Електронни четци - тема XX

• 67 231
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Беше 176 евро, сега е 192, поръчаният от мен.

# 511
  • София
Откъде, защото тук го видях най-евтино - 213Е
https://www.amazon.it/gp/aw/d/B01KWX3M1I/ref=mp_s_a_1_1/261-1054 … aL&ref=plSrch

# 512
Аз говоря за Аура Н20

# 513

И аз много го заглеждам това Кобо.
Това е най-ниската цена.
Обаче, как ще дойде до България?  newsm78
Май само с превозвач - donesimiotitalia. Надеждни ли са? Във въпросната тема от форума не се пише много.
Пробвах с немски адрес, зарадва ме с 21 евро доставка до Германия?!

# 514
  • София
Надеждни са, даже са ми връщали стока (Кобо Н2О).

# 515
Днес очаквам ето това. Надявам се и на живо да ми хареса така, както на клипа.

# 516
И аз да се запиша в темата вече, като собственик на електронна книга.
Взех я за подарък на ММ, ама то само така се води, иначе двамата ще я ползваме, дори повече аз.
Бяха ми полезни темите, прочетох някои от тях, ориентирах се горе долу какво да гледам.
Бях писала и по - рано в темата, че избирам между Нук и Киндъл.
След като изгледах клипове на  двата модела, подсветката на Нук ми се стори много не равномерна, а щеше да ми излезе два пъти по - скъп от Киндъл-а.
Та в крайна се възползвах от намаленията в Амазон и получих Kindle paperwhite с подсветка за 80евро.
Модела не е нов, има писано за него, ама и аз да си кажа впечатленията.
Не бях го виждала на живо, преди да пристигне и в първия момент ми се видя толкова малък...сега му посвикнах.
Моя модел е с реклами, не само че не ме дразнат, ами и ми харесват.
Че те са като скрийнсейвър.
Реших да взема белия модел и незнам дали, заради цвета на рамката или си е просто такъв екрана, но сякаш ми се иска да е малко по бял (екрана).
Подсветката...бях чела мнения, че доста хора не я ползват, все пак предпочитах да я има.
Ама откакто е пристигнал четеца, "не мога" да я спра.
Решавам да я изключа, обаче не ми е комфортно, тъмно ми е на екрана. Може и навик да е, от телефона, който свети постоянно и сега при изкл подсветка на книгата да ми идва странно и неестествено.
Справих се с качването на книги, с програмата за конвертиране.
Много е приятно да си четеш книжката, като приключиш едната, просто започваш друга.
Чакам калъфче да му пристигне, да не ходи гол и вече прочетох 2 книги, започнах и 3-та.
Доволна съм.

# 517
Аз съм ползвала 3 години Нук и подсветката си е абсолютно равномерна.Менюто му е супер опростено ,ами много си го харесвах ,обаче сдипли  Confused
Сега съм с киндъл и подсветката е гадна ,аз я намалявам на 8 степен и вечер в тъмното в долния край на страницата се забелязва тъмна сянка .И на дъщерята е така ,затова мисля че не е дефект но за мен не е добра посветката.Менюто му е едно засукано и 4 месеца го ползвам още не съм му свикнала.Да не говорим че все трябва да конвертирам книгите ,направо съм зарязала на дъщерята да ми качва , не чи се занимава.Ама Нука вече вяма поддръжка.

# 518
  • София
Вчера и на мен ми пристигна белия киндъл пейпъруайт и снощи четох, четох, едва се накарах да го оставя. На тъмно с подсветка е Ок, не вади очите както телефон или таблет, слава Богу! На силна светлина без подсветка според мен е най-готино обаче.
И на моя има реклами, но не ми пречи, поне засега.
С Калибъра качих 10-20 книги и се справям без грижи.
Като размер ми е съвсем Ок, притеснявах се да не е малък, но не е. Изненада ме теглото - очаквах да е една идея по-лек при този габарит.
Приятно четене на всички и безаварийна рабата на четците ни!

# 519
  • София

Реших да взема белия модел и незнам дали, заради цвета на рамката или си е просто такъв екрана, но сякаш ми се иска да е малко по бял (екрана).

Честито на новосдобилите се с четец!
На мен също ми се струва, че заради бялата рамка екранът сивее - сравнявала съм го много детайлно на бял и черен Пейпъруайт. Затова предпочитам черен.

# 520

За повечето от нас тази липса не е минус.
Има ли технически недостатък, Оne?
Едно от сравненията ми се стори че рамката му отразява повече от необходимото тоест нe е баш „мат”, както е H2O, иначе на 4:40мин много ми харесва това че можеш да коригираш както си искаш странирането и текста (маргини, болдване).
https://goodereader.com/blog/electronic-readers/kobo-aura-one-vs … ura-h2o-edition-2

И аз не мисля, че особено за хора в България това е недостатък. Но е факт, че дори и хора свързани със системата на Амазон могат да четат на други четци.

Не знам дали има реален технически недостатък Aura One. Ако някой го ползва и е открил, пишете. Аз реших да го подаря на близък човек за Коледа защото той не се интересува от бутони, а другите му черти, както писах горе, ми харесват.

Ползвам Aura One от само 3 месеца, но до момента не съм открила нещо, което да не ми харесва в него. А промяната на тона на подсветката си е голяма глезотия  Wink

# 521
  • София
Аз си разреших дилемата. Новият Киндъл Оейзис ще да е. Чакам Коледата да видя дали от Амазон ще направят някакво намаление. Ако пък не здраве да е.
Харесах си й калъф. Така че всичко ще е от германския Амазон.

# 522

Ползвам Aura One от само 3 месеца, но до момента не съм открила нещо, което да не ми харесва в него. А промяната на тона на подсветката си е голяма глезотия  Wink

Благодаря за споделеното!  Определено го мисля за подарък.

Тонът на светлината на новият Nook Glowlight 3 също се променя и наистина е приятна функция. Трябва да се види на живо да се оцени.

За себе си клоня към новия Нук.  Последните дни пробвах отново Нук 3 и Оейзис 2017 за по-дълго. Поне в моите ръце по-удобен се усеща Нук 3 и бутоните са точно където ми трябват.  Оейзис ще ме побърква с тая непрекъсната смяна на ръце.  Кой върти книга в леглото?  Ще чакам Амазон да излезе с нов дизайн следващата година, но засега изглежда ще е Нук.

# 523
  • и тук и там :)
Привет Simple Smile
Гмурвам се нахално в темата с въпрос за което се извинявам  Wink

Може ли мнение за този четец PocketBook Touch Lux 3, E Ink Carta™, HD, 4GB, Wi-Fi, LED frontlight

Ако си ог поръчам до час от Емаг ще го взема с 50лв. надолу ......... за това нямам време да чета .

# 524
  • София
Pixie  - добре де - то не е е задължително да си сменяш ръцете, в какъв смисъл ще те побърка? Ако искаш сменяш, ако искаш - не. Simple Smile
За мен лично е страшно удобно (вярно на стария модел),  всъщност аз чета предимно извън леглото, но ако съм легнала не въртя книгата, защото рядко я и държа в ръка.
(Не, че искам да кажа, че е по-добре от нук или друго, просто ми стана странно, сякаш има задължителност в това на всеки 3 минути да въртиш книгата).

Общи условия

Активация на акаунт