СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 6

• 70 922
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • В офиса
Ми, на моето дете му водеше школа. За редовни часове, мисля че не е водил, но не съм 100% сигурна. Аз се зачудих дали само първия срок е водил. Спомен нямам. Но съм сигурна, че г-жа Стоянова по БЕЛ си тръгна първия срок. Ако (а както изглежда е така) са семейство, то логично е и мъжът й да си тръгне с нея. И да намрази ЧУ. Но той беше добър преподавател (за разлика от жена му)

# 631
Bliss, преди години имаше недоволни родители от частните училища, че представянето по състезания не е на ниво.Това беше  причина да започнат да канят външни преподаватели да им  водят допълнителни часове. Във вашето училище кой учител от СМГ преподава?

# 632
Призма нали е ясно, че не е все едно дали преподава на школата или в редовни часове?

Едно за теб - какво толкова те интересува "моето" училище? Доста често ми задаваш подобни лични въпроси. Няма да разбереш кое е то.

Т.е. г-н Стоянов е тръгнал да спира практика от която лично се е възползвал преди.  Mr. Green Ако е вярно предположението от преди няколко страници, че повече няма да има учители на СМГ преподаващи и на други места.

# 633
# 634
  • София
Призма нали е ясно, че не е все едно дали преподава на школата или в редовни часове?

В Св.София една паралелка има 10 редовни часа седмично математика. Вярваш ли, че всичките часове ги е водил преподавател от СМГ? Или пък е водил часовете по СИП, ако са разграничени ( не знам обаче в Св.София това да е така)?  Какво  е твоето виждане по въпроса със заетостта на учител по математика от СМГ в Св.София - училище което все пак не е с математическа насоченост?
Предположих, че е водил школа, защото това ми се стори най-смислено и логично.
Прочете ли по-горе поста на Тинки в тази посока?

# 635
Скрит текст:
www.mediapool.bg/sochen-za-zhertva-na-aleksei-petrov-pravel-bizn … o-news188938.html Bliss, знаеш ли къде навремето драгалевчани си пасяха стадата, подобен беше пейзажа.
Скрит текст:

Ще те разочаровам силно. Халосни изолзваш или мерника ти е неточен. Или иначе казано - не познаааааааа  hahaha hahaha hahaha

Но иначе е показателен опитът ти да ровиш, душиш, шпионираш.  Whistling Sick

Призма, Тинки каза, че не е 100% сигурна.  Wink

Освен това ти плясна инфо за ПЧМГ. Сама знаеш, че някои от изброените там учители свързвани и със СМГ си водеха редовни часове на редовни класове, а не школата.

Едно за теб, едно за мен  Wink Стоянов ще спира ли тази практика от която май сам се е възползвал? Като приближен мисля, че ще можеш да ми отговориш.

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 00:57 от Анонимен

# 636
Хубавото е, че по СМГ се опитват да се равняват сериозни ЧУ и полагат доста усилия при това.
Не виждам за какво точно трябва да се разочаровам, това е факт.

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 14:48 от Tatti

# 637
  • София
Колко да съм приближена - тези дни недоволствах от парашутистите Simple Smile

Имаш склонност да се базираш на неистини и да правиш изводи от тях Simple Smile

# 638
Има много истини, които казва в интервютата, определено е човек с поглед в бъдещето.Светът се развива с темпове, измерени в секунди ,СМГ не трябва да губи нито една. Училището не може да си позволи да тъпче на едно място, трябва да продължи да се  развива във всяко направление.

# 639
Училището не може да си позволи да тъпче на едно място, трябва да продължи да се  развива във всяко направление.

Брех... мина месец и вече се напипва есенцията. Току виж повече народ почне да се усеща коя е многоглавата ламя и кой Свети Георги Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 08:42 от kodbg

# 640
А, де, то и аз се чудех, защо СМГ не е в списъка с иновативните училища, явно има основателна причина.
Преди време един от известните математици беше казал, че Европа потъва, а там също си имат проблеми в системата на образованието.Кой би си помислил, че в добрата стара Англия това може да се случи https://www.theguardian.com/education/2017/mar/20/chinese-maths- … ed-for-uk-schools

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 08:13 от One of you

# 641
  • В офиса
Това как се представя един човек по интервюта, или какъв визионер изглежда, няма нищо общо с неговите почтеност и морал, нито с това какъв професионалист е. Не случайно съвременните психолози твърдят, че софт-скилс, а именно как говориш, как убеждаваш, са по-важни от хард скилс. Или поне на първо впечатление. Та, имаме си директор, добър в ролята си на сейлс (продавач). Какво продава - продуктът СМГ. Добре ли стои - ми да, по интервюта, да. На живо - четохме, зависи пред кого. Значи ли това, че може да управлява СМГ? От това, което показа от юни насам - не мисля.
БРАВО на учители, родители и деца. Нямат кой знае колко софт-скилс, но защитават онова, в което вярват, и си личи. За учителите знаем, че имах хард скилс.
Трябва ли известен математик да каже, че има проблеми с образованието в Европа, за да го признаем за истина? За всеки здравомислещ това се вижда от години. Ама тук диалогът стана като с бабите по селата - щом по телевизията казаха, значи е истина...

# 642
  • София
Не разбирам какво общо има кой къде е преподавал и в ЧУ, но ще напиша за статистиката. През ПЧМГ са минали доста учители за по една година - Данова, Киселова, Караджова(тя за повече) - по математика. От г-жа Стоянова по БЕЛ не бяха доволни родителите. Изброените математици съм чувала че са чудесни, но явно директорката на у-щето си има определени собствени критерии. Г-жа Бозаджийска първо беше само учител, след това я взеха за зам. директор, съответно напусна СМГ (не зная дали преподава още по география, но би било жалко ако има само административни функции, моето дете мноооого я харесваше, имаше интересни приключения с нея като изпитване в 3 поредни часа). Вероятно е имало и други преди да имаме досег с у-щето.

# 643
То и аз не виждам.Факт е, че че заплатите на тези висококвалифицирани учители където и да е ,са унизително ниски , и за да си докарат що годе приличен доход  се подлагат на изнурителен труд, а за пенсиите им да не говорим.Ако заплащането им беше достойно, едва ли това щеше да е така.Истината е, че  са учители от едно наистина необикновено общинско училище с делегиран бюджет. Да създадеш толкова много медалисти от международни олимпиади, най-висшия научен форум за ученици, благодарение и на учените от БАН и Софийския университета е изключително, наистина изключително постижение за всяко едно училище по света, гордост за всеки град и държава.Не случайно акад. Кендеров казва, че талантът е нашето най-голямо природно богатство.

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 09:10 от One of you

# 644

Всъщност темата за практиката на учители от СМГ да преподават и в ЧУ тръгна от темата за настървението на  г-н директорът срещу ЧУ. Мине не мине и все ги намесва. И за ДДС ги намеси, и тук се спомена, че вероятно планира да забрани учители на СМГ да преподават и на други места (въпреки, че и той го е правил), и в единственото интервю само това му се разбра, и т.н. Но удобно забравя, че ЧУ не използват обществен ресурс, децата нямат право на стипендии за постижения, също сами си плащат ходенията по състезания и т.н. И очевидно му е трън в очите съществуването на ПЧМГ, трън му е, че и деца от други ЧУ са конкуренция. Слава Богу обаче, самите деца от тези училища не следват зададеното поведение от г-н директора.

Аз не съм убедена, че за СМГ ще е полезно този немалък фонд пари от курсове да се управлява еднолично от директора на гимназията, който и да е той. Каквато е очевидно поантата на раздора и каквато е целта на Стоянов.

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 14:49 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт