В 8 клас съм вече зная - на ваканция да се порадваме накрая(10.07-16.07)

• 51 552
  • 385
  •   1
Отговори
# 180
Не знам МОН и РУО къде са спали, че такава възможност се оказва налична. За мен проблемът тръгва оттам. Ако системата функционираше, както трябва, нямаше да се стига до подобни ситуации. Хем за поставили на входа съобщение, че който изтегля документи не може да кандидатства онлайн, хем на практика се оказва, че е възможно.

# 181
Дано да го направят - просто няма да е честно за такива като нас, които са рискували и не са се записали нито на първо, нито на второ класиране.
Очевидно хората са съвсем озверели в отношенията помежду си.
Някоколко пъти написах, че умишлено не записах детето след второто класиране, за да може мястото на дъщеря ми да бъде включено в третото - за щастие на някое детенце, което също трепери за бъдещото си училище.
Но коректността и почтеността принципно не са на почит....

Съгласна съм с теб, много е жалко. Аз изтеглих документите на дъщеря си още миналата седмица, за да може мястото да се освободи за 3-то класиране за някое дете, което го пожелае.

А нередности и недомислици в МОН и РИО винаги ще има, както и хора , които да се възползват от тях. В такава държава живеем.

# 182
От снощи с приятелка бистрим казуса с онлайн подаването за трето класиране и стигнахме до извода, че децата, които са били записани след първото класиране нямат достъп до подредба на желания за трето класиране, докато записаните след второ - имат. Не знам дали е бъг на системата или още по някакъв начин не са отчели записването след второ класиране. Във всички случаи ще се изясни по някое време.
Хм, ми то в такъв случай всички, които са били на второ, сега могат да подават за трето. Anguished
може и да се пробват някои ( аз лично познавам няколко майки които ще подават без да са отписали децата си), но дано после при обработката да ги изхвърли за да могат найстина неприети деца да кандидатстват.

# 183
  • София
Преди обед пробвах да въвеждам и подреждам желания за трето класиране и беше възможно. Записан е сина след второ класиране. Преди малко пак опитах да въвеждам желания и вече дава "Възникна грешка. Моля, опитайте по-късно.", веднага след като натисна бутона "Въвеждане на желания".
Закъснели са РУО с обработката или със забраната на възможността за участие в трето класиране на записани кандидати.

# 184
romantic girl, ако имаш време и желание, би ли проверила какво изписва сега системата при вас? Няколко човека споделиха, че може би вече има промяна.

# 185
  • София
Вече и на мен ми дава Грешка при нов опит  Mr. Green

Искам да се извиня на майките, с чийто нерви злоупотребих по-рано, но мисля, че експеримента си заслужаваше все пак.
Веднага сигнализирах в РУО /вероятно и други са го направили/
Не са ми отговорили все още, но се надявам че този сигнал е предизвикал да вземат необходимите мерки в системата.
Помолих официално да анулират новоподаденото заявление за 3-то класиране /ако то изобщо е валидно  newsm78/
Надявам се да го направят.

Пожелавам успех на всички дечица и техните родители, които тръпнат в очакване на 3-то класиране.
Нека всяко дете намери своето място.

# 186
  • София
Дано да го направят - просто няма да е честно за такива като нас, които са рискували и не са се записали нито на първо, нито на второ класиране.
Очевидно хората са съвсем озверели в отношенията помежду си.
Някоколко пъти написах, че умишлено не записах детето след второто класиране, за да може мястото на дъщеря ми да бъде включено в третото - за щастие на някое детенце, което също трепери за бъдещото си училище.
Но коректността и почтеността принципно не са на почит....
Жалко, че много малко хора са така съобразителни. Аз направих същото и се надявам на 17-ти да е класиран в желаното училище.

# 187
  • София
Да докладвам, че току-що пробвах - разрешава ми да кандидатствам с избор на желани паралелки. Не довърших процеса Simple Smile
Детето е записано в училище по изкуствата.

# 188
Да докладвам, че току-що пробвах - разрешава ми да кандидатствам с избор на желани паралелки. Не довърших процеса Simple Smile
Училищата по изкуствата не участват в държавния план-прием. Затова системата не Ви прави проблем.

# 189
  • София
Училищата по изкуствата не участват в държавния план-прием. Затова системата не Ви прави проблем.

Не е само това. На трето класиране някой от друга област може да реши да се изгъбарка и да заеме място от което после да се откаже. А както се досещаме всички, това може да е фатално за опитващите си късмета на трето класиране Thinking

# 190
Не е само това. На трето класиране някой от друга област може да реши да се изгъбарка и да заеме място от което после да се откаже. А както се досещаме всички, това може да е фатално за опитващите си късмета на трето класиране Thinking
Този, който ще се гъбарка, трябва да не е записан в училище от държавния план-прием. Системата вече сложи катинарчето. Не вярвам някой, който очаква собственото си трето класиране ( или неговите родители) да прояви чак такова чувство за хумор.

# 191
  • София
Този, който ще се гъбарка, трябва да не е записан в училище от държавния план-прием. Системата вече сложи катинарчето. Не вярвам някой, който очаква собственото си трето класиране ( или неговите родители) да прояви чак такова чувство за хумор.

А ако кандидатстваш за друга област пак ли е заключен профилът?

# 192
Можеш да провериш. Кликни на " Желания" и " Въвеждане на желания".  Изписва съобщение за грешка.
Записан не е като приет.

# 193
  • София
Можеш да провериш. Кликни на " Желания" и " Въвеждане на желания".  Изписва съобщение за грешка.
Записан не е като приет.

Аз няма смисъл нищо да пробвам, защото моето дете е записано в НГДЕК и на мен системата ще ми разреши всичко. Просто се чудех в духа на обсъжданото.

# 194
Записан не е като приет.
Все още мога са въвеждам където и каквото си искам

Общи условия

Активация на акаунт