Електронни четци - тема XX

• 67 213
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • Scotland
А аз да попитам нещо, което вече съм питала, но съм забравила Flushed Колежка си взе Киндъл втора употреба. Момчето, от което го взе си го дерегистрира. Тя си направи акаунт в Амазон, но не можах да се сетя как да регистрира устройството към нейния си акаунт. И друго - от къде в амазонския акаунт се виждаше онзи генериран от тях имейл, който се въвеждаше в Калибре, за да се теглят книгите без кабел? Благодаря Flowers Hibiscus

# 571
А аз да попитам нещо, което вече съм питала, но съм забравила Flushed Колежка си взе Киндъл втора употреба. Момчето, от което го взе си го дерегистрира. Тя си направи акаунт в Амазон, но не можах да се сетя как да регистрира устройството към нейния си акаунт. И друго - от къде в амазонския акаунт се виждаше онзи генериран от тях имейл, който се въвеждаше в Калибре, за да се теглят книгите без кабел? Благодаря Flowers Hibiscus

От Settings в Киндъла - в My account или Registration - опцията май се казва според модела  - си въвежда акаунта в Амазон. За мейла - в акаунта в Амазон > Manage content and devices > Devices. Може би и на Киндъла някъде в Сетингс го има.

# 572
Купих Кindle Paperwhite 2017 за подарък.Качих няколко книги за проба и изненада, при прелистване замазва шрифта което за мен е много гадно.При никой таблет или телефон не се е случвало.При вас така ли е? Ако е дефектен да го връщам на Амазон.

# 573
Аз затова не си взех Киндъл. Тия, които пробвах, замазваха гадно.

# 574
Аз нямам такъв проблем с Kindle-а който си купих.

# 575
Не е дефектен, четец е все пак, не телефон или таблет. Съвсем нормално е да замазва, така опреснява екрана т.е. изчиства натрупаните остатъци от електронно мастило от предходните страници. Ако не греша на Киндълите имаше опция на колко страници да го прави, така че трябва просто да се коригира, за да не е на всяка.

# 576
  • София
Може ли точно да опишете какво значи замазва шрифтът?
По принцип на телефони и таблети винаги шрифта е по-размазан, мен ако питате, от на четец. Каквато и да е разделителната способност, винаги е по-зле.
На четците, заради спецификата на еинк технологита, след няколко прелиствания почва да се натрупва "грешка", т.е. да се виждат остатъци от  предните страници/текста им. Ако това наричате замазване - тогава просто трябва да се коригира на колко страници да се опреснява екрана - като го пуснете на всяка няма да има проблеми.
Ако имате предвид лекото премигване в черно на целия екран - това е въпросното опресняване - да тогава го сложете на какъвто там е максимумът за най-рядко опресняване. Но това за мен не е замазване на текст Wink
Ако нещо друго се има предвид - може да споделите със снимки, за да ви кажем нормално ли е или не. Аз лично замазвания нямам, съвсем ок ми е текста при всички и със сигурност е по-добре от всички други екрани Wink

# 577
Може ли точно да опишете какво значи замазва шрифтът?
По принцип на телефони и таблети винаги шрифта е по-размазан, мен ако питате, от на четец. Каквато и да е разделителната способност, винаги е по-зле.
На четците, заради спецификата на еинк технологита, след няколко прелиствания почва да се натрупва "грешка", т.е. да се виждат остатъци от  предните страници/текста им. Ако това наричате замазване - тогава просто трябва да се коригира на колко страници да се опреснява екрана - като го пуснете на всяка няма да има проблеми.
Ако имате предвид лекото премигване в черно на целия екран - това е въпросното опресняване - да тогава го сложете на какъвто там е максимумът за най-рядко опресняване.
Но това за мен не е замазване на текст Wink
Ако нещо друго се има предвид - може да споделите със снимки, за да ви кажем нормално ли е или не. Аз лично замазвания нямам, съвсем ок ми е текста при всички и със сигурност е по-добре от всички други екрани Wink
Вие сте го описали много добре.Не е замазване  на самия текст който е перфектен.Бихте ли споделили къде е  функцията за опресняване на екрана.

# 578
  • София
При мен в Menu -> Settings -> Reading options -> Page Refresh като при мен има опция Refresh the display with every page turn която държа на off, т.е. опреснява си когато  там реши, изобщо не съм му обръщала внимание  на колко го прави, по принцип опресняването го забелязвах първите два-три дни  на ползване на четец, оттам нататък все едно не съществува за мен.
В момента не помня на колко страници опреснява, при кои модели точно и дали има разлики, така или иначе аз не съм с пейпъруайт, т.е. при  него може и да не е точно както при моя.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 16:29 от Angel_Dust

# 579
И при мен е на off.
На Pocketbook-а си спомням, че си бях избрала някакъв брой страници за опресняване..
За три години активно ползване, на две различни марки електронни книги, броени пъти съм забелязвала остатъчен текст.

# 580
  • Scotland
След толкова много години употреба на четец, едва сега разбрах за замазване, опресняване и т.н. Grin Навремето, когато четец беше нещо 'уау', да го имам беше най-хубавото нещо на света и явно не съм забелязала това му състояние Grin Ако Ви е първи сблъсък с такова устройство просто си дайте няколко дни и вече няма да го забелязвате това чудо. А относно това, че се случва на Киндъл - не е само при тях, случва се на всички четци Smirk

# 581
  • София
След толкова много години употреба на четец, едва сега разбрах за замазване, опресняване и т.н. Grin
Аз за въпросното опресняване периодично чета в тази тема.
Като се засегне въпроса се сещам да се загледам, но така и не можах да го видя това замазване при активно четене на три различни устройства и преглеждане на четвърто (всичките Kindle). Сега проверих настройките на четеца, който използвам в момента. Опресняването е Off.
Явно съм сляпа и нечувствителна.

# 582
След като поставих опресняването на off  замазването го няма.
Остава ако е възможно при прелистване да няма и черен дисплей.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 20:52 от zeow

# 583
Точно след седмица четене това замазване/опресняване окото няма да го отчита изобщо, особено ако книгата е интересна и сюжетът ни е грабнал цялото внимание Wink. При всеки четец го има това, при едни е по-видимо, при други не толкова, но го има.

# 584
Моята антика - Кире 3 с клавиатура, опресняването е на всяка страница без опция за промяна. 7г не ми прави впечатление. По принцип трябва да го има, но ако е по-нарядко пести батерия. На новите модели не беше ли на 6 прелиствания максимум? Все пак трябва да го има, за да се изчистват натрупванията на леки следи от предходните страници или бъркам нещо?

Общи условия

Активация на акаунт