Електронни четци - тема XX

• 67 290
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Angel_Dust, ще ги видя някъде наживо, но освен за физическото усещане от това да ги държиш в ръка, не съм сигурна, че ще мога да оценя друго. За 5 мин. и таблетът ми изглежда подходящ за четене, ама я опитай за по-дълго.
Другото, което ме притеснява и което трудно ще преценя от един поглед, е размерът на екрана. 6 инча ми се струва малко, сякаш четеш на телефон. Когато чета така накъсано (напр. форума през телефона), някак не мога да възприема текста в цялост. Не мога да го обясня добре. Когато виждам малка част от текста, лесно губя връзката. Изпитвали ли сте такова усещане?
Относно цената - надявам се на намаление в края на месеца. Като гледам, Пейпъруайт е 70-80 евро намален, ако пуснат Воядж за 115-120 Е (и го харесам повече), ще ми е ок.

# 376
  • София
Воядж за 115-120 Е надали ще пуснат.
В магазина достатъчно ще можеш да прецениш как са като усещане в ръката, дали ти харесват копчетата и да сравниш що-годе подсветките. Също ще видиш някакъв текст на екраните и евентуално големината на шрифта, с която четеш и колко текст се побира на страницата така. За мен не е малко, аз лично не бих си купила с по-голям екран, то аз и на телефона чета без проблем, а той е два пъти по-малък. Честно казано за мен  четецът не се  различава като размер от онези малките книжки от едно време - Библиотека Галатика, които бяха, не е като да четеш по 1 изречение на страница и да прецъкваш, още повече, че аз всъщност много отдавна изобщо съм спряла да  отразявам изобщо прелистването.

# 377
  • Scotland
Аз имам Пейпъруайт, имах и бейсик ( най-обикновен), видях Воаяж на живо. Това, което най-много ми хареса в него е теглото, доста по-лек ми се видя от пейпър-а. За мен теглото е най-важното Simple Smile Бейсика в това отношение ми беше супер, но го смених само заради подсветката. Честно казано аз не се вманиачавам толкова в техниката и разлика не забелязвам ( в подсветки, пиксели и т.н.), търся удобство. Воаяж-а ме спечели с тегло, копчета ( които искам)., но не съм сигурна дали ще го взема. Oasis-a, който ми е любим като дизайн Blue Heart сега ще се окаже грамаден, а и като тегло май по-тежък от пейпър-а. Не знам, има време до всякакви промоции - черни петъци, коледни, великденски..... ще помисля. Колкото до четене и накъсване, няма накъсване на текста с четец, това не е телефон. Страницата се вмества в екрана и нагласяш шрифта и си пей сърце Flowers Hibiscus

# 378
В американския Амазон има секция с Refurbished Киндъли които са на добри цени и също понякога имат още малко намаления. Не откривам подобен раздел в немския Амазон. Момичета, имате ли наблюдения по въпроса.  Simple Smile

http://prikachi.com/images.php?images/829/9218829y.jpg

# 379
  • Scotland
В американския Амазон има секция с Refurbished Киндъли които са на добри цени и също понякога имат още малко намаления. Не откривам подобен раздел в немския Амазон. Момичета, имате ли наблюдения по въпроса.  Simple Smile

http://prikachi.com/images.php?images/829/9218829y.jpg
Това са четци, които са били върнати по някаква причина. Впоследствие са проверени, отремонтирани и пуснати на по-ниска цена.

# 380
Това ми е пределно ясно. След ремонта те са си като нови. Въпросът ми беше предлагат ли се Refurbished Киндъл и в немския Амазон.

# 381
  • Scotland
Това ми е пределно ясно. След ремонта те са си като нови. Въпросът ми беше предлагат ли се Refurbished Киндъл и в немския Амазон.
Да Simple Smile

# 382
# 383
  • София
Jinxey, Пейпърът е 205 гр - натежава ли след по-дълго четене?
Дразнещо ли е премятането от epub? Ясно е, че когато го правиш за първи път, ще е по-сложно, но като цяло процесът автоматизиран ли е, или трябва да му баеш, че да тръгне на киндъла без да прави някакви мизерии?
Давам пример - сигурно помните как преди години се налагаше да сваляш едва ли не за всеки рипнат филм отделен кодек, за да тръгне на компютъра? Ей такива неща винаги са ме нервирали безкрайно.

# 384
# 385
  • Scotland
Jinxey, Пейпърът е 205 гр - натежава ли след по-дълго четене?
Дразнещо ли е премятането от epub? Ясно е, че когато го правиш за първи път, ще е по-сложно, но като цяло процесът автоматизиран ли е, или трябва да му баеш, че да тръгне на киндъла без да прави някакви мизерии?
Давам пример - сигурно помните как преди години се налагаше да сваляш едва ли не за всеки рипнат филм отделен кодек, за да тръгне на компютъра? Ей такива неща винаги са ме нервирали безкрайно.

Не, не натежава, просто за мен разликата с бейсик е осезаема Simple Smile  Относно формата, аз ползвам Calibre ( дали с кабел, или wi-fi качване), която явтоматично си конвертира в mobi и няма никакъв проблем с четенето.

# 386
  • София
Jinxey, мерси!

# 387
Oasis-a, който ми е любим като дизайн Blue Heart сега ще се окаже грамаден, а и като тегло май по-тежък от пейпър-а.

Не, не е по-тежък от Пейпъруайт въпреки по-големия екран. Оейзис 2017 е по-лек от Пейпър. Имаше таблици някъде на сайта на Амазон.

Не е толкова "грамаден" новият Оейзис. За мен екранът е идеален, а и успях да го подържа в ръка и се оказа удобен. За мен лично фаблет е малък  за четене, а типичните телефони съвсем не стават така че не съм добър критерий. Но Оейзис пък няма тази функция, която сменя тона на светлината, както новият Нук 3.

С други думи, ако не е важно да е waterproof четец или с по-голям екран от 6 инча,  няма смисъл да се мисли даже за Оейзис. Ако някой няма нужда от копчета (аз съм единствена у дома, която ги иска), Пейпъруайт е все още доста добра опция.

Ev-e, за теб важно ли да е Kindle?  Ако не си вързана за екосистемата на Амазон и може и да е друг четец, погледни чисто новия Nook Glowlight 3, който използва epub. Описах го преди няколко страници подробно.

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 19:05 от Pixie

# 388
А забелязали ли сте, че новите пейпъруайт (2016 примерно)са с леко по-матов фон в сравнение със старите-тези от 2012-2013? При старите белият фон отзад е по-искрящо бял. При новите една идея по-тъмен. Това някакъв бъг на отделни устройства ли е или е при всички?
Вече два нови и два стари сравнявам и имат разлика. Не е от подсветката. Равномерна е и на двата модела.

# 389
  • София
Новият оейзис като тегло е между воядж и пейпър-а - 195 гр май беше.

Гледам, че в щатите са го пуснали новия, има и коментари - за който иска да си го поръчва - може да прочете, не само положителните, но и отрицателните мнения Wink

Общи условия

Активация на акаунт