Априлки 2018

• 66 660
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, терминът ми е на 6.04 и бих искала да се запиша в темата.  Може ли да ме добавите и във фейсбук групата (velislava_romanova@abv.bg)? Благодаря предварително Simple Smile

На два последователни ултразвука излиза, че бебето е с около седмица напред в развитието си и ми е интересно дали други момичета имат същия показател? Според вас компенсира ли се това напредване с по-късно изоставане или просто се мести термина напред във времето?

Другият ми въпрос е свързан с килограмите, които е нормално да се качат за този етап. Когато забременях тъкмо бях постигнала летните си килограми (по принцип зима и лято варирам с около 3 кг). Като цяло сериозно и последователно тренирам от около 4 години, но поради предишен мисед, когато видях втората черта реших да спра. Сега  съм с около три килограма +, което се чудя дали е нормално или в повече от нужното?

Страхотно е, че има фейсбук група, но ми се струва, че това прави участниците в темата малко пасивни тук. Мисля, че е супер да пишем в темата, защото нещата, които засягаме могат да  бъдат четени от заинтересовани и след няколко години, а фб групата е затворена.

Поздрави от мен Simple Smile

# 601
И моето бебенце върви седмица напред. Последният път питах това дали не е признак на нещо нередно Flushed но ми казаха, че просто ще е по-едричко. Което ми се вижда в реда на нещата, защото и аз, и съпруга ми сме били дебели бебета Grinning

За килограмите можеш да видиш някой онлайн калкулатор и да се ориентираш какво е ОК за теб.

Фейсбук общуването се оказа много бързо, лесно и по-приятно от форумското. Радвам се, че групата е тайна, защото определено почти никой от фейсбук приятелите ми не се интересува от кърмене например, за да ми вижда словоизлиянията във фийда си Joy

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 11:06 от jotzebee

# 602
Момичета, които искате да бъдете добавени към фейсбук групата:
Ако сте си изключили настройките за търсене от хора, които не са ви приятели, или търсене по имейл, тогава просто не ви намираме във фейсбук (все едно сте невидими) и не можем да ви добавим в групата.

# 603
Мисля, че групата вече може да бъде открита във ФБ и да се подават заявки за включване директно там. Добра идея е да се сложи линк към нея или поне наименование й в началната страница, за да може желаещите по - лесно да се включат в нея.

# 604
За тези които все още не са казали дали бебето е момче или момиче намерих една табличка в нета.
На тези мами които знаят пола да кажат да ли е вярна. Wink
Мамчета да питам месеца е на зачеване,А датите?

# 605
Някои мами се притесняват че бебето е напред,  някои като мен се притесняват че е с няколко дена назад. Тия дни се побърках от четене с какво трябва да се храни бременната жена. Знам че всичко е строго индивидуално и много зависи кога е била овулацията, но и аз като всички останали се притеснявам за най-малкото. Сега всеки ден ям по яйца сирене и кисело мляко , но взе да ми писва нещо.Много ми е интересно на тия мами който бебоците са напред с какво се хранят и ги моля да споделят.😓

# 606
Ако групата стане открита, ще трябва да я напусна, защото още не искам да се знае, че съм бременна, камо ли да излизат коментарите ми във фийда на приятелите!!! Просто си активирайте търсенето по имейл, 2-3 клика са.

За храненето и бебето, което върви напред, витамини и фолиева киселина си пия и откакто съм бременна ми се ядат предимно готвени неща, иначе не обичам. Много кисело мляко (таратор с чесън почти всеки ден Joy ) Друго по-интересно не се сещам.

# 607
Аз също се надявам надявам групата във фейса да си остане затворена до края,  не желая приятелите ми да виждат какво публикувам.
Относно храненето на следващия преглед,  който е след 2 седмици ще видим дали има ефект от яйцата и киселото мляко. Отскоро ги ям , защото първите седмици предизвикаха повръщане. Сега гаденето и повръщането намаля и почнах да се храня по нормално. Витамините и фолиевата киселина ги пия и аз от самото начало. 😉

# 608
Може ли да добавите и мен.

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 15:19 от Via Vi

# 609
Здравейте, момичета!

За групата и аз предпочитам да бъде тайна, не искам да се вижда, какво пишем там и какво си споделяме Simple Smile.

И моето бебче върви два дни назад, но в това няма нищо притеснително, първото ми детенце до края си вървеше 3 - 4 дни назад, а си се роди напълно нормално и развито бебе Heart Eyes.

За килограмите, аз до тук не съм качила нищо, но ще почна, предполагам скоро да качвам килцата Laughing. С предната бременност качих 12 - 13 кг., дано и с тази да са толкова...

Хубав ден ви желая, мамчета! bouquet

# 610
О, да, не поставям изобщо въпроса дали да е тайна или не групата. Смятам за напълно излишно да е видима за приятелите ни. По скоро исках да кажа, че много хора ползват темите като възможност да получат информация, т.е пишейки във форума помагаме не само на себе си, но и на много други, които не са регистрирани или ще имат нужда от тази информация в бъдеще. Супер е, че има група, но не мисля, че тя трябва да изключва форума и  да ни прави пасивни тук.

За напредването на плода, лично мен това не ме притеснява, по скоро питането ми беше насочено към връзката на големината с датата на термина. Лично на мен ми казаха, че дори лекарят да се отклони с мм на меренето на ултразвук(което ми се струва съвсем нормално да е случи), то това дава и отклонение в изчислението там, т.е от една страна това, че ни показва напреднали, не е 100% гаранция, че е така и второ, понякога това напредване няма отношение към датата на термина, защото в последствие се баландира с изоставане (и така бебето си попада в изчисленията).

Лично аз преди да забременея се храних с доста протеини и без захар, не ядях неща в опаковка, избяхвах глутен и не ядях нищо с глутенови брашна. С оглед на гаденето в началото, когато единствено от хляб и хлебни не ми се повръщаше, започнах да ги ям, но за сега съм запазила другите навици. Мисля, че ако на майката не и липсват някакви важни хранителни вещества, не би трябвало храненето да влияе чак толкова драстично на големината на бебето. Имам приятелки вегетарианки, с всички изследвания за вещества в нормата, които родиха 5кг бебета. Важно е да се храним балансирано и да не се лишаваме от хранителни вещества -протеини, мазнини, въглехидрати, независимо от какви източници си ги набавяме (според хранителните вкусове).

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 13:48 от VeliR

# 611
Групата и сега е заключена - никой, освен членовете, не виждат какво пише в нея. Казвам, че свободно може да бъде намерена с търсачката на ФБ, което е съвсем различно от отворена група, т.е. всеки да вижда писаното в нея. Явно не сте рабрали за какво говоря.

# 612
  • София
Бебета не се развиват пропорционално, сега могат да изостават, после да наваксат. Не забравяйте и генетичното заложените "мерки", които малко или много влияят. Ние с ММ сме много висока, съответно и децата вървяха едрички, и двамата се родиха около 3500, 50см и то 5-10 дена преди термин. С една дума - не гледайте "изоставането", то няма значение в момента. Само в последните дни може да се следи за да се определи колко е голямо бебето наистина, дали не се преносва и тн.

Калкулатор за теглото на бременната, аз лично винаги съм ползвала този: http://www.bebeimama.com/kalkulator-na-tegloto Но пак е индивидуално. Пише се, че съм в норма (качила съм 1,5кг), но аз си мъкна едни 10тина кила от предният път ..

Относно календарчето по-горе. По него излиза, че вторият батко трябва да е кака Grinning а дребното момче. За сега казват, че бебето е момиче, но не е късно да се промени това де Simple Smile Тези калкулатори са глупости .. Колко наборки раждаме по едно и също време - е не раждаме всичките през април момчета, а през юни момичета, нали  newsm78

# 613
Момичета аз съм в 4 месец и вече коремът ми е изпъкнал, а ми е първа бременност (без да броя спонтанен в 6 седм.)  Качила съм 3 - 4 кг. до сега.Мислите ли че е нормално?

# 614
Аз в средата на трети съм качила 4 кг. Според мен всичко е строго индивидуално

Общи условия

Активация на акаунт