й бях по-мекушава и отстъпвах. Но разбрах, че полза няма от това. Един път да допусна да пише у дома и край! Винаги ще има "основателни" причини да не си е написала. Е, ще има и такива моменти, тогава разбира се, че ще пише у дома. 4 пъти в седмицата ходи на занимания след училище и се прибираме в 19:30. Няма начин да седне и да пише ненаписани домашни.

# 718
  • София
Ние сме на цифрата три, правят звуков анализ, но от началото на учебната година сме за втори път болни ConfusedНе знам какво и стана, по- принцип е здраво дете...
Този път я докарахме с гнойна ангина, тръшка се, че няма да ходи на училище и трябва всичко да пишем у дома от взетото в клас до домашното. Като цяло се справя, но ченгелите определено не харесва. Дано буквите да и допаднат повече Simple Smile
Stefyyyy, какво е това входно ниво? За първи клас имат ли такова?

# 719
  • Бургас
Мисля,че имат само образна диагностика.
Но не съм никак сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт