На море в България 2017г. - 3

• 107 528
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
Съобразявам се с отпуски и да не е в най-силния сезон ( това е откакто сме с дете , преди задължително края на юли или началото на август ) Среден сезон - по-малко хора , уж и по-ниски цени . Имаме право само на една почивка и никога не резервирам юни , предпочитам след 20-ти август , за да има какво да очаквам Grinning 

# 166
Аз мога точно определени дати да отсъствам от работа ( фук, фук незаменим кадър съм JoyJoyJoy) и то за "цели" 5 дена
Мъжът ми е по същия начин, а и датите ни едва едва се  припокриват
На всичкото отгоре ги уговаряме от януари месец Simple Smile
Ако съобразявам цикъл и време с тях....Simple Smile по-добре никъде да не ходим...
А да, и с големи деца ученици сме, зависим от ваканции, лагери и изпити, а също и хотела да е изгоден като цена, защото плащам като за възрастни...
Та да да дааам, цяло чудо че изобщо ходим някъде Joy

# 167
Правим графика за отпуски в началото на   годината. А предстоящото море съм го платила миналия август Simple Smile

# 168
Е, то времето пък най-няма как да го улучи човек. Видяхте това лято какво става. Краят на юни жеги, а краят на юли дъжд. Не бива човек да се вманиачава толкова. Стига да съм добре здравословно и що годе финансово /на младини и с пари на заем/ само с пръсти да ми щракнат и тръгвам.

# 169
Аз да си побутна питането за Влас ??!!Някой може ли да препоръча заведения за хранене?

# 170
Аз да си побутна питането за Влас ??!!Някой може ли да препоръча заведения за хранене?

Герана,Бистро "При Геша".

# 171
  • В.Търново
Как решавате кога ще ви е почивката? Когато се падне отпуската или си избирате дата, когато ще е хубаво времето?
Всеки ден гледам времето за август и всеки ден различно го дават. Не мога да реша. На всичкото отгоре и цял август ще е облачно. Frowning1
Къде го видя, че цял август ще е облачно.Не е вярно.
Наши приятели в момента са в хотел Роза Черноморец.Въобще не са доволни.Единствено басейните стават.

# 172
Винаги плащам последната минута. С малки деца съм и никога нищо не е сигурно.

# 173

Герана,Бистро "При Геша".
Благодаря!!! Blush

# 174
  • София
Аз мога сама да си определям отпуската и това ми е супер важно. Ще им се не види и работодателите. Толкова години бачкам за да им върви бизнеса. Че айде сега поне да имам малко свобода. Управлявам малък екип, и ги оставям да ме покриват. Ценен кадър незнам колко съм, щото ние си мислим едно. Пък работодателя олигарх те мисли за мързелив. Такива оценки е налудно за себе си да давам. Ама отпуски и болничну мога да излизам без да прекалявам. Не съм от тези дето до ВС ходят по график. И се дразня на работодатели дето ограничават. В чужбина е друго , ако ми плащат 5-6 хил евра на месец ще си организарам живота по др начин, че и отпуск от януари ще планирам.  Ама те имат по 45 раб дни отпуск. И изобщо сравнение с Бг н може да има.

# 175
  • София
Ние се възползваме от ранните записвания и резервираме края на декември или началото на януари - зависи кога пуснат офертите. Иначе се съобразяваме най-вече с плановете за детето за лятото. Тази година кандидатства и ни се наложи да правим юлско море, за да сме сигурни, че всичко ще е минало покрай кандидатстване/ записване. Иначе почиваме второто 10-дневие на юни - тогава е по-спокойно, по-ниски цени, а температурата на водата, поне на южното Черноморие е сходна.
Ще напиша детайлен отзив за Казабланка, Обзор довечера  - като цяло успяхме да си починем добре и сме доволни. Бих почивала пак там Hands Thumbsup.

# 176
  • В най - голямото село
Виждам, че го няма в списъка , но има ли някой отзиви за Оазис Резорт - Лозенец. Интресува ме хотелската част. Благодаря. Хубаво лято.

# 177
  • София
Резервирам в последния момент, мъж ми няма лятна отпуска и дебна графика му за няколко дни почивка. Набелязвам места- хотели, разучавам и естествено в посл. Момент места няма или намирам другаде. Съдба! А и резервации губим....

# 178
Някой може ли да препоръча хотел или къща за гости в Приморско или Китен, близо до плажа на добри цени Simple Smile Благодаря

# 179
  • София
Ето ги и нашите впечатления от престоя ни в хотел Казабланка (10 дни).
Обзор ми се струва малко по-студен (сравнен с Приморско и по-южните морски градове). Нощите не са толкова знойни - да не може да се спи от жега.
За хотела:
Неща, които ни харесаха:
- персоналът е любезен, отзивчив, върши си работата с желание. Това създава приятна среда в хотела и някакъв уют.
- басейнът е хубав, водата беше топла, има доста шезлонги и малкото пъти, в които сме ходили на него, си намирахме шезлонг без проблем;
- има страхотни десерти, салати, супе, плодове в ресторанта;
- алкохолът и кафето са добри, сравнени с останалите инклузиви, на които сме били (Серенити Бей, Ескада Бийч, Белведере в Приморско);
- кафе и минерална вода са достъпни непрекъснато на лоби бара, дори и извън часовете за инклузива;
- на обяд и вечеря има винаги по два вида супа - постна и месна, поне 5-6 вида салати, хумус, маслинова паста, хайвер, няколко вида гарнитури - често зеленчуци на пара, пържени картофи, поне два вида месо + отделно полуфабрикати в стил рибни пръстчета, калмари пане, също така кюфтета, бургери;
- доста пъти сервираха риба, но беше замразявана и н по-ниския цинови клас - пъстърва, скумрия, акула, веднъж имаше сафрид пресен, веднъж сьомга с някакъв сос;
- има страхотно телешко месо, което е приготвено по уникален начин;
- има 5 вида сладолед на обяд и вечеря, който е наличен постоянно;
- храната се поддържа през цялото време - т.е. се зарежда като намалее от същите неща;
- на всеки три дни ни сменяха чаршафите и кърпите, както се полага;
- храненето е на две смени, което прави малко по-възможно намирането на маса Wink;
- плажът е на около 200 метра. Винаги си намирахме чадър и шезлонги на 2-3 линия, но ние си ходим по-рано - примерно към 9. Хареса ми самият плаж и морето.

Неща, които не ни харесаха:
- Анимацията беше отчайваща. Опитах да отида на стречинг. Не можаха да ми кажат къде точно се провежда и докато го намеря беше станало 10.36, а той почваше от 10.30. Намерих две девойки, които не говореха нито български, нито английски и ме заведоха при шефът им. Той ми каза "ми миличка, те момичетата направиха 2 песни и спряха, защото няма хора. Свърши стречингът" Rolling Eyes. Отидох в 11.30 за зумба - бях само аз. Не защото нямаше други хора по басейна, на които да им се прави нещо, а защото аниматорите нито ги канят, нито се опитват да ги привлекат, а отбиват номера и правят всичко от немай къде. Съответно шефът на аниматорите им каза да направят две песни, защото съм само аз, все едно имат друга по-спешна работа от това да забавляват хората в хотела.... Като почнахме, веднага се присъединиха и други жени с деца, които скучаеха и само чакаха някаква активност. Въпреки това направихме 4 песни и зумбата приключи. Същото беше при мъжа ми и детето за футбола - имаше много ентусиасти, които успяха да се събират и играят въпреки аниматорите, а не с тяхна помощ, нищо, че по програма почти всеки ден трябваше да има и футбол. В резултат се забавлявахме сами.
- закуската - беше много еднообразна. Винаги има прясно приготвени палачинки и пържени филии, както и хубави истински сладка, както и рохки яйца бъркани и на очи, но с това се изчерпват добрите страни на закуската. Единствения вид масло беше смес със растително такова, единственият вид топено сирене, сирене, кашкавал, бяха доста безвкусни и може би най-евтините на пазара. Всяка сутрин едно и също. Можеше да се разнообрази с примерно лютеница, пастет, макарони със сирене и масло, юфка, елда, грис, баница. Вместо това винаги имаше 3-4 вида кифли от пликче - които не са приготвени там и са студени и безвкусни. Макароните се сервираха просто сварени без нищо и не беше предвиден примерно някакъв сос или нещо за добавка към тях на закуската. За 4 звезден хотел и тази цена на ден, определено има какво да се желае от закуската. В Белведере Приморско, въпреки че е три звезди и доста по-евтин, закуската беше по-разнообразна.
- почистването - жените явно се стараят, но са недостатъчно за броя апартаменти/стаи. В резултат редовно стигаха до нас около 13.30-14.00, когато пък ние се отдаваме на отдих и следобеден сън. В резултат ги връщахме и отказвахме почистването в половината дни. Въпреки опитите ни да ги улесним като слагахме на вратата табелка да почистят винаги като излизахме, това не подобри ситуацията.

Обобщено - доволна съм от почивката там, въпреки някои минусчета и бих отишла пак. Успяхме да си починем цялото семейство и да заредим с нова енергия Nature SunriseNature Sun With Face.

Общи условия

Активация на акаунт