Електронни четци - тема XX

• 67 214
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Пейпъруайт е в момента намален на 99,99 Е ако ти харесва.
Подсветката си е изискване, ако не ти пречи, че е само с тъч и че някои книги ще ти се налага да ги конвентираш (което е бързо и лесно), понеже не поддържа много формати, си е ок книжката.
Иначе може да разгледаш ако нещо на кобо, буукин, покетбук или нук ти се връзва повече като визия, пари и т.н.
Ако си в София може да се разходиш до някои по-големи магазини за техника все пак да видиш и пипнеш някой друг четец.

# 556
За съжаление не съм от София.А този модел чете ли pdf или ePub или трябва да се конвентира? С коя програма става това?

# 557
ПДФ не е подходящ формат за четци. С калибре се конвертира, безплатна е, лесна за ползване и става бързо. Основния формат, който киндъл ползва е моби.

# 558
  • София
pdf чете, но това е най-гадния формат за четене на четец. Освен ако няма да гледаш нещо с много картинки, графики и т.н. За книги е най-най-краен вариант.
Точно това имах предвид - epub не чете и ако имаш такива, трябва да ги конвентираш с calibre - свободен софт е. Става за секунди работата.
Реално поддържа Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion
Всъщност повечето книги не е проблем и директно в моби да си ги намериш вече.

# 559
Много благодаря за отговорите,страшно много ми помогнахте Simple Smile

# 560
Нели м. аз скоро си купих Nook Glowlight. С тъчскрийн е, има подсветка, чете Epub i TXT формати. Тегля си книги от Читанка и Рулит.  Абе, ето го. Дано ти хареса, аз съм си доволна от моя.

# 561
Нели тук https://www.youtube.com/channel/UCHhy08xelXhKIOwgsFssaTQ  ще намериш доста препоръки, обяснения, ревюта и т.н. и може да се ориентираш.

# 562
Благодаря Ели

# 563
А каква е разликата между различните формати? Кой препоръчвате?

# 564
По принцип избягвам пдф заради недоброто възпроизвеждане от четеца. Също така и тхт заради бележките под линия и видовете шрифт. От fb2, mobi и epub разлика не намирам, ако е на Кирето качвам в моби, на телефона на каквото дойде. Аз лично съм вързала калибрето с акаунта на Киндъла и то си конвертира и качва автоматично. Като минус отчитам само невъзможността да се купуват е-книги на български за Кирчо, но пък не е фатално.

Заради пълното ми с книги амазонско облаче, вероятно пак на Кире ще заложа когато се наложи смяна. То моето милото оцелява вече 7г тормоз. Много харесвам новия Оазис, но не и цената му засега Simple Smile

# 565
  • София
Ами то има и за кирето на български - ама малко, то изобщо ел. книгите в продажба на български са малко кът.
мен в тхт - то ме дразнят не само препратките, че са окепазени, но и главите са така най-често, изобщо не ги отчита, все едно е един цял файл.

# 566
  • София
В този ли форум бях чел че има ресурси за направа на български тълковен речник, но трябва някой който да разбира от софтуер да го рипне за четци?
Кощунство е да няма пригоден, при все че БАН го е отдал безплатно?

# 567
Здравейте! Известно време не съм ползвала четеца си. Вчера установих, че батерията е напълно паднала. Включих да зареди. Индикатора за зареждане (лампичката) светна, но вечерта установих, че Киндъла не е зареден. На екрана има батерия с удивителен. Въпросът ми е има ли вариант да "събудя" батерията преди да пристъпя към търсене на сервиз за подмяна.
Благодаря.

# 568
Пробва ли с друго зарядно и кабел?

# 569
Не, но ще пробвам, тази вечер.

Общи условия

Активация на акаунт