СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 6

• 71 128
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Благодаря. Притесних се, че аз съм написала нещо смешно, като всъщност няма нищо смешно тук.  Peace

# 76
Казусът ЕК е разрешен в полза на учениците на 18.05.2017г. Госпожата не е генерирала проблема, нито той е зависел от нея по някакъв начин. Със нея или без нея в тази комисия проблема щеше да го има. разликите в точките идват от така подадения втори списък от организатора. Войната между два математически лагера НЕ искаме да рефлектира върху нашите деца сега. Надявам се казусът "незаслужено дисциплинарно уволнение" да се разреши преди да влезе в съда - за доброто на децата ни, така както за доброто пак на нашите деца се разреши и казусът ЕК.

Лека нощ момичета! Дано каузата, за която се борите да си струва така както моята.

# 77
  • В офиса
"Простотията" с ЕК засяга много деца изначално. Просто защото държавата не дава стипендии за ученици в ЧУ. Щом мислите, че подпис под протоколите на ЕК = "уронване на престижа на СМГ" = уволнение - ОК, ваше право е. Тези неща се уреждат по друг начин, не така. Такова уволнение 99% ще падне в съда. "Ползата" от него е яко разлайване на кучетата, настройване на учителите и рушене на микроклимата в СМГ. А вие пишете още за стотици ощетени деца на ЕК. Двете събития, ако и в началото зависими, отдавна живеят собствен живот. Едното вече е в миналото, а на другото последствията са непредвидими. Добър математик е съвсем различно от добър администратор. За мен Стоянов, ако и добър математик (преподаваше на детето ми във втори клас в едно ЧУ и то беше влюбено в него), категорично не взе добро административно решение.

# 78
Скрит текст:
"Простотията" с ЕК засяга много деца изначално. Просто защото държавата не дава стипендии за ученици в ЧУ. Щом мислите, че подпис под протоколите на ЕК = "уронване на престижа на СМГ" = уволнение - ОК, ваше право е. Тези неща се уреждат по друг начин, не така. Такова уволнение 99% ще падне в съда. "Ползата" от него е яко разлайване на кучетата, настройване на учителите и рушене на микроклимата в СМГ. А вие пишете още за стотици ощетени деца на ЕК. Двете събития, ако и в началото зависими, отдавна живеят собствен живот. Едното вече е в миналото, а на другото последствията са непредвидими. Добър математик е съвсем различно от добър администратор. За мен Стоянов, ако и добър математик (преподаваше на детето ми във втори клас в едно ЧУ и то беше влюбено в него), категорично не взе добро административно решение.
Тинки,
Ако се опиташ да заемаш балансирано-неутрално-честна позиция между две агитки, рискуваш махленска свада на два фронта. И защо? Заради хора, търсещи кой им е виновен, вместо какво могат да помогнат?

# 79
Поздравления за новите ученици!  bouquet

# 80
Ezhko, давай съвети за микроклимата в СМГ , въпроса не е само към теб:)!
Това е нещото, което е най-ценно в училището. Това отношение между преподаватели и ученици, което граничи с отношенията в академичните среди за горен курс и тази ковачница на успешни ученици и таланти при малките е уникална и смятам, че всички пряко засегнати родители, такива на които децата са вече в училището са  заинтересовани да я запазят!
Тази симбиоза под запазената марка СМГ, създава изключително успешни млади хора, които се реализират не само на местно ниво. Нивото на подготовка, знанията и най-важното, което изражда училището поне за мен, способността на мислиш, да мислиш и под стрес, да бъдеш организиран, да учиш бързо, да можеш да разпределяш времето си правилно, да бъдеш част от общност(защото децата в това училище казват "ние в СМГ сме най-добрите" а не аз съм най-добрия), както и заслуженото самочувствие за това, че имат сили да бъдат сред най-добрите в различните области, в които се реализират е незаменимо!

PS Дъвкането по форумите няма да помогне, добре е децата да стоят далеч от тези дребни и еснафски заяждания, че  те също могат да четат и да търсят в google, когато го написах ме изядохте, че това не било проблем. Когато помолих да бъдем умерени , тези които са да кажем разочаровани от ЕК и както и  огорчените от загубата на любим учител, защото  в темата нахлуха не дотам умерени коментари, ефект нямаше, та идеи ?Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 10:08 от mivan

# 81
Георги спечели над 30 медала за математическата в Благоевград, от есента е в СМГ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6338210

# 82
 Heart Eyesда..наистина !Браво на децата!! . Поздравления на всички достойни СМГ-ейци!!! Heart Eyes

# 83
Mivan,

Микроклимата зависи от това, кой държи дистанционното​ за климатика и дали си е плащал тока.
Ако искате две кучета да не се дърлят за кокала, а да пазят къщата, добре е да напомните на кучкаря, кой и за какво му плаща. Или да се заемете сами с тази работа.
Пишейки това, не си и помислям да включа Учители, като Томова и Киселова например, в горната алегория. Но ако искате да ги запазите - осигурете им поне възможност да запазят достойнството си...
Колкото до "ние в СМГ сме най-добрите", малкия ми син избра друго училище, въпреки любовта си към математиката, защото престана да вярва в това.
И за съжаление аз трябва да се съглася с него.
ПС Родителите на децата при спорната госпожа (с някои изключения), не се интересуват много от СМГ като цяло, а гледат дечицата им бързо и безпроблемно да завършат. След тях и потоп.

# 84
Не са изброени още доста имена на математици, а и в  училището има изключително ценностни хора, които изграждат личностите, но не са математици. Аз имена няма да изреждам, за да не пропусна някое Simple Smile !
Цитат
Колкото до "ние в СМГ сме най-добрите", малкия ми син избра друго училище, въпреки любовта си към математиката, защото престана да вярва в това
съжалявам,  че така се е получило с детето, но скромното ми мнение за дете на 13г. е не,  че е спряло, не го е усетило, може би.

# 85
Колкото до "ние в СМГ сме най-добрите", малкия ми син избра друго училище, въпреки любовта си към математиката, защото престана да вярва в това.
И за съжаление аз трябва да се съглася с него.
Детето от съзтезателите ли беше ? Изглеждаш разочарован, би ли споделил ?

# 86
Като стана въпрос за състезатели - колко състезателя на випуск има и колко деца се борят да са състезатели? Моето не е състезател (от втори до четвърти клас ходеше на състезания, но не усещах особен ентусиазъм, особено последната година), дори не пожела да я запиша към нито една от четирите възможни школи. Леко се притеснявам да не е аутсайдер, ако всички се борят за място по мат. състезания, а тя не проявява интерес.

# 87
От пети до седми  около 20 деца са състезателите. След седми клас, бройката се редуцира до най-добрите Simple Smile. Има деца, които се занимават с химия, с информатика, биология или физика. Там също има доста състезатели. Не всяко дете обаче е родено да бъде състезател, тук  става въпрос за психика - да се вземеш в ръце в правилния момент и да ти блесне, за много труд и упорство и да не забравяме онзи процент талант, който да те открои.
Останалите деца се справят перфектно, не са аутсайдери, защото всъщност те са "готините"...да много е смешно (както се досещате , те всички са "зубари" за околния свят), но си имат и вътрешно делене на "зубари" и готини Simple Smile!

# 88
Скрит текст:
Като стана въпрос за състезатели - колко състезателя на випуск има и колко деца се борят да са състезатели? Моето не е състезател (от втори до четвърти клас ходеше на състезания, но не усещах особен ентусиазъм, особено последната година), дори не пожела да я запиша към нито една от четирите възможни школи. Леко се притеснявам да не е аутсайдер, ако всички се борят за място по мат. състезания, а тя не проявява интерес.
Едно е да не и пука за състезанията, а друго да не се интересува от школите.
Ако разберете защо не се интересува от школите, ще знаете как да спрете да се притеснявате.

@mivan Ще Ви отговоря с цитат от малкия: "Ако ще продължавам в езикова гимназия, то поне да е в най-добрата".

@Радоева Не съм разочарован, но ми е мъчно ми е да гледам разбити сърца. Обича състезанията, без да е състезател. Ненавижда състезанията за състезатели.
Мисля, че предпочита Олимпиадите. (Тези по олимпийските принципи, а не МОМ).

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 12:40 от Ezhko

# 89
Школите са насочени към подготовка за състезанията, децата които нямат афинитет към тях, нямат и към школите, виж това че родителите имат е друг момент.

Общи условия

Активация на акаунт