Майка му каза "НЕ"

• 25 236
  • 345
  •   1
Отговори
# 285
... Смятам, че тийновете са по-независими от родителите си, по-осъзнати от малките деца и биха разбрали, че мама или тати има право на щастие с друг човек. Да не говорим, че тийна трябва да се развива и мисли за бъдещето си, да се готви за самостоятелен живот.
Тийновете ще умрат от гняв и срам, че майка им още (!) прави секс и е бременна, ти ми говориш за осъзнатост и мисли за бъдещето Joy

# 286
... Смятам, че тийновете са по-независими от родителите си, по-осъзнати от малките деца и биха разбрали, че мама или тати има право на щастие с друг човек. Да не говорим, че тийна трябва да се развива и мисли за бъдещето си, да се готви за самостоятелен живот.
Тийновете ще умрат от гняв и срам, че майка им още (!) прави секс и е бременна, ти ми говориш за осъзнатост и мисли за бъдещето Joy
Тийновете ако са възпитани правилно няма да реагираат така. И да, би следвало да са осъзнати и да мислят за бъдещето си, да си имат свой собствен свят и интереси.
Като цяло житейската ситуация деца от различни мъже  почти винаги води до драми.

# 287
  • София

Точно така е , и точно по тези причини. Ако законодателството ни беше на европейското ниво при разводите , жените щяха да са  спокойни , защото разводът не ги ощетява. И мъжете щяха да са по-отговорни , защото следват санкции.  А бг жената , ако е направила грешен избор с бащата на децата си , трябва да бъде майка героиня и да прави и кариера , защото , оставайки сама с децата си и с мижавите издръжки , не може да бъде равнопоставена финансово спрямо другите майки , за да осигури стандарт на децата си.  И бащите не плащат издръжки по много причини- най-вече , за да наказват майките на децата си ! И да гледат "сеира" и отстрани , като внушават на децата манипулативно , че "майка им не става". Докато законите са такива , уродливите семейни отношения също ще са такива. За съжаление.

Не е само до законодателство- навън децата не остават по подразбиране с майката при развода.
Навсякъде мъжете получават по- големи заплати от жените, но тук сме готови да се гърчим в недоимък, само и само бащите да си живеят като ергени.
А, те на това и разчитат.
После, търсейки втори мъж, никоя не търси такъв- с дете и то при него, а пак търсят тип " ерген".
Който се предполага че ей така, от въздуха ще заобича малки и нещастни деца, страдащи по баща си и с неособено добра нагласа към новия татко.

Ами, може и някъде да се случи, но е изключение.

ПП. Мисля, че в случая въобще не иде реч за това, че жената трябва да търпи тормоз в семейството и да не се развежда заради децата.

# 288
Скрит текст:
Аз много добре разбирам защо майките не искат децата им да се обвързват с партньор с деца. Всеки стиска палци детето му да се обвърже със свободна жена/мъж без багаж, но просто от едни години на горе е смешно да кажеш "Този/тази не го/я одобрявам " особено ако "детето" ти отдавна е финансово независим възрастен, предполага се, че може да мисли и поема отговорност за действията си.
Да, майката може да откаже да гледа чужди деца, тя и собствените си внуци може и има пълното право да откаже да гледа, да завещава наследство и т.н. , има право и да не харесва избора на детето си, но е хубаво да осъзнае, че няма вечен контрол.
Да, нормално е да си изкаже мнението, но с риск "детето" да се отдръпне от нея. Тя си преценява риска.

Имам дъщеря, ако имам и син, ще стискам палци за тях да се падне най-доброто - партньори без деца. И не защото чуждите деца ще ми пречат, а защото това ще са партньори с емоционален багаж , веднъж провалили се в собствения си брак, подложили собствените си деца на този стрес ... Ами колко да е читав един такъв партньор ?

Сега, моля, да не ми скокнете, че не живея в 21 век. За всеки разпаднат брак вина имат И ДВАМАТА партньори. Та е нормално едно време разведените да са се смятали за "нечитави" - ами, сори, то си е така. Или са се провалили в брака си, а дори и да са били жертвата в брака, то явно са имали много грешни преценки за кого да се обвържат и от кого да имат деца. Явно не "стават" за сериозно обвързване.
Моля думите ми да не се приемат за обида (знам, че има разведени във форума), това е просто моето виждане за подобни казуси.
Т.е., ако нещо се случи и се разведеш, край с личния живот. Не ставаш за нищо, освен за мимолетни връзки, защото си неблагонадежден партньор? Доста смело, животът е шарен и обича да се шегува с нас.
Или няма как да ти се случи, защото каквото и да става, ще си стоиш в първия брак? Също доволно смело изказване.

# 289
Не, kati_v, кой е казал че разведената жена става само за мимолетни връзки ? Сериозните връзки обаче не е казано да завършват с деца. Много хора имат сериозни и дълги връзки без деца.
Та, аз не съм застрахована, но ще гледам да си направя второто дете със същия партньор, от когото е и първото ми. Та те драмите възникват дори и жената да има деца от един и същи мъж, камо ли пък с деца от различни мъже да няма драми и драмички. Ами, не, мерси !

# 290
  • София - Рим и обратно

Имам дъщеря, ако имам и син, ще стискам палци за тях да се падне най-доброто - партньори без деца. И не защото чуждите деца ще ми пречат, а защото това ще са партньори с емоционален багаж , веднъж провалили се в собствения си брак, подложили собствените си деца на този стрес ... Ами колко да е читав един такъв партньор ?

Та е нормално едно време разведените да са се смятали за "нечитави" - ами, сори, то си е така. Или са се провалили в брака си, а дори и да са били жертвата в брака, то явно са имали много грешни преценки за кого да се обвържат и от кого да имат деца. Явно не "стават" за сериозно обвързване.

Най-доброто - партньори без деца...Бре да му се невиди, толкова години да не се сетя, че това е "най-доброто". А ако "най-доброто" се окаже жена или мъж с репродуктивни или емоционални проблеми, непородени от "багажа" (щото такъва няма, нали е "най-доброто"), к'во прайм?
Нечитави били разведените... И това ме разби. Според мен и болшинството хора обаче, май нечитави са именно тия неупотребяваните до 35+.

# 291
Сега ще обясня защо разведените се смятат за нечитави. Има един момент след развода- след като всички приятелки са те потупали по рамото и дори са приветствали решението, след това се отдръпват, да не вземеш да се окажеш заразна или да откраднеш някой мъж. Това, плюс временно увеличените отговорности като самотен родител плюс намаленото финансово състояние предизвикват специфична социална изолация за немалко разведени жени. Да не говорим, че хората бързо се наслушват на историите ти и се отдръпват.

Но иначе- към момента вече всички би трябвало да са се убедили, че въпреки "багажа" се оказах рядко срещано ценна жена.

# 292
Тийновете ако са възпитани правилно няма да реагираат така.
На бас, че или още нямаш деца, или са най-много 4-5-годишни.

# 293
Не, kati_v, кой е казал че разведената жена става само за мимолетни връзки ? Сериозните връзки обаче не е казано да завършват с деца. Много хора имат сериозни и дълги връзки без деца.
Та, аз не съм застрахована, но ще гледам да си направя второто дете със същия партньор, от когото е и първото ми. Та те драмите възникват дори и жената да има деца от един и същи мъж, камо ли пък с деца от различни мъже да няма драми и драмички. Ами, не, мерси !
Извърташ. Казваш, че за децата си желаеш партньори без "багаж", защото ония другите са нечитави (мда, не сме далеч от времето, в което разведените жени бяха наричани "к..ви", "развалени" и подобни любезни определения). Разведените не стават, защото са направили лош избор или са си провалили брака. С две думи:
Скрит текст:
Аз много добре разбирам защо майките не искат децата им да се обвързват с партньор с деца. Всеки стиска палци детето му да се обвърже със свободна жена/мъж без багаж, но просто от едни години на горе е смешно да кажеш "Този/тази не го/я одобрявам " особено ако "детето" ти отдавна е финансово независим възрастен, предполага се, че може да мисли и поема отговорност за действията си.
Да, майката може да откаже да гледа чужди деца, тя и собствените си внуци може и има пълното право да откаже да гледа, да завещава наследство и т.н. , има право и да не харесва избора на детето си, но е хубаво да осъзнае, че няма вечен контрол.
Да, нормално е да си изкаже мнението, но с риск "детето" да се отдръпне от нея. Тя си преценява риска.

Сега, моля, да не ми скокнете, че не живея в 21 век. За всеки разпаднат брак вина имат И ДВАМАТА партньори. Та е нормално едно време разведените да са се смятали за "нечитави" - ами, сори, то си е така. Или са се провалили в брака си, а дори и да са били жертвата в брака, то явно са имали много грешни преценки за кого да се обвържат и от кого да имат деца.
Явно не "стават" за сериозно обвързване.
Скрит текст:
Моля думите ми да не се приемат за обида (знам, че има разведени във форума), това е просто моето виждане за подобни казуси.
Черно на бяло.
Та да се повторя, доста смело предизвикателство към живота. Освен ако не си като в оня виц "А, не, Иване, вдовица ме взе, вдовица ще ме оставиш". Mr. Green
П.П. - наистина ли, ако бракът ти не върви, ще си родиш второ дете, за да са ти децата от един и същи баща? Пък после може и да се разведеш и да търсиш сериозна връзка, без да раждаш повече? Аха, чакай, няма да ставаш за сериозна връзка пък тогава.

# 294
Кати , ти не четеш ли ?
Кой и къде е написал, че разведените не стават за сериозни връзки ? И защо сериозните връзки трябва да включват и общи деца ?
На кой не му е ясно, че децата страдат от тази житейска ситуация в повечето случаи? За тях коментирам. Пък и често родителят трябва да балансира между голямото си дете, новия партньор и неговото дете . Кое му е готиното на тази ситуация ? Защо да си я причинявам , ако евентуално се разделя със сегашния ми мъж ...?

# 295
Уишмастър , аз като тинейджър не съм реагирала с отвращение, че възрастни хора правят секс. Нито сестра ми. Не сме възпитани в пуританство. Било ни е обяснено, че дори 40 годишните жени са в пика си. И не всички тинейджъри са проблемни. Аз и много други мои приятелки не са били проблемни тинейджъри-бунтари.

# 296
Розичка, имах предвид тезата ти за осъзнатите тийнейджъри. Ама, ще ти порастнат децата и сама ще се насладиш на осъзнатостта им.  Laughing С най-добри чувства!

# 297
Кати , ти не четеш ли ?
Кой и къде е написал, че разведените не стават за сериозни връзки ?
Скрит текст:
И защо сериозните връзки трябва да включват и общи деца ?
На кой не му е ясно, че децата страдат от тази житейска ситуация в повечето случаи? За тях коментирам. Пък и често родителят трябва да балансира между голямото си дете, новия партньор и неговото дете . Кое му е готиното на тази ситуация ? Защо да си я причинявам , ако евентуално се разделя със сегашния ми мъж ...?
Чета, Рози, ти четеш ли?
Скрит текст:

Сега, моля, да не ми скокнете, че не живея в 21 век. За всеки разпаднат брак вина имат И ДВАМАТА партньори. Та е нормално едно време разведените да са се смятали за "нечитави" - ами, сори, то си е така. Или са се провалили в брака си, а дори и да са били жертвата в брака, то явно са имали много грешни преценки за кого да се обвържат и от кого да имат деца.
Явно не "стават" за сериозно обвързване.
Скрит текст:

Т.е. ти наистина нямаш намерение да имаш сериозна връзка, ако се разведеш? Защото ще ти е трудно да балансираш между новия партньор и своето си дете. И ще търсиш партньор, който не може да има деца, но иска да гледа твоите? Защото ти негово няма да раждаш. Или ще има деца от друга връзка, ама тогава те е ли неблагонадежден, щом си е оставил децата да страдат заради грешките или лошия му избор? А как ще балансираш между твоите и неговите деца? newsm78 Май накрая пак стигаме до лозунга "С един партньор до гроб, независимо какво става"?

П.П. - не е прието да се пускат две поредни мнения едно след друго от един и същи потребител. Против правилата е. Peace Ползвай опцията за редактиране.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 13:54 от kati_v

# 298
Дали сериозна връзка или не, родителят винаги трябва да балансира между голямото си дете, новия партньор и неговото дете! Или предлагаш да търси необвързван дотогава партньор и, придържайки се към странните ти разбирания, да го обрече на бездетие, въпреки желанието му!?
Много странни разсъждения имаш за нещата от живота. Много теоретични и прекалено незрели. Единственото вярно е, че създаването на ново семейство обикновено е труден период за наличните вече деца. Не само за тях, но в случая разсъждаваме от тяхната позиция. Но пък ако опитът излезе сполучлив, и на самите деца им е добре! Имам доста реални примери в това отношение около себе си. А и във форума не са малко нечитавите Wink с успешен втори брак.

# 299
Имам дете на 15 години. Живеем от 11 години в семейни отношения, но не с бащата, с друг човек. Запознаването стана, докато беше малко детето и то постепенно, без натрапване, по интересен и забавен начин. Не е имало резки сътресения.
На тази възраст (15 г.) детето ми заяви, че вече е голям човек и не иска никакви бебета за братя и сестри. Изглеждало странно такава разлика в годините на братя и сестри. Може да ревнува от бъдещ брат/сестра, да ме иска само за себе си, да има тийн притеснения някакви, варианти има.Simple Smile
Но не мисля, че има рецепти и възраст, подходящи за адаптация – както на децата, така и на възрастните.
Различни сме хората и това е хубаво. За мен лично разковничето е в правилното общуване, поднасяне на новите отношения или информацията за тях.
Всеки може да реагира различно, отначало да е остър, но да се уталожи и разбере по-натам, да приеме – в случая с майката на приятеля на авторката няма как да знаем как точно е поднесена информацията. С какъв тон, с каква нагласа за авторката.
Ако мъжът изпитва истинско уважение към жената до себе си, това винаги се усеща, когато говори за нея пред други хора. Ако е взел решение за себе си, то и думите пред майката ще са уверени и уважителни. И вече топката остава в майката. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт