По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 16

• 75 709
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Показва проблем с усвояването на витамини от групата В и е свързан с изследвания та за Тромбофилия.Аз правих консултация в НКБ за него.

# 76
  • Пловдив
Уф...и сега какво?
При кой в Пловдив да ида за консултация и лечение?И може ли да се каже,че това е причина за неуспехите Thinking

Утре ще излезе и МБ и ако е в ред/в което силно се съмнявам/ АГ-то ще планувала ЦС другата седмица Rolling Eyes Ама тя нали се прави да 10-ти ден от МЦ newsm78

# 77
Regina, колко трябва да е тсх при стартиране на опит - под 2 или под 1,5?
Под 2 трябва да е. Мен ме предозираха с л-тироксин и тсх ми падна много.
Идеята явно беше, че по време на стимулация се вдига, но пък после си се нормализира постепенно, и няма смисъл от конски дози лекарства. Та затова и ме предозираха като казваха, че така е ок.

# 78
Мистик, нали си при Ставрев, той е много добър, коментирай с него, той знае.И Кирова питай.

# 79
  • Пловдив
Мистик, нали си при Ставрев, той е много добър, коментирай с него, той знае.И Кирова питай.
Не,при Петрова ходя...

# 80
Мистик,

Всичко ти е в норма- какво лечение ?
Не е това причина за неуспех...- просто трябва да си набавиш витамин Д, който изобщо не е толкова нисък!
Нали четеш референтните ? Дстатъчност : повече от 20 , ти си с 18. Rolling Eyes

Нищо фатално.

# 81
Питай я - с хомоцистеина си показвай и тромбофилията. Ако ива генетичен проблем имаше някаква специфична форма на прием на витамини В.А ако имаш проблем дори и лек в генетичните с фолиевата, може това да става причина за спиране развитието на ембрито.

# 82
Мистик,

Всичко ти е в норма- какво лечение ?
Не е това причина за неуспех...- просто трябва да си набавиш витамин Д, който изобщо не е толкова нисък!
Нали четеш референтните ? Дстатъчност : повече от 20 , ти си с 18. Rolling Eyes

Нищо фатално.

Тази стойност на витамин Д е изключително ниска, а той има пряко отношение към качеството на яйцеклетките, както и към имплантацията и износването на бебето!!!!!!!
Този витамин е изключително важен както и витамин В12 - затова трябва да са поне в средата на стойностите, ако искате да имате успех със стимулациите и процедурата за забременяване и износване на бебето.
Хората които не усвояват и имат ниски стойности на тези витамини не прекратяват приема им дори по време на бременност, защото е опасно!
Освен това при мутация за усвояване на фолиева и витамин В12, ако витаин В12 е нисък се покачва хомоцестеина, защото са като скачени съдове, ако хомоцестеина е висок има проблем с кръвосъсирването и износването отново на бебето. Много са факторите, за да се наблюдават тези витамини и мутации.
Спрях витамин Д за 7 дена и от 50 беше паднал на 20.

# 83
Преди 10 дни спрях приема на б12 (приемах 3 месеца подезични таблетки). Чудя се кога трябва да пусна контрола? На места пише, че 10 дни без прием са ок, а другаде четох, че трябвало да минат 3 месеца. Моля, който е изследвал, да сподели.

# 84
  • София
Преди 10 дни спрях приема на б12 (приемах 3 месеца подезични таблетки). Чудя се кога трябва да пусна контрола? На места пише, че 10 дни без прием са ок, а другаде четох, че трябвало да минат 3 месеца. Моля, който е изследвал, да сподели.
14 д. е ок, но и на 10 д. става.

# 85
А дали се прави почивка или се приема без прекъсване (б12)?

# 86
  • София
А дали се прави почивка или се приема без прекъсване (б12)?
Зависи от показателите. Трябва да се поддържа на горната граница на реф. стойност.

# 87
Благодаря много, Ерна. Хематолог ми назначи приема, но малко „от нея да мине”. Бях на долна граница на референтните, но първоначално каза, че щом влизам в тях съм добре. Чак като казах, че имам мутация за усвояването на б12 реши, че щом толкова искам ще ми изпише. Като дори ми каза сама да си преценя таблетки или инжекции, за марка да не говорим. Поръчах си от iherb. Та затова не съм ориентирана какво следва, но скоро ще повторя изследването.

# 88
  • Пловдив
Ема,коя е тая хематоложка?

Dundy Sladurska,благодаря!

Maya Bee,аз също така си мислих първоначално,ама май не е съвсем ок.

# 89
  • София
Благодаря много, Ерна. Хематолог ми назначи приема, но малко „от нея да мине”. Бях на долна граница на референтните, но първоначално каза, че щом влизам в тях съм добре. Чак като казах, че имам мутация за усвояването на б12 реши, че щом толкова искам ще ми изпише. Като дори ми каза сама да си преценя таблетки или инжекции, за марка да не говорим. Поръчах си от iherb. Та затова не съм ориентирана какво следва, но скоро ще повторя изследването.
Предполагам щом имаш тази мутация, приемаш Б12 метилкобаламин?

Общи условия

Активация на акаунт