Електронни четци - тема XX

• 67 229
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Много е субективно удобството за един или друг човек. Зависи дали използваш копчета или не. Ако използваш главно тъч, не е проблем. Но за човек като мен, който обича да използва страничните бутони, не е удобно да се използва само едната ръка.  Следователно, трябва да се завърта дивайса всеки път като искаш да смениш с коя ръка натискаш бутоните.

Въртенето на дивайс не е голям проблем, но не бих го нарекла и удобство. Като четем реални книги, не ги въртим.  Както и да е, изказах лично мнение, за моя тип четене.

Нукът и другите ereaders не са идеални също, по други причини, но говорехме за копчета.

# 526
  • София
Предимно копчетата ползвам, никакъв проблем нямам с въртенето, не го и забелязвам, но и аз не сменям ръцете на всеки 5 минути Wink
Реално така от едната страна няма как иначе да можеш да работиш с бутоните и с двете ръце по друг начин. Иначе трябва да има бутони като при старите модели и от двете страни. (което си беше удобно, но  за мен не голяма разликата)
За последното - права си - идеален няма Simple Smile

# 527
Щом имаш база за сравнение не знам защо продължаваш да се чудиш. Нуковете са доста по-пипнати от масовото производство Киндъл. И точно между тези два модела се вижда и с орлово око превъзходството на единия пред другия предвид твоите критерии /както и моите/. Още щом достигне Европата ще го лапна и аз моменталически 3-ката, въпреки че моя Нук СТ Глоу си работи перфектно вече не знам колко години и ми е много удобен. Не бих го заменила за никакъв Киндъл.

# 528
  • София
Всичко е въпрос на вкус. Аз пък никога не бих си купила нещо различно от Киндъл.

# 529
  • София
Нуковете са доста по-пипнати от масовото производство Киндъл.
Хахахаа... извинявай - Нук нали не ги имаш за някакви бутикови произведения Simple Smile Те са също толкова масово производство, колкото и киндълите, просто "служат" на друга книжарница Simple Smile
И понеже имам не много благоприятен опит с няколко таблета Нук (да, таблети, не четци), някак не съм сигурна, че лесно бих ги предпочела пред киндъл, от който само добро впечатление ми е останало Wink

# 530
Ти го казваш, обаче ако се замислиш направо са си бутикови. Едно е да имаш 3 модела общо, а съвсем друго да правиш по 3 на година. Както и да е, наистина всичко е въпрос на предпочитания. Ясно е, че 90 % сте с Киндъли и си хвалите стоката, но има и недоволни и нехаресващи ги, които си хвалят пък другата. Форум е, споделяме ... А таблет и четец нямат нищо общо, на Амазон таблетите също са боклукчави.

# 531
  • София
Ти го казваш, обаче ако се замислиш направо са си бутикови. Едно е да имаш 3 модела общо, а съвсем друго да правиш по 3 на година. Както и да е, наистина всичко е въпрос на предпочитания. Ясно е, че 90 % сте с Киндъли и си хвалите стоката, но има и недоволни и нехаресващи ги, които си хвалят пък другата. Форум е, споделяме ... А таблет и четец нямат нищо общо, на Амазон таблетите също са боклукчави.

Я кажи кои са трите модела на година на Киндъл, че аз общо знам за 4 модела като цяло през годините. Ъпдейтите не се броят.

# 532
  • София
evencee - стоката не е моя да си я хваля Simple Smile
Просто това Масовите Киндъл... не е на място, еднаква масовка са всичките, от там-насетне - въпрос на лични предпочитания.
Аз не  споделям, лични впечатления, за да обедя някой да си купи киндъл, просто давам мнения и който го интересува, смятам ще може да си направи избор сам за себе си. Хубаво е да има и положителни и отрицателни мнения и човек да може да реши, кое колко важно му се струва лично на него, с какви минуси ще може да се примири лесно и с какви - изобщо.

# 533
Нито Нук, нито Киндъл са бутикови. Рекламата на Оейзис 2017 се опитва да го представи като ексклузивен, но това е повече заради цената Simple Smile, не заради някакви истински innovative функции.

Нук никога не се е позиционирал като бутиков. Техният маркетинг е доста лош, между другото, и дори не рекламират добрите си черти. Нук имаше странични бутони преди Киндъл Вояж. Нук имаше waterproof версия доста преди Оейзис.

Амазон са монопол и доминира маркета за ereaders, koето не е добре за съревнование в тая област, което не е добре за innovation, етс.

Еvencee, не се чудя вече. Исках да споделя впечатления от двата нови модели на Киндъл и Нук. Хубавото е, че имаме някакъв избор, все пак, макар и не такъв, какъвто бих искала.

# 534
  • София
 Нук имаше странични бутони преди Киндъл Вояж.
Ама те киндъл имаха такива доста преди Воядж - и 3 и 4 са с такива, първите модели не знам, не съм ги гледала Simple Smile
А той новият нук - ще видим изобщо ще стигне ли до Европа и България... май предният модел така и не се появи. (беше красив)

# 535
Вчера си получих и аз книжката - . Фабрично е рециклиран, дефектът му не е голям, цената му беше доста намалена. Много съм доволна, защото намерих всичко, което търсех в 1 Smile Надявам се да ми служи дълго Simple Smile

# 536
  • София
Ползвала съм 3 години и половина Нук Симпъл Тъч Глоулайт. Бях доволна, но му спуках екрана и го замених с Киндъл Пейпъруайт преди една година. Когато реших да сменя Нука, исках отново Нук, но продажби на новия им модел на адекватна цена просто нямаше в Европа и затова се преориентирах към Киндъл. Супер доволна съм и не знам дали бих се върнала пак към Нук. Липсата на бутони се оказа, че не е пролем, какъвто се опасявах, че ще бъде, така че съм щастлива с Пейпъруайт.
Най-големия проблем на Барнс и Нубъл е абсолютното пренебрегване на Европейския пазар и докато е така не виждам защо да плащам двойна цена за същото нещо. Иначе всеки си има предпочитания и виждания и няма как да харесваме и да са ни удобни едни и същи неща. А недоумявам защо Амазон превръщат тези бутони в някакъв невероятен лукс и продават моделите си с бутони на двойно-тройно по-висока цена, при абсолютно еднакъв екран.

# 537
  • София
А недоумявам защо Амазон превръщат тези бутони в някакъв невероятен лукс и продават моделите си с бутони на двойно-тройно по-висока цена, при абсолютно еднакъв екран.

То е въпрос на навик на потребителя. Аз лично никога няма да си купя Пейпъруйат, защото съм свикнала с бутоните и не искам четец само с тъч. Затова и е добре, че имам опцията да избирам между модели, които предлагат и двете опции+подсветка

# 538
  • София
Да, разбирам защо много хора предпочитат бутоните, но не разбирам защо трябва да са чак такъв лукс в моделите на Амазон, та това са просто бутони. Не може един четец да струва два пъти или три пъти повече заради това, не ми е реално някак. Но май именно бутоните са причината хората да купуват Воаяж или Оазис .
Въпросните бутони ги имаше ги в най-старите модели на Нук (Симпъл Тъч и Симпъл Тъч Глоулайт), а сега са ги върнали и при Нук Глоулайт 3 при цена от 120 долара, а не 230 евро, но за съжаление само отвъд океана. Новия Оазис е и с по-голям екран, но стария не беше и беше дори на по-висока цена.

# 539
  • София
Цитат
Новия Оазис е и с по-голям екран, но стария не беше и беше дори на по-висока цена.
Това, кое от двете е по-голям плюс, зависи от читателя Simple Smile Ето, за мен това, че новият е с по-голям екран е минус, който заслужава да е на по-ниска цена... но новият има и други плюсове, не само копчета, той има защо да е по-скъп от пейпъра със сигурност, за тези които биха го ползвали пълноценно, ест Wink
Иначе разлика все пак има между пейпъра и воядж и в светлината, не само в бутоните, но дали наистина заслужава чак двойна цена - не знам...

Общи условия

Активация на акаунт