Априлки 2018

• 66 749
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро! bouquet

Ох, това гадене с предната бременност ми се гадеше, ужасно много до края на 14 г.с., нищо не помагаше!!! И сега ми се гади доста по цял ден, но се надявам да приключи по - скоро. Мога да каже едно на момичетата на които не им се гади само да се радват, че този "прекрасен" симптом ги е пропуснал Wink.
Аз още не съм ходила на доктор, мисля да ходя в петък. Пак ще съм при същият доктор от предната бременност. Доволна съм от него и ми направи много добре секциото Simple Smile. Това е от мен за сега, в петък ще пиша след прегледа!
Хубав ден на всички.

# 226
Съвсем не е задължително гаденето...

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 16:06 от Dia Di

# 227
Пълен ужас е това гадене, вече и вомитусхила изобщо не ми действа . Sad

# 228
Идвам да се отчета и аз. Сутринта бях на преглед, видяхме ембрион със сърдечна дейност, отговарящ на 7+2 г.с., а по ПМС трябва да съм 8+2. Лекарката ме успокои, че няма нищо притеснително и всичко е наред ( имам и по късна овулация). Правих и изследвания за тромбофилия и резултата е хетерозиготен носител 4G/5G, каза ми че нямам нужда от фраксипаринова терапия и да си продължавам само на аспирин. Смятам да направя обаче и една консултация с хематолог за всеки случай.
PS: И аз съм от тези без никакви симптоми, освен болезнени зърна и много се притеснявах, но Аг ми каза да се радвам спокойно на бременността 😊😊😊
Толкова от мен за сега, леко бременеене на всички!!!

# 229
Здравейте, присъединявам се и аз към априлки 2018. Каква съдба- преди пет година бях в априлки 2013 Simple Smile Явно така ми е писано Simple Smile аз видях двете чертички преди седмица, потвърдиха се с трикратно измерване на ЧХГ, след което се видя и сакчето. За съжаление стартирам с кетони в урината, висока кр.захар Sad ще е много тежка бременност явно. Пожелавам на всичко лека и безпроблемна бременност.

# 230
  • София
Светлана, как така и висока кръвна захар и кетони в урината? Не ми се връзва. Наличието на кетони в урината говори за липса на прием на въглехидрати. А високата кръвна захар точно обратното.

# 231

В миналата неделя вечер видях двете чертички и понеделник сутринта веднага пуснах ЧХГ, ТСХ и КЗ. Аз съм с инсулинова резистентност. Има ли някоя друга мама в групичката с ИР? КЗ на гладно беше 5.6, което по принцип е долу- горе приемлива за нормалните хора, но не и за бременни. За бременни трябва да е под 5.1. Веднага направих консулт с диетолог и минах на ниско въглехидратна диета. Така след 1 седмица се сдобих с кетони в урината. В неделя правих обременяване с глюкоза и резултатът е потресаващ. Утре съм и на АГ и на ендокринолог.
А консултира ли се с ендокринолог преди диетолога? И недей да изключваш абсолютно всички въглехидрати, те също си имат своята роля, дори и при ИР.
Има бавни въглехидрати, които не ти вдигат инсулина и  се усвояват добре.
Какви са ти резултатите след ОГТТ?

# 232
Диетолога уж е лекар - диетолог. Тя каза, че първоначално ще ям по два плода на ден и това ще са ми въглахидратите, както и тези които набавям от зеленчуците. Така карах една седмица и хоп кетони в урината. Като ги видях в неделя веднага почнах да включвам и хляб в менюто си. Но все още имам кетони. Незанам кога се изчиства органзима от тях Sad

Резултата от ОГТТ е:

0 мин
КЗ - 4.36
Инсулин - 8.54

60 мин
КЗ - 10.44
Инсулин - 109.4

120 мин
КЗ - 8.84
Инсулин - 135.8

От сега имам ГД според мен. Днес съм на консултация с ендокринолог. Много се притеснявам, че имам кетони в урината и дали не увреждам плода по този начин. Sad

# 233
Искам дапопитам бъдещите мамчета, които имат намерение да си правят БХС в Св Анна, Варна имат ли си представа каква е цената,че моята АГ от Шумен ме праща там, а аз направо забравих да попитам Simple Smile Благодаря!

# 234
Здравейте някоя от нас пие ли огестан.На мен ми го изписаха. На 29.08.17 съм в преглед

Аз ☺
Но го почнах на своя глава.И днес бях на лекар и тръгна да ми изписва фолиева киселина и аз му споделих,че пия Огестан и той каза " Чудесно".
Попитах го има ли значение какво е,а тпй мк каза че няма никакво значение,важно е да има прием на фолиева киселина.
🙄

Аз бях във 4 та седмица и ми го изписа сега съм във 7 ма. Не съм я питала колко време да се пие огестан , но на 29 -и , когато ми е прегледа ще попитам. Аз приемам отделно и фолиева киселина , може би трябва да спра щом пия и огестан. Дали има предозиране Simple Smile
 Има ли някоя друга бъдеща мама , която да се следи при Д-р Тошева , при нея винаги е пълно със мамчета Simple Smile

# 235
Ходих и аз вчера на първи преглед. 7гс +3 дни,но още не се видя сърчице, аг каза да не се притеснявам,че било рано...пак ще.ходя след 10 дни за да ме види пак. Изписа ми за повръщането някви хапове ама аз ако пия вода и веднага я връщам и каза много да внимавам,за да не се обезводня та почнах на фрешчета...с яденето съм до никъде...6кг почти надолу за 3 седмици....справям се вечер,че.като ям и лягам и не мърдам на никъде,ако стана и ми става зле и бам във вц-то, ама ако си лежа докато заспя посещаемоста е само сутринта като стана...каза,че ако ми е много зле може да ми пусне болничен ама не ми се иска още да разбира работодателя,та май ще си взема болничен заради малката,че кашля и сигурно няма да може да тръгне на ясла още от 1...уф нямам търпение да мине гаденето и да чуем сърчице вече...

# 236
  • София
Ох, пак бях на лекар. Зацапването продължи въпреки..Дуфастона и Ношпато и днес стана червено. Бях при АГ-то. Прегледа ме. В 5 г.с. и 5 дни, сакчето си е там, има жълтъчно мехурче и се долавят леки сърдечни пулсации, но за сърчице ще ида началото на септември. Каза да се успокоя. Изписа ми една инжекция и Утрогестан 2 вечер вагинално + Дуфастона и Ношпа. Имам си и снимка на точицата. Simple Smile

# 237
  • SOFIQ
Здравейте аз от повръщане съм втори ден в болница на системи обезводних се и стана лошо, но пък с б. всичко е наред левкоцитити ми били завишени и сега повторихме изследването. Аз също имам  киста в дясно за , която ми изписаха утрогестан- 3×2 дуфастон- 2×1 и отделно фолиевата, но не обикновена а НЕОфолик. Системите са с деган вит.С вит.Д и са от снощи , но   днес отново два пъти повърнах сутринта

# 238
Мен аг ме наплаши с болница в това повръщане ама аз не съм чак толкова зле...само след като ям и то не винаги...каза много да внимавам с обезводняването,че да не се наложи да влизам все пак...толкова съм жадна,че.няма на къде...принципно изпивам поне по 2л вода на ден,а сега 5 глътки не мога. Cry(

# 239
Диетолога уж е лекар - диетолог. Тя каза, че първоначално ще ям по два плода на ден и това ще са ми въглахидратите, както и тези които набавям от зеленчуците. Така карах една седмица и хоп кетони в урината. Като ги видях в неделя веднага почнах да включвам и хляб в менюто си. Но все още имам кетони. Незанам кога се изчиства органзима от тях Sad

Резултата от ОГТТ е:

0 мин
КЗ - 4.36
Инсулин - 8.54

60 мин
КЗ - 10.44
Инсулин - 109.4

120 мин
КЗ - 8.84
Инсулин - 135.8

От сега имам ГД според мен. Днес съм на консултация с ендокринолог. Много се притеснявам, че имам кетони в урината и дали не увреждам плода по този начин. Sad

Да, високи са ти стойностите Sad дано едното ти е добър и му вярваш, ако нещо те съмнява в преценката потърси и друго мнение. Не се шашкай за този гестационен диабет, още е прекалено рано, за да си го отключла. Доколкото знам това ако става то е след 20та седмица....
Стискам палци да се развият добре нещата Wink
Но за въглехидратите яж примерно овесени ядки, семена (чия, ленено семе и т.н) и се поразтърси за такива с нисък гликемичен индекс. Картофите, ориза, царевицата, белите брашна и хляба са с висок ГИ, но в по-малки количества и комбинирани със салата и месо, ГИ им пада и така не е нужно да изключваш напълно въглехидратите.

Общи условия

Активация на акаунт