Домакини 62 / Лятото ни е добре

• 53 726
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Е, вио, крайно време беше! Какво става с бъдещия дом?
Добро утро!

# 166
Да ви е здрава и добра новата сецмица на всички !

# 167
Добро утро!

И след поредния рд оцелях (танцуващо човече). Сега пия кафе и чакам майстор за покрива. Ние в Бс сме на последния етаж (3-ти) и след дъжд има лек теч по тавана и на двете стаи. Дано успее да открие какъв е точно проблемът, за да го отстраним, докато сме още тук. После пък свекърите ще минат на път за морето, а и други задачки-закачки са се насъбрали. Утре летя за София, стиснете по едни палци да няма закъснение или поне да е в рамките на нормалното.

# 168
Смърфи, стискам палци!
Мария, новият дом е в застой нещо, още умуваме и не можем да решим нищо Confused

# 169
Майсторът дойде, разбра се какъв е проблемът. Сега да видим колко ще ни струва и да се намери точния човек за извършване на ремонтната дейност, защото днешният не прави точно тези неща. На всичкото отгоре, трябва да захладнее леко, защото толкова горещо не е подходящо. Изобщо и въобще, чака ни голяма "веселба".

# 170
Явно на майстори ни върви. Сега съм с майстори. Срокове ми изтичат на работата и се побърквам, ама няма как да не съм с тях. Дано всичко е наред. Лек път към София.

# 171
  • гр.Варна
Мерси за рецептите за лютеница.Ще се пробва най-скоро време.
Вио добре дошла отново в редиците на работните:smiley:
Чакаме все още, но до 05.09. е срока така или иначе.
За майстори неща и да чуя.

# 172
# 173
  • гр.Варна
Покажи се ,покажи.не се спотайвай така.

# 174
Да дам още малко коментари за лютеницата:

Скрит текст:
Най-важното е да се изцедят много добре чушките, за да не стане лютеницата водна. Един път дори допълнително ги прекарах през сито/гевгир, за да извадя водата, защото бяха адски воднисти.

Аз използвам ето това доматено пюре:

Ако го има в БГ, горещо го препоръчвам.

Не се слага цялото количество пюре. Сложете една част, опитайте. Сложете още, опитайте. Идеята е да има балансиран вкус м/у чушките и пюрето.

С началото сложете малко от подправките. Ще добавите накрая още по ваш вкус.

Ако имате хубав домашен мед, използвайте го. Пак не слагайте цялото количество по рецепта. Опитайте и преценете според вашия вкус. Може да отиде повече или по-малко мед. Всичко зависи от сладостта на меда и киселостта на дом.пюре.

Олиото се добавя на тънка струйка, по малко. Бърка се, докато поеме съответното количество мазнина и после пак се добавя. Като поизстине олиото, отново се загрява. Трябва винаги да цвърчи, когато го добавяте към лютеницата.

Понякога може да не поеме цялото олио, затова се слага на малки порции.

Врялото олио всъщност пържи лютеницата и развива вкуса на подправките и меда. Затова се изчаква леко да поизстине (10-на минутки) и се опитва на вкус. Винаги ми се е налагало да добавя още сол и черен пипер, а понякога кимион и/или мед. Накрая идеята е да я нагласите по ваш вкус.

Давала съм тази рецепта на приятели, като някои от тях са слагали и печени 2-3 патладжана в нея.

Важното е водата да покрива бурканчетата при стерилизация, да се варят на много бавен огън и на дъното да се сложи някакъв плат, за да не се счупят при варенето.

Трябва да мия банята и сега се чудя какво да правя само и само да не стана. JoyJoyJoy

# 175
 Joy за една седмица съм в Пловдив, та имам връзка със света. Без деца, без куче. За първи път от близо девет години. Не знам какво да правя, лудост ме хваща. Не е нормално туй. Хич.

# 176

Нищо не прави, нищоооо. Наслаждавай се на тишината. А може да свариш апартаментската лютеница. JoyJoyJoy
Шегувам се за лютеницата Hug

Ма ко - да пишеш от Арбанаси! Hug

# 177
Хортензия, на масаж, фризьор, маникюр, хубав ресторант.....

# 178
Мушкат, искрено и лично - завид! Те такова чудо - без деца и мъж (в моя случай), за цяла седмица, не ми се е случвало от 10 години! Искаааааааааааммммммммм!!!!!!!!!!!

# 179
  • при късмета
Аз съм вече на басейна. А шефа във водата и няма вадене. Комплекса е супер.
Хоргензия, почивай като ти е паднало

Общи условия

Активация на акаунт