Електронни четци - тема XX

• 67 257
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Voyage го бяха намалили с около 40 евро през пролетта за кратко, май беше по Великден, ако не бъркам. Аз си го купих месец по-рано, на редовна цена, защото не бях сигурна дали ще го намалят и не ми се чакаше.

# 421
  • София
Нана може и да намалят воядж, не се знае, той и скоро беше намален.

# 422
  • София
Не ми се чакаше повече, затова поръчах един Пейпър. Дано да се окаже добра покупка за мен 😉

# 423
  • София
Нана може и да намалят воядж, не се знае, той и скоро беше намален.

Ми може. Ще продължа да чакам до Коледа, да видим.

# 424
Този Оазис само за дясна ръка ли е или екрана се врътка?
Искам да се огледам покрай черния петък за книга задължително със странични бутони и подсветка. Леворъка съм и чета вечер на тъмно предимно затова са ми много важни тези неща. Не държа на Киндъл, не ми е предпочитан. Видях, че има нов Нук, но засега няма разпространение. Поне никъде не го намирам, освен в сайта им, а от Щатите да го купувам - не, мерси. Покетбуковете гледам бутоните им долу, не ми вършат работа също. Та, някакви препоръки да дадете, други модели?

# 425
  • София
Върти се като го преместиш от ръка в ръка... поне на стария, предполагам и новия е така.
Предвид колко е нов не се съмнявам, че точно него няма да намалят, старият Оейзис така и не видя намаление май...

# 426
Този Оазис само за дясна ръка ли е или екрана се врътка?
Искам да се огледам покрай черния петък за книга задължително със странични бутони и подсветка.

Та, някакви препоръки да дадете, други модели?

И за мен страничните бутони са абсолютно задължителни.

Със странични бутони в момента има само: Киндъл Вояж, Киндъл Оейзис, и Нук 3 (новия).

Киндъл Вояж няма "истински" бутони, но както писах по-рано, са функционални. Обаче, този модел излезе през 2014 година  и като се има предвид цената му, която не пада за стар модел, аз просто не харесвам арогантостта на Амазон.

Киндъл Оейзис има бутони от едната страна. Да, екранът се върти и е доста чувствителен, но виж разположението на самите бутони. Сравнително малки са и някак отдалечени.

Бутоните на новия Нук 3 са изключително добри, най-добрите от тези 3 модела, но не знам дали си струва да се поръчва от Щатите. Иначе цената му е доста по-добра от този на Оейзис.

Има вече доста видео ревюта на YouTube. Сравняват различните модели (например, Вояж vs Oasis или Oasis 2017 vs Nook Glowlight 3). Ако ги няма в реален магазин около вас, може да се види поне как изглеждат един до друг.

Киндъл Оейзис 2017 отбелязва 10 години от първия Киндъл. Аз лично съм разочарована, че вместо да излязат с нов модел, те правят upgrade на Оейзис.

И аз още се чудя. Имам 1-2 седмици да реша.

# 427
  • София
Пикси, за всичко си права. Обаче като искам и подсветка, и бутони? Какво да се прави. Нук няма да си купя. Остават ми две опции. И аз всеки ден мисля и всеки ден си сменям мнението и въобще голяма драма стана Grinning

# 428
  • София
Със странични бутони има още  BOOKEEN CYBOOK MUSE FRONTLIGHT и Покетбук POCKETBOOK INKPAD2 840-2
първият е много приятен като цена, в ръката също  беше удобен... обаче опит нямам с ни единия , ни другия - не смея да препоръчвам - но могат да се видят в техно... май -полис...
https://www.youtube.com/watch?v=r6_03r7btnc ето и видео за първия - не е зле като цяло май... за 260 лв.
И HD вариант https://www.ozone.bg/mobilni-ustroistva/elektronni-chetci/elektr … muse-hd-6-cheren/
Покета, обаче е голям и май не копчетата все се явяват  на дясната ръка, аз чета 90% от времето с лявата Simple Smile
 Но са разни варианти.

# 429
И аз всеки ден мисля и всеки ден си сменям мнението и въобще голяма драма стана Grinning

Ха, и на мен така у дома ми казаха Simple Smile Simple Smile  "Драма" точно беше думата. Около мен хората пазаруват iPhone X, а аз се вълнувам за някакъв e-reader. Но телефонът за мен е просто необходимост и не държа да е последен модел, докато четенето на романи вечер след дълъг ден е специално.

Никога не съм виждала Покетбук или Bookeen. Няма ги при мен.

Специално за Нана: Сравнение между Вояж и Оейзис 2017:
https://www.youtube.com/watch?v=h_USNnWiTEU

Последна редакция: ср, 22 ное 2017, 21:33 от Pixie

# 430
Да се похваля с подранил коледен подарък - новия Киндъл Оейзис. Много съм доволен Yum . По натам ще пиша повече.

# 431
Честит Оейзис!  Пиши дали е удобно въртенето на екрана при дълго четене. Някои от нас се вълнуват заради копчетата Simple Smile

# 432
  • София
Да се похваля с подранил коледен подарък - новия Киндъл Оейзис. Много съм доволен Yum . По натам ще пиша повече.

Честито!

Може ли да помоля за реални снимки на Оейзиса. И естествено за мнение, като почетеш някой друг ден. Но снимките, моля те пусни ги, ако можеш, за да го видя някак реално.

# 433
Здравейте, аз също съм се насочила към електронен четец. Ако си купя Киндъл, програмата Калибре мога ли да я намеря свободно за теглене и къде я инсталирам - на четеца или на компютъра? Конвертирането лесно ли става, могат ли от Читанката да се конвертират книги? Търся си малък четец и наистина лек - 5 инча, защото ми се изморява ръката като държа таблета или телефона. Харесах си Pocketbook Mini 515, но го няма никъде в наличност Sad Има и един Киндъл, който ме устройва по размер, не му помня точно модификацията, но е малък, около 210 лева.

# 434
  • София
Да, калибрето е безплатна програма. Инсталираш си я на компютъра, конвентирането  изключително лесно и бързо. 5 инча е някакъв нестандартен четец... 6 инча са нормално. Гледай по-точно теглото да е по-малко.

.Ели. - честито!!!  Simple Smile Да споделиш впечатления, когато се поопознаете по-добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт