Априлки 2018

• 66 767
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте и аз моля за добавяне във фейсбук групата - dani1i@abv.bg
Иначе днес бях на преглед 10 седмица и 1 ден съм , на 20 съм на ФМ. При вас как са нещата? 😌

# 346
Здравейте, аз съм в 10 седмица. Терминът ми е на 06.04.2018 година. Докторът ми каза да отида за фетална на 25.09.2017.
Но имам едно притеснение, което смятам да споделя тук, тъй като видях че има доста момичета с втора бременност. (и моята е втора, но първата завърши неуспешно).
 Излезе ми микробиологията, копирам направо от изследването  "Микроскопски препарат по Грам: 0-1 лактобацил/зрително поле; 150-200 Грам-вариабилни кокобактерии/зрително поле; clue cells; пъпкуващи дрожди и хифи; епителни клетки; 10-15 левкоцита/зрително поле.

Културелно изследване.
Липсва бактериален растеж при аеробно култивиране.
Изолира се Candida albicans в количество >10/5.

Заключение.
Микроскопски данни за бактериална вагиноза от Gardnerella морфотип.
Candida albicans в сигнификантно количество с данни за възпалителен процес.

Имам много гъсто течение. Докторът ми изписа макмирор глобули. Някои имал ли е такъв проблем, моля споделете?

# 347
Здравейте, аз съм в 10 седмица. Терминът ми е на 06.04.2018 година. Докторът ми каза да отида за фетална на 25.09.2017.
Но имам едно притеснение, което смятам да споделя тук, тъй като видях че има доста момичета с втора бременност. (и моята е втора, но първата завърши неуспешно).
 Излезе ми микробиологията, копирам направо от изследването  "Микроскопски препарат по Грам: 0-1 лактобацил/зрително поле; 150-200 Грам-вариабилни кокобактерии/зрително поле; clue cells; пъпкуващи дрожди и хифи; епителни клетки; 10-15 левкоцита/зрително поле.

Културелно изследване.

Заключение.

Имам много гъсто течение. Докторът ми изписа макмирор глобули. Някои имал ли е такъв проблем, моля споделете?
Каква е причината за първата неуспешна бременност? Защото моята неуспешна се дължеше явно на инфекция.Лекувай се и потърси второ мнение,защото инфекцията е доста честа причина на преждевременно изтичане на околоплодни води както при мен,а беше прекалено рано да се пребори момичето ни.Успех!

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 10:01 от desitoveee

# 348
 Излезе ми микробиологията, копирам направо от изследването  "Микроскопски препарат по Грам: 0-1 лактобацил/зрително поле; 150-200 Грам-вариабилни кокобактерии/зрително поле; clue cells; пъпкуващи дрожди и хифи; епителни клетки; 10-15 левкоцита/зрително поле.

Културелно изследване.

Заключение.

Каква е причината за първата неуспешна бременност? Защото моята неуспешна се дължеше явно на инфекция.Лекувай се и потърси второ мнение,защото инфекцията е доста честа причина на преждевременно изтичане на около половин води както при мен,а беше прекалено рано да се пребори момичето ни.Успех!

Ох, съжалявам. Много лекари не търсиха причина при мен и ми казаха че понякога така се получавало. Аз започнах да я търся, обаче. Ходих при др. Конова, която е имунолог и ми каза да пусна няколко изследвания. Едното от тях беше взимане на цервикален секрет. Имаше положителен резултат за уреаплазма. Проведох лечение (08.2016г.)и контролния ми преглед беше чист.
Преди да забременея (втория път) си правих микробиология, тъй като имах течение. Излезе всичко чисто. И сега изведнъж, бамммм. Не знам просто....

# 349
karmen_leon и аз търся причина.Също пуснах Урея и микоплазма наред с другите неща.Би ли споделила какви изследвания ти назначи тя да не би да съм пропуснала нещо?

# 350
karmen_leon и аз търся причина.Също пуснах Урея и микоплазма наред с другите неща.Би ли споделила какви изследвания ти назначи тя да не би да съм пропуснала нещо?

Хормони на щитовидна, НК клетки, и ПСР на цервикален секрет. Това ми каза да си пусна. Изисквания имаше само на цервикалния секрет, който искаше да ми го вземат нейните сестри, а рецепта изписва друг гинеколог. Общо взето с д-р Конова само се говори, не те преглежда, не ти изписва лекарства.

# 351

Хормони на щитовидна, НК клетки, и ПСР на цервикален секрет. Това ми каза да си пусна. Изисквания имаше само на цервикалния секрет, който искаше да ми го вземат нейните сестри, а рецепта изписва друг гинеколог. Общо взето с д-р Конова само се говори, не те преглежда, не ти изписва лекарства.
ПСР на секретаря какво включва?

# 352
Здравейте мами Simple Smile
И при мен  дългоочакваната новина дойде , в понеделник бях на преглед и се потвърди бременност Simple Smile В 7 г.с Simple Smile
При мен има леки притеснения понеже съм с инсулинова резистентност , но се надавам с терапията която провеждам и правилно хранене , всичко да е наред Simple Smile
Хубав ден Ви желая .
Честит празник !!!

# 353
  • Перник
Здравейте и от мен,
аз съм с термин 3-ти май, но има голяма вероятност да е априлче, затова реших да следя и вас.
Втора бременност ми е, имам момче на 4 години, което беше с термин 7 юли, а избърза доста и се появи на 18 юни. Едва изчака да влезе в 9-ти месец.
На лекар съм в понеделник и нямам търпение да разбера какво е положението с малката точица.

# 354
Здравейте мами. Как сте? Как се чувствате? Има ли мами на които вече леко им се подуват коремчетата? Аз съм 9г.с.2д и коремчето ми е леко подуто все едно съм преяла 24 часа 😂😂 за сега имам доста апетит, а гаденето остана като леко усещане само. Спрях кафето и от това ми спря гаденето, но ми се отрази понеже сега все ми се мота главата и ми е сънливо. Това е от мен като цяло.

# 355
Подута съм като в 4-5 месец ужас,а хапвам толкова малко без сладко и хляб....Гади ми се постоянно,кафето намалих на половин лъжичка 2 пъти дневно все пак съм с много ниско кръвно.Утре влизам в 9г.с. обаче ми излязоха положителни резултати за микоплазма.Някой лекувал ли е през бременността Урея или микоплазма?

# 356
Здравейте мами ,
и на мен корема ми е подут даже околните го забелязват.Гаденето си продължава, но като че ли ако хапвам на чсесто се чувствам малко по-добре и така практикувам.
Деси, аз лекувах уреаплазма , но преди бременността. Може би лекаря ще изчака да минеш 12г.с и ще започнете лечение. Консултира ли се с него, той какво казва?

# 357
Здравейте мами ,
и на мен корема ми е подут даже околните го забелязват.Гаденето си продължава, но като че ли ако хапвам на чсесто се чувствам малко по-добре и така практикувам.
Деси, аз лекувах уреаплазма , но преди бременността. Може би лекаря ще изчака да минеш 12г.с и ще започнете лечение. Консултира ли се с него, той какво казва?
Не съм ходила още тази сутрин ги проверих,така е като не попадам на читави лекари.Уж всичко щяха да ми изследват пуснаха ми най скъпите и безмислени изследвания без да започнат от най простата причина за изтичане на около плодни води преждевременно-инфекция .Та сама си ги пусках и тия дни ще търся лекар.

# 358
Здравейте, момичета! Присъединявам се към вас. В 7седм и 6дни съм.Терминът ми е на 21 април 2018г.- първа бременност. Не знам при вас как е, ама аз съм с постоянно гадене и повръщам на ден по 5..6..7 пъти. Мислех, че ще намалее, но не. Преди 2 дни бях на преглед и видяхме ембрио и сърдечни пулсации. Много съм щастлива и се надявам всичко да бъде наред и на следващия преглед след 2 седмици Simple Smile
Добавете ме във ФБ групата, моля -  p.chompalova@gmail.com
Хубав ден от мен!

# 359
Здравейте, момичета! Аз съм  с термин 22.04.2018 г. Ще се радвам ако добавите и мен във фейсбук групата - моят email е tina_arina@abv.bg.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 16:48 от M..tina

Общи условия

Активация на акаунт