BG-Mamma се променя. Запознайте се с новата визия и функционалности

• 213 415
  • 4 118
  •   1
Отговори
# 435
Прави ми впечатление, че тъгувате по синия фон, който обаче не е син, а сив. Сив е и в новата версия. Какво синьо ви се привижда Simple Smile
Сив е казваш, не син... да, сив е но не съвсем, бие си съвсем ясно на синьо.
Скрит текст:

Идеално илюстрираш точно това, което казвам и аз - старото е по-студено сиво, а новото е по-топло, но това не променя факта, че говорим за два сиви цвята Simple Smile

# 436
Айде първо си изтествайте нещата и после ги пускайте,  а идеята да може потребителя да си пише html код може да ви довлече  неприятности. Организирайте си екстрите така, че да са ограничени таговете, които да се ползват и по възможност ако добавям таблица да не виждам <td> </td>, a да се вижда таблица с възможност за попълване ..
Едва ли е нужно на всеки потребител да поназнайва HTML за да си форматира добре съобщението във форум за майки

# 437
Доста ще трябва да поработите (собственици и поддръжка) докато стигнете до добре работеща и добре изглеждаща платформа.
И пак ще я сменят JoyJoyJoy

# 438
Тъй като не съм специалист, май не забелязвам новото да е по-функционално, но за мен развитие не означава цялостна подмяна, а добавяне и коригиране. Защо не запазите вида и организацията на старата версия, като добавите само някои нови функции? Така за всички ще е по-добре.
Ползвам Бг мама основно на таблет/това е мобилна версия нали?/ и по-рядко на десктоп, но не виждам разлика.

# 439
На мен ми убягва смисълът на бутона Полезно. Някой гледаше ли колко харесвания има даден пост/тема? Теми от по 50 страници рядко събираха повече от 2-3 сърчица, а очевидно са интересни за голям брой потребители.

Тъй като не виждам начин темата да се подрежда по полезност на отговорите, какво значение има, че някой от постовете е събрал няколко бледи числа и една синя ръчичка върху бутона "Полезно"? Трупа ли се някакъв рейтинг за юзърите или целта е да наподобява ФБ.

# 440
  • Вестерос
Не разбирам какъв е тоя напън нещо хубаво, работещо и приятно да се превърне зорлем в отблъскваща сухарска грозотия с куп недостатъци.

Нали разбираш, че си има течения в дизайна, които трябва да се следват? Представи си да се върне първата версия на форума с млечно-синьото и пълзящото бебе за шапка Simple Smile То пак ще е работещо и приятно, само че с възрастта все повече се опъваме на промените.
Пълни глупости!!!

# 441
Идеално илюстрираш точно това, което казвам и аз - старото е по-студено сиво, а новото е по-топло, но това не променя факта, че говорим за два сиви цвята Simple Smile
Сиво-синьо е реално, ако трябва да сме точни. Но нито е сиво, нито е синьо, така че и репликата, че не било синьо беше излишна и по-скоро заядка, за това реших да покажа нагледно цвета Wink

# 442
  • sofia
Хм...това "непрекъснат процес" не ми звучи добре...
И що трябва да приветствам "новото" и "функционалното" и незнамквоси? Ползвам форума за развлечение и отмора, а не за работа. Целта ми е да се разтоваря, а не да ми е некомфортно.

# 443
Скрит текст:
Здравейте,
Най-напред искаме да благодарим на всички потребители, които в последните повече от 6 месеца се включиха активно в алфа и бета тестовете на новата версия, извървяха заедно с нас пътя на изграждането на новия форум, споделяха аргументираното си мнение и конкретни предложения. Те станаха и свидетели на промяната, на всички промени и подобрения, които претърпя новата версия в резултат на техните споделени мнения и препоръки.

Преминаването към новата версия е началото на един непрекъснат процес за подобрение на съществуващите функционалности, добавяне на нови, отстраняване на съществуващи проблеми и не на последно място - подобряване на тона на общуване в дискусиите и повишаване на толерантността към чуждото мнение, дори когато то не съвпада с личната ни позиция.

Що се касае до добавените и променените функционалности в новата версия, те включват, но не се изчерпват с:

1. Бутон за известия (камбанка) в горната дясна част на заглавната лента, която дава моментален достъп до последните новости, за които даден потребител е пожелал известяване, подредени в хронологичен ред (най-горе са най-новите.

Известията в карето включват:
- теми с Ваше участие, в които има нов отговор
- теми, за които сте включили Следене, и в които има нов отговор
- нови теми в групи, за които сте включили Следене
- оценка "Полезно" дадена на Ваше мнение

Когато в тема с Ваше участие има нови отговори, то може директно от карето да отворите темата на първия непрочетен отговор, без да се налага да преминавате през страници-списъци с теми.
Всеки тип известие е отбелязан с различна икона, като се предвижда допълване на функционалността с възможност за ясно разграничение/филтри по вид известие, както и възможност за директно управление на известията за всяка една тема от това каре.

2. Ново меню, достъпно от всяка в горната лява част на сайта, от което има бърз достъп до:
- Начална страница и нейните подраздели - списък с темите - избор на редактора, най-популярните теми от последните дни, новите теми в целия сайт.

- Раздел Абонаменти, откъдето може да достигнете до страниците със списък от теми на база на Вашите заявени предпочитания, на база участието Ви в теми и групи, а именно - Нови отговори (списък с темите с Ваше участие, в които има нови, непрочетени от Вас публикации), Следени теми - (списък с темите, за които сте включили Следене), Нови теми (новите теми, публикувани в групите, в които сте се включили), Послено активни теми от Вашите групи, както и много бърз достъп до Вашите групи.

От списъците с Нови отговори и Следени теми имате възможност да управлявате известията за тези теми - да премахвате дадена тема от списъка и да изключвате известията.

Както в тези списъци, така и от всяка група във форума, темите с ново съдържание, непрочетено от Вас, са с удебелен шрифт. До заглавието на всяка тема има индикатор за броя нови отговори, които са публикувани след последното Ви прочитане на темата, като този индикатор е бутон, който замества стария индикатор "ново" и води до първото непрочетено от Вас мнение. Както и преди в дясната част на реда има линк към последното публикувано мнение в темата.

- Всички категории и групи във форума са достъпни от всяка страница на сайта също само с един клик от основното меню

3. Изцяло преработена търсачка, която дава мигновен достъп до търсеното от Вас съдържание и предлагаща възможност за филтриране на резултатите по Теми, Мнения, Потребители, конкретни групи, автори и период.

4. Бутон полезно, благодарение на който всички заедно ще можем да оценяваме наистина качественото съдържание и полезните мнения във форума.

Относно основните функционалности на форума, то те са запазени - Бърз отговор, Публикуване, Предварителен преглед и др., като е добавена изцяло нова и удобна функционалност за качване на изображенията директно от Вашето устройство. Разбира се, запазена е възможността за указване на външно изображение, което обаче бива съхранено и при нас, така че в случай на прекъсване на външната услуга, то тук да няма липсващи снимки.

Старите емотикони, които над 10 години се ползват във форума, бяха с лошо качество и не се визуализират добре на новите монитори с голяма разделителна способност, ретина дисплеи и други устройства. Това наложи заместването им с нов комплект емотикони, които са широко разпространени в мобилните устройства и други сайтове. Предвижда се изработването на цялостен нов комплект емотикони, съобразени със спецификата на BG-Mamma.

В случай че имате конкретни въпроси относно функционалностите, както и при забелязани нередности при използването на сайта, може да докладвате на екипа чрез формата за обратна връзка в долния десен ъгъл на всяка страница или тук в темата, която се следи от целия екип.

Както вече споменах и по-горе, със старта на новата е версия е поставено началото на един непрекъснат процес по развитие и добавяне на нови функции и разширяване на старите. Вашето мнение е важно за нас, всички мнения се следят от екипа, като в допълнение на това се отчитат и вземат предвид статистики, поведение при използването на сайта и всички получени отзиви през формата за обратна връзка.

Защо не сложите няколко скина и хората да си избират. Има хора се дразнят от тъмните цветове, а други от светлите. Има сайтове където може да се избира такава опция. С различните опции бих могла да свикна, но няма да мога да изтърпя да ме болят очите заради това, че някой ай ти специалист решил така.
Емотиконите - много добре се визуализират старите. Не виждам кое им е остарялото и как са станали некачествени. И на стария монитор си бяха ок и на новия също.  Просто явно не са съвместими  с новата ви версия и решавате да ги окачествите като грозни и неразпространени. Но не искате да отчитате, че масово хората са свикнали с тях. Не виждам кое точно е хубавото на новите. Грозни са, малки са и няма емоция в тях. И повечето изразяват отрицателни емоции. Старите са страхотни, анимирани и забавни.
И не виждам как тези са широко разпространени. Та аз ги виждам за пръв път. Имам мобилно устройство и не съм виждала такива. В кои други сайтове ги има?
Ако ще слагате нови емотикони, дано са читави.
Изображенията - не може ли да въведете опция като на старата версия с един клик и да се пейстне линка? А прикачването от компютъра да е с отделен бутон.
И последен въпрос. Старата версия докога ще е налична?
Не ми стана ясно как точно новата версия ще подобри тона на общуване?  Laughing
Ако мнението на потребителите беше важно, нямаше така да ни налагате такива промени. Можехте постепенно да го направите. И също така да дадете шанс на хората да избират между двете версии.

# 444
  • Вестерос
Точно пък от емотиконите не мога да разбера какви са ви оплакванията! Принципно не ползвам кой знае какво изобилие от тях, но специално ги разгледах и установих, че са подредени по теми и много по-бързо можеш да намериш подходящ и съответно да публикуваш по-бързо. От тази гледна точка функционалността е подобрена.
Ти като не ползваш МНОГО ползват! И ги няма мамините икони, а са крадените !

# 445
  • София
Не съм добре със зрението в последно време, но защо ми се струва, че емотиконите са неясни, за разлика от предишните? Стоят ми някак размазани... Друг е въпросът, че са отвратителни.

# 446
Емотиконите, когато ги сложиш
все едно, че приличаш на идиот .
Едно е когато ми става много смешно да сложа търкалящия се стар емотикон
и съвсем друго това:sweat_smile:  не е същото
нищо че май се е изпотил от смех Sweat Smile

# 447
  • Вестерос
Може да имат споразумение със Здравното министерство за запазване на очното и психично здраве на потребителите - колкото по-гаден на вид форум, толкова по-малко висене тук. Съответно по-стабилна психика и очите ви ще се съхранят по-дълго, без да ви се увеличи диоптъра. Кажете после, че мамата не мислят за потребителите си! 😁
(излизат ли ми емотиконите? Фъчкам си тези от телефона, други не мога да търся в тая бъркотия.)
ХАХАХАХА  bouquet

# 448

Защо не сложите няколко скина и хората да си избират. Има хора се дразнят от тъмните цветове, а други от светлите. Има сайтове където може да се избира такава опция. С различните опции бих могла да свикна, но няма да мога да изтърпя да ме болят очите заради това, че някой ай ти специалист решил така.

Изображенията - не може ли да въведете опция като на старата версия с един клик и да се пейстне линка? А прикачването от компютъра да е с отделен бутон.

Да, подкрепям

# 449
Фона наистина е много изморителен за зрението, а новата версия я ползвам отдавна и не мога да свикна. Както предложиха и други потребители, ще е много хубаво всеки да си избира фон.
А емотиконите наистина са ужасно тъпи и скучни. Старите бяха много забавни, аз също не ги виждам размазани или както там ги определиха. Това за мен са основните минуси на новата версия.

Общи условия

Активация на акаунт