Електронни четци - тема XX

• 67 159
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Тъй като съм решила да си взема четец, а не мога да отделя повече пари в момента... Може ли мнения за Pocketbook basic 3?

# 121
  • София
След последната актуализация изчезнаха всички книги от четеца и не мога да свалям от Читанката. С включването започва отново процес по актуализация, който ме води към регистрацията в сайта на Кобо. Успявам да заредя Читанката, но въпреки свалянето на книгата, такава няма качена на четеца.

# 122
Здравейте! Тъй като съм решила да си взема четец, а не мога да отделя повече пари в момента... Може ли мнения за Pocketbook basic 3?
Какъв ти е бюджета?

# 123
Какъв ти е бюджета?

Около 150 лв. Искам да поддържа epub, понеже масово свалям книги във този формат. Не ми се конвертира. А чували ли сте за тази марка четци? 158 лв струва модел с подсветка, което е малко странно. https://edigital.bg/e-book-chetci/e-book-chetec-s-led-podsvetka- … lcor-myth-p408779

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 17:52 от Анонимен

# 124
  • UK
 Момичета, как беше ел. адрес на Читанка от който се сваляш директно на Киндъла?

# 125
chitanka.info

# 126
Момичета, как беше ел. адрес на Читанка от който се сваляш директно на Киндъла?
bb.bulexpo-bg.com

# 127
  • UK
Да, точно този. Изхврънкна ми от главата, а с новата версия на форума не мога да си отворя предишните отговори.
Благодаря!

# 128
  • София
Скоро имало ли е промоция в амазон.де?

# 129
  • Ænima/Albuquerque
Имаше Prime Day през юли. Следващото голямо намаление май ще е на Black Friday.

# 130
А задава ли се нов модел Кindle или нова подобрена версия на обичайните модели? Не съм търсила информация, но ако някой е попадал..
Малкият иска и той вече собствен Kindle като нас, като кака си, не, че чете добре все още, но пък се надявам, че това може да му е стимул. И се чудя дали да не му дам моя Voyage, а аз да си взема Oasis.. Няма причина, обожавам си Voyage-а, дори Oasis не ме радва нещо визуално, но ей така за проба.. Simple Smile Затова и питам какво предстои да изкарат Amazon, макар че пролетта пуснаха Oasis.. но мога да изчакам, ако знам, че ще има нещо ново или подобрено..

# 131
Покрай престоящия "Черем Петък" се замислям дали да не се оборудвам с един Kindle Voyage, ако цената падне до към $120-130$. Всъщност дилемата е да заменя насроящия Paperwhite с Voyage. Момичета, заслужава ли си според вас?
Ако има някоя дама с личен опит, преминала и през двата четеца, моля да сподели. Ревюта в интернет съм гледала. Батерията държи ли толкова колкото на Paperwhite? Дисплея е с по-добра подсветка, това е ясно. Voyage е по-лек, но не е от значение. Тъч бутоните за прелистване вероятно рядко ще се ползват, вкъщи всички четем в landscape режим.
Ако се сещате друга съществена разлика, като плюс или минус, пишете.
Благодаря предварително.  Simple Smile

# 132
ronnie72, аз съм ползвала и двата модел. Ако ще четеш в landscape mode, то тогава бутоните за теб са неизползваеми, иначе другите разлики и сама си ги посочила. Аз също съм ги описвала в темата, може да пробваш с  търсачката. Аз си ги ползвам бутоните, пръстът/пръстите ми е/са постоянно там и просто леко докосвам, няма го досадното постоянно мърдане и протягане с пръст по екрана при прелистване. Аз чета бързо и Paperwhite-а преди години си го правех на възможно най-дребния шрифт и без разстояние в междуредието, за да прелиствам по-рядко, уморяваше ми се пръста да виси.. Simple Smile А сега много, много рядко ползвам тъча при четене, евентуално за някакви еднократни прелиствания.
Не знам какво друго да ти кажа, всеки преценя за себе си, според потребностите си за четене, начина, удобството..  Аз лично не бих се върнала към Paperwhite вече, макар че вкъщи имаме и два такива и си се ползват доволно. Ако искаш питай нещо конкретно. В началото ме дразнеше чисто визуално, че копчето за включване и изключване е отзад, но чета от почти година без калъф (на първия му се счупи бързо магнита) и му свикнах, с калъф не го ползвах това копче въобще.
Не съм сигурна дали на "черен петък" ще е на такава цена някъде, но дано..

# 133
Моят Voyage си го ползвам с калъф с auto sleep функция (не беше скъп, около 10-15 евро). Много е удобно - със затварянето на калъфа четецът заспива, с отварянто се събужда. Копчето за изключване го ползвам само при почистване на екрана. Може би оказва влияние на батерията, никога не ме е издържала месец, по-скоро седмица-две, но пък и аз чета доста.
На мен лично бутоните на Voyage не са ми удобни. Преди бях с Pocketbook. Там бутоните са отдолу и прелиствах с тях. На Voyage са отстрани и нещо не ми е удобно пръстите ми да са там, та си използвам тъча.

# 134
ston, да, моят четец също беше с такъв калъф (както и всички останали вкъщи), но нещо се развали магнита, измъкна се част, след доста употреба може би, започна да ми прави проблем, да ми разлиства страници и т.н. Изхвърлих го и просто така и не си поръчах нов, хареса ми да чета и без калъф, друго е усещането (прибирам го в един плетен де, когато не го ползвам, за запазване и пренасяне).. Също толкова струваше първия ми калъф, просто явно не съм уцелила, сега този на дъщеря ми се поизтърка и тя поиска нов, та си поръчах и аз покрай нея. За бутоните не знам защо не са ти удобни, може би защото преди това си свикнала да са долу.. За копчето същото казах, просто споделих, че явно е направено отзад за по-голямо удобство на тези, които четат без калъф, констатирах го.

Общи условия

Активация на акаунт