Отговори
# 15
  • here and now
Според мен 3-ма възрастни не могат да се изкъпят един след друг.
Аз не мога да бъда показател, защото "харча" много вода. Имам чувството, че и 200 литров ще източа.
Програмата "Смарт" по мои наблюдения анализира по кое време на денонощието се ползва повече вода и според това я поддържа в определени градуси, по определено време. Ако реша да се къпя, когато "няма топла вода", то включвам бууст бутона и до 30 мин водата е готова. При мен това не е създало проблем до сега, а често го правя.
За сметките за ток също не мога да бъда категорична. Според мен ефекта е минимален.
Моя бойлер е монтиран вертикално в коридора и не мога да дам мнение относно мокренето.
Относно монтажа е добре да огледате добре мястото. При мен не пасна на мястото на стария бойлер.
При мен водата е много твърда и нямам филтри за пречистване. Средно на около  5-7 години сменям бойлер. Ако този изкара повече тогава бих дала мнение дали си струва или не.
Съжалявам, че не успях да бъда максимално полезна.

# 16
Според мен 3-ма възрастни не могат да се изкъпят един след друг.
...
А, ако допуснем хипотезата: двама се изкъпват, натиска се бутона Boost и третият се къпе след 30мин., възможно ли е според вас?
...
Съжалявам, че не успях да бъда максимално полезна.
Не е така. Всяко мнение е полезно. Отделно от това, за тези бойлери почти няма написани отзиви в мрежата. Аз така и попаднах на тази тема. След време, ако категорично вземем този модел и аз ще мога да се изкажа.

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 09:05 от medunka_7

# 17
  • here and now
Напълно е възможно според мен.
Пожелавам ви да направите оптималния за вас избор.

# 18
Благодаря Ви момичета!

# 19
Избирайки модел и размер за бъдещата къща попадам на темата ви... пиша за да не се подведе някой от нея.

Термопомпените бойлери са с външно тяло на климатик... т.е там става изстудяването... пренасяйки топлината в бойлера са 3,5 пъти по ефективни от нажежената жица. Термопомпените бойлери нагряват водата максимум до 62Ц (елдом до 55Ц), от там нагоре се нагрява отново с обикновен нагревател (анти-легионела).

В момента използваме бойлер от Елдом 80лтр 3кв/ч със смарт контрол... т.е през деня топли до 45C а през нощта, колкото му е зададено (над 60Ц отлаганията от варовик се увеличават). Максималната му работна температура е 75Ц, но го държа на 60-65Ц (избягват се изгаряния на мивките - нямат термостатен смесител). Харчи 6-13кв.ч на ден, 45-70Кв.ч на седмица, въпреки смарт функцията 2/3 от разхода са през деня, освен от консумацията зависи от зададената температура и от сезона.

Водата се стопля до 45Ц за около 15, максимум 20мин. Достатъчна за двама възрастни един след друг, къпещи се на 38Ц със слушалка за високо налягане. Независимо от температурата на топлата вода, децата винаги свършват топлата вода преди да излязат от банята.

Слушалките за душовете оказват голямо влияние на разхода на вода, те намаляват потока и увеличат налягането. С хидромасажна душ-кабина ситуацията ще е друга.

Споменатия модел с 2.2кв боост, който не издържа звучи смешно... при бойлери 3кв в нормален режим. Термопомпените бойлери са 0,5-0,7кв, но това се умножава по 3,5 лятото и по 2,5 при температура под нулата, под -10Ц множителя пада до 2.0. Т,е имайте предвид че са слабички, но и при тях има boost включва се обикновения нагревател, в повечето случаи 1,2-1,5кв.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 01:44 от King Arthas

# 20
  • Велики Преслав
Значи тука чета страшни глупост от последния пост.
Бойлерите на Елдом греят водата с термопомпата бавно но на Аристон модела работи в този режим да 65⁰ и е с мощна термомпа. Има даже едни които са без нагревател и са до -15 градуса с мощни компресори и са си супер.

Общи условия

Активация на акаунт