Електронни четци - тема XX

• 67 203
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Предстои ми да си купувам нов четец с подстветка. Чудя се между 2 марки и 3 модела: Kindle paperwhite 3, Pocketbook touch lux 3 или Pocketbook basic lux. Немога да избера, четох за pocketbook, че имали проблеми с батерийте, с дисплея и оказват дефекти и много се притеснявам да не попадна на такъв. Ще се радвам да ми помогнете с избора.

# 616
  • София
Видяхте ли последния ъпдейт за киндълите, вече и други модели( старият Oasis, Paperwhite 7gen  и Voyage 7gen) имат  възможност на тях да се слушат аудиокниги Wink

Audible: Listen to Audible on this Kindle. Play audiobooks directly from your library or explore the Audible store to discover new ones. Easily switch between reading on your Kindle and listening to your story on your favorite Bluetooth device – like speakers or headphones. Simply pair with Bluetooth to listen.

# 617
marrina236, децата вкъщи са с Pocketbook touch lux 3 от около година. И двата четеца си работят нормално. Подсветката изобщо не я изключват. Големият чете доста, а много рядко го виждам да зарежда батерия.
Аз преди бях с Pocketbook basic touch. Ползвах го две години, след това го дадох на майка ми. Тя също много чете  на него. Досега не е показал никакъв проблем нито с дисплей, нито с батерия - идеално си работи.
Аз съм с Киндъл Вояж от една година. И за него само хубави неща мога да кажа.
Общо взето избери си кой ти допада повече като външен вид и функционалност - с бутони, без бутони.  Който и да избереш, ще ти служи вярно.

# 618
  • София
Видяхте ли последния ъпдейт за киндълите, вече и други модели( старият Oasis, Paperwhite 7gen  и Voyage 7gen) имат  възможност на тях да се слушат аудиокниги Wink

Аз си го ъпдейтнах /пейпъруайт 7/, обаче не виждам такава опция?!?
И въобще нищо ново.
Дано поне да е по-бърз софтуера.

# 619
  • София
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_left … ;nodeId=201756220
Този ли сложи?
На мен след ъпа веднага ми се появи  в отделно прозорче да ми обясни, как вече мога да слушам книги и Бла-бла (не че имам намерение да го ползвам) и после до еърплейн мода  ми се появи и иконката за блутуут.
Иначе друго ново няма и няма от къде да стане по-бърз... той си е бърз де, сравнение с други.

# 620
  • Scotland
Момичета, а как ги ъпдейтвате?Relaxed Срам, не срам, никога не съм ъпдейтвала четците у дома...

# 621
  • Стара Загора
При  мен снощи не беше активно за ъпдейт. Рестартирах и пак не стана, wifi ми е включен. Voyage купуван 2016 есента.
 Последно октомври пише, че е обновен.

# 622
  • София
Направи го ръчно, ако не става автоматично. Това в първият пост може би трябва ад ес сложи, обяснявано е със сигурност - дърпаш си файла за твоя модел на десктопа, после включваш киндъла с кабел за компа и  го слагаш  директно на него, не в папка, а в главната директория на киндъла, махаш кабела (ест. със сейфти) и  после отишваш вече на менюто и му казваш да се ъпдейтва (или то често само вече го вижда и тръгва). Разбира се преди това първо сверяваш на коя версия е, след като пише, че е обновен, може и да е. В горния линк пише как, но ето
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=201756250

# 623
  • София
Чаках, чаках, промоция на Оейзиса не дочаках. Аз си знаех, че така ще стане, ама нищо. Току що ми го поръчаха от немския Амазон. До края на другата седмица ще е при мен.  dance

# 624
  • София
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_left … ;nodeId=201756220
Този ли сложи?
На мен след ъпа веднага ми се появи  в отделно прозорче да ми обясни, как вече мога да слушам книги и Бла-бла (не че имам намерение да го ползвам) и после до еърплейн мода  ми се появи и иконката за блутуут.
Иначе друго ново няма и няма от къде да стане по-бърз... той си е бърз де, сравнение с други.
Може би това с аудиокнигите е само за Оазис. Аз съм с Пейпъруайт 2015, ъпдейтнах го до същата версия, но такава опция не ми излиза. Не, че ми трябва изобщо, но ми стана интересно.

# 625
  • София
Хъм, ами вчера това прочетох в някаква статия, от където всъщност тръгнах да ъпдейтвам.... може пък  наистина аудиото да е само за  старият оейзис - по-късно мога да пробвам на Voyage дали ще се появи нещо, ако го ъпна и него.
Ще пробвам по-късно да потърся повече инфо...

# 626
  • София
Чаках, чаках, промоция на Оейзиса не дочаках. Аз си знаех, че така ще стане, ама нищо. Току що ми го поръчаха от немския Амазон. До края на другата седмица ще е при мен.  dance

Колко общо ще ти излезе?
Че в ОЛХ са го пуснали нов за 604,80 лв.

Явно няма опция за аудио за пейпъруайта, ъпдейтнах го втори път и нищо.

# 627
  • София

Колко общо ще ти излезе?
Че в ОЛХ са го пуснали нов за 604,80 лв.

Колкото си му е цената - 230 евро плюс 3,40 лв. за доставка от Германия до България с Габко. Общо 463,4 лева  Mr. Green
Тези в ОЛХ да не казвам какво да правят...

# 628
Момичета, когато не четете, изключвате ли четеца или го оставят в режим заспиване?

# 629
Моят е с калъф с ауто слип функция. Просто го затварям.
Пробвала съм обаче да го изключа от копчето. Когато разтворя калъфката, пак се стартира сам. Не знам доколко му се отразява на батерията. За мен си държи достатъчно. Може би го зареждам горе-долу веднъж на 2-3 седмици.
Отделно, ако не прелистиш няколко минути, той се изключва сам.

Общи условия

Активация на акаунт