СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 6

• 71 902
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
За отбелязване е, че при квотен принцип и при два формирани отбора тази година, нито един седмокласник от СМГ не беше класиран в отборите от общо класирани трима, като на най-силния седмокласник на гимназията РУО допусна "грешка" в оценяването, присъждайки 0 т. на решена задача, която грешка обаче регламентът /който иначе беше многократно нарушен от националната комисия/ не позволи да бъде поправена. Така той беше своевременно елиминиран.

От линковете на Оne of you се вижда, че подобна "грешка" е допусната и при осмокласници от СМГ, като единият е бил медалист миналата година. СлучаЕнос???

# 376
Не съм казала, че има помощ, а че има възможност за такава. Или отричаш?

Точно толкова е имало, колкото е имало възможност за помощ и за СМГ.

Въпросът ми е към kod, не към теб.

Е и?
Ако искаш да си говориш САМО с него - НА ЛИЧНИ! А като не ти харесва какво ти казвам - ЗНАЕШ СИ.

# 377
  • София
Не ми е ценно мнението ти, Bliss. Не става въпрос за харесване.

# 378
Не ми е ценно мнението ти, Bliss. Не става въпрос за харесване.

А аз пет пари не давам дали ти е ценно Призма. Отговорът ми всъщност беше огромно възмущение от това, което дори само си позволи да намекнеш. На мен ми е ясно, че от теб ще получа само това, което се получи.  Отговор по същество обаче - Ц. Mr. Green Подобни намеци като твоят обаче само показват ниво на мислене.  Whistling ooooh!

# 379

Възможност винаги има. Във всяка ситуация, във всяко състезание. Не само в обсъжданите, не само до 8 клас. Възможност има и на всяко международно състезание, всяка страна да подпомага състезателите си.
Възможност има и докато се провежда едно състезание върху сградата да падне метеорит.
Каква е ползата да се споменава?

Споменаването на възможности е дребнаво и заядливо. Основаването на факти е правдиво и в полза както на децата, така и на математиката.
Аз се опитвам да разграничавам двете и изначалния ми подход е уважение към всеки математик, участващ в комисия. Ако не съм съгласен с негово действие - коментирам конкретно него, а не си фантазирам какви възможности за нередности има Sad

Това е мнението ми, което поиска.

# 380
  • София
Факт е, че тази комисия е в много сериозен конфликт на интереси.
Факт е,  че тази комисия допусна много грешки и нарушения на регламента.
Факт е, че председателят й, както и един от нейните членове, се асоциират с частни учебни заведения, в което аз не виждам нищо лошо. Това, което не одобрявам обаче, са методите им на работа по състезания, в частта избор на задачи и/или критерии към тях, оценяване и контестации. Няма как да ме убедиш, че това цели и води до справедливи резултати. Мнението ми е, че  по един или друг начин това е лошо за всичи деца, макар че на пръв поглед едни са по-ощетени от други.
Обвинения, че нападам конкретни деца са безпочвени и не ми го вменявай. Действията на възрастните са това, което буди недоволство и съмнения.

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 11:38 от Prizma

# 381
Следя темата от доста време, но никога не съм споделяла мнението си във форума. Ние сме от пряко засегнатите. Учител по български език на дъщеря ми беше госпожа Владева. Отличен преподавател със своите принципи и правила. За годината, през която тя им преподаваше, децата постигнаха отлични резултати, единствено две от нейните деца  за СМГ получиха на областна олимпиада отлична оценка. В края на годината дъщеря ми се яви на тестове на Веди и там получили максимални точки!!!  Именно благодарение на подготовката на госпожа Владева! На 30.06 разбрахме, че не е подновен договора й. Въпреки удобно избрания от директор Стоянов летен период за подобни рокади, успяхме да съберем подписи на повече от 70% на родители, на които тя преподаваше БЕЛ. Отидохме на среща с него. За нас беше необяснимо, защо в тази важна са децата година.( На децата им предстоят матури), той решава да смени добър преподавател. Така и не ни даде отговор. Липсата на всякаква диалогичност и воденето на авторитарен режим  води до множество въпроси за управленските възможности и лидерски умения на господин Стоянов. Единственото, което успяхме да разберем, и което някои родители споделиха, е че родители на няколко деца с по- влиятелни родители ( задавам си въпроса дали има връзка със спонсорството на училището и огромния процент на нерегламентиран прием в СМГ ) не са били доволни от годишните оценки на децата си. От месец си задавам следните въпроси:
Как мога да обясня на детето си, че утре , когато то изпълнява перфектно работа си,  то може да бъде уволнено, защото е принципно и справедливо?
Може ли да се оставят директорите на държавните училища да превръщат тези училища в ЕООД-та и бизнес начинания?
Нормално ли е  да си заравяме главата в пясъка и да се правим, че всичко е наред?
И какъв пример оставяме в децата си, заради страха си .

И още нещо възхищавам се на децата, които със своите медали изразиха ясно становището си. Браво на тях , все още имам оптимизъм за тази страна!

# 382

Споменаването на възможности е дребнаво и заядливо. Основаването на факти е правдиво и в полза както на децата, така и на математиката.

Хайде пак да отворим протоколите за 7ми и 8ми клас от ЕМТ 2016, ЗМС 2017, НОМ 2017, МБОМ 2017 и да направим анализ на нещата. Можете колкото искате, да раздавате квалификации за деца, родители, учители и директори, но фактите са налични за всеки непредубеден. 

# 383
  • София
  Възможност винаги има...

Конфликт на интереси означава, че освен възможност, има и интерес нещо да бъде направено.

# 384

kodbg, позволявам си да копирам коментар от Вашия форум, понеже така написан не ми стана много ясен. Може ли някой запознат с конкретната ситуация да сподели какво се има предвид:

коригирам и аз...................

"Дописани" за мен не означава "изкарани".

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 14:45 от DjOfRa

# 385
  • Sofiq
Идеята на децата да напишат послание с медалите си е страхотна...само дето считам, че самото послание не е подходящо. То трябваше да е "Учителите -обратно в СМГ", а не "Стоянов вън". Не че разбирам странното му поведение напоследък, просто децата изместват акцента на исканията си и не бива медалите да се ползват за оставки (грозни истории), а за градивни неща (учителите-обратно в СМГ), защото са изкарани със заслугата на тези учители. Ето това е същината. Иначе излиза отстрани погледнато, сякаш децата са използвани за нечия кауза.

Сега тука почнаха да се вадят едни имена на деца във форума, да се броят точки...грозно е. Не съм запозната, но три точки...това ли е най-големия проблем-трите точки на някое дете?И то за дете, което не печели стипендия (съдейки по името се сетих кое е)-защо въобще  го замесвате тук? Когато става дума за деца, може да се напише инициал само, не е красиво, не е морално да пишете имена, още повече детето го няма тук,за да се защити.  Пишете имената на тия от комисията, моля, нали тях крититкувате? Децата не са виновни за нищо.

# 386

Сега тука почнаха да се вадят едни имена на деца във форума, да се броят точки...грозно е. Не съм запозната, но три точки...това ли е най-големия проблем-трите точки на някое дете?И то за дете, което не печели стипендия (съдейки по името се сетих кое е)-защо въобще  го замесвате тук? Когато става дума за деца, може да се напише инициал само, не е красиво, не е морално да пишете имена, още повече детето го няма тук,за да се защити.  Пишете имената на тия от комисията, моля, нали тях крититкувате? Децата не са виновни за нищо.

Кое Ви притеснява. Това са имена на деца от националните отбори, известни са. Няма нужда да се сещате, има ги по официални списъци.
Понякога три точки могат да те изстрелят на международно ниво, като за сметка на това ощетят друг, по-заслужил. Не са просто едни три точки. Зависи кой и как ги пише.
И тези клишета за невинните деца, за тази възраст вече не важат. Доста по-отрано им е ясно какво се случва.

# 387
Първо вероятно има съвсем нормално обяснение за тези 3 точки и се надявам някой навътре в конкретната ситуация да обяси. Второ аз ощетен не видях. Момичето е влязло в А отбор, а момчето в Б отбор. Ако не бяха 3-те точки, щяха да са обратно разположени. А в крайна сметка и медалите са им еднакви.

Въпросът е колко точно DjOfRa-РО (колко подходящ ник)ще си позволиш още да мърсиш и нападаш децата. Поне това е редно да ви спре. Много ниско ниво. Много!

Ако на това учите и децата си - горките те.

# 388
"Дописани" за мен не означава "изкарани".

А за мен значи, защото никога не ми е идвало друго на акъла!
Сега, като обръщаш внимание, наистина може да звучи некоректно и съжалявам, че не съм го редактирал по-рано. Което ще направя още в този момент за да не се дава храна на болни теории.

Друго не разбирам... Какво точно се стремиш да докажеш с анонимно мнение от форум???
Че някой не се е изказал коректно по невнимание? Или че някоя ощипана майка е решила да плюе без да има никакви смислени факти за това?
Само 10 поста по-горе помолих да се престане с плюенето и клюкаренето и да дискутираме с факти за да имаме стойностна дискусия. Което отново не се получава. И явно ще си останете само двете плюещи групички новорегистрирани тук. Да си разменяте една на друга топката.
Успех.

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 14:41 от kodbg

# 389
Кого съм оплюла? Помолих за факти.

Общи условия

Активация на акаунт