Майка му каза "НЕ"

• 25 221
  • 345
  •   1
Отговори
# 90
  • София
А, с това ли сравнявате чуждото дете? Съжалявам, но това е повече от грозно. Не искам да си представям даже как се чувстват жените, които имат деца от първи брак и живеят с друг мъж след това.
Не виждам каква чак толкова широкоскроеност се изисква, за да не ти пречи "чуждото" дете и да благоволиш да не си навираш гагата в неща, които нито те засягат, нито са те питали за тях. И при положение, че никой не те кара да правиш нещо. И става дума за 40-годишен мъж на това отгоре, не за малко момченце, което всяка харпия гледа да прелъже според мама.
Което не е равно на циганска любов предвид техните "културни особености". 

Мисля си, че упорито се поставяш от страната на детето, което искаш да бъде прието от чужди хора за свое, но отказваш да приемеш, че тяхната гледна точка също има право на съществуване, без да бъде анатемосвана.
Какво грозно намираш в желанието на баба и дядо да оставят наследството си на родни внуци?
В този порядък, да предупредиш, че няма да " гледаш" чуждо дете не е врене на гага, а коректно отношение, за да се избягнат напразни надежди.

# 91
А, с това ли сравнявате чуждото дете? Съжалявам, но това е повече от грозно. Не искам да си представям даже как се чувстват жените, които имат деца от първи брак и живеят с друг мъж след това.
Не виждам каква чак толкова широкоскроеност се изисква, за да не ти пречи "чуждото" дете и да благоволиш да не си навираш гагата в неща, които нито те засягат, нито са те питали за тях. И при положение, че никой не те кара да правиш нещо. И става дума за 40-годишен мъж на това отгоре, не за малко момченце, което всяка харпия гледа да прелъже според мама.
Което не е равно на циганска любов предвид техните "културни особености". 

Извинявам се на авторката, но моето мнение е, че Муньо е пораснал само на години и шкембе евентуално. За какво ти е? Ти писа, че от дни не се е обаждал. Не го търси и ти. Вече всичко е ясно. Не се унижавай да се изяснявяте и да се обяснявате. Само ще се натовариш психически, а нищо чудно той пак да успее да те прилъже за малко. Не давай такъв лош пример на дъщеря си, която е вече една малка жена. Въобще не е дете според мен.

# 92
Така работи психиката. Никога Мунчото не е виновен. Винаги е някой друг. Дали ще е ужасната му и откачена майка, дали приятелите-безделници, дали агресивните колежки-съблазнителки и т.н. - винаги някакви странични фактори влияят на този иначе толкова свестен човек...

Трудно е човек да каже: "Сгреших в избора си, доверих се на неправилния човек, я да се спасявам докато не съм затънала още!" - винаги звучи някак по-героично и драматично някой лош трети да слага прът в колелата на голямата Любов.

Indeed.

# 93
Но пак не смятам, че маминка е имала право да дава наклон, като бърза да каже какво щяла да гледа или да не гледа - все пак синът й ще живее с тази жена и детето.
Така е, Мама Му изобщо няма право да дава наклон. Но, ако синчето беше мъж на място, изобщо нямаше да има значение какво е казала маминка. Представям си аз да изтърся подобна тъпотия на Говендър Мой- така ще ме отсвири, че ущите ще ми пишят поне до Коледа.

# 94
  • София
Аз пък съм била на мястото на детето, но родителите на приятеля на майка ми винаги са ни приемали с брат ми  много добре.  Rolling Eyes Обаждаха ни се за празници, подаръци ни правеха, въпреки че вече имаха две пораснали внучки от дъщеря си. Но хора всякакви, а и тук стана ясно, че проблемът е мъжът, а не майката.

# 95
Но пак не смятам, че маминка е имала право да дава наклон, като бърза да каже какво щяла да гледа или да не гледа - все пак синът й ще живее с тази жена и детето.
Така е, Мама Му изобщо няма право да дава наклон. Но, ако синчето беше мъж на място, изобщо нямаше да има значение какво е казала маминка. Представям си аз да изтърся подобна тъпотия на Говендър Мой- така ще ме отсвири, че ущите ще ми пишят поне до Коледа.

Майката може да си говори каквото си иска, вероятно 60% от майките ще бъдат на същото мнение......ако им е позволено да го изказват. Войничето, обаче първо слуша мама, след това командира и ако те не издадат заповед едва тогава той има мнение и взема самостоятелно решение.

Пепи, утре.....или още по-зле, след няколко месеца мама ще му заповяда да се върне при нея и какво се случва с теб?

# 96
Пепи, утре.....или още по-зле, след няколко месеца мама ще му заповяда да се върне при нея и какво се случва с теб?
А, какво, знам съвсем истински случай с подобен Муньо. Жената е с вече пълнолетно дете, т. е. няма нужда от гледане, той влюбен, ражда им се дете и скоро той обявява, че му е трудно така и се връща да живее при мама и кака.

# 97
Майката може да има каквото си иска мнение. Но, ако имаше и капка мозък в главата, щеше да се сети, че не е задължително да изкаже на глас пред сина си всяко подобие на мисъл, минало между ушите ѝ.

# 98
Според мен, още като е чула какви ги дрънка на детето, авторката е трябвало да реагира подобаващо. Но нищо де, нещата са се стекли в нейна полза, макар и сега да се съсредоточила над наранената си гордост.

# 99
Никой обаче не засегна и още един аспект: как военният е поднесъл информацията за авторката на мама.
Едно е да седнеш и да представиш на майка си в образ любимата жена , за да разбере тя , още преди да се е изказала крайно, че това е един стойностен човек,когото уважаваш. А съвсем друго е да кажеш-абе залюбил съм се с една някаква там.
Защото ми се струва , че той нарочно е дал шанс на майка си да започне гнусните предположения , та чак и до "гледането " на детето.

# 100
Майка му може да ги плещи всякакви, въпросът е Муньо с какъв акъл предава дословно - мама каза, че... ooooh!
Ами като ще слуша мама, да каже направо на жената, че тая няма да я бъде и да се приключва, какво се излага като малко дете.

# 101
  • София
Майката може да има каквото си иска мнение. Но, ако имаше и капка мозък в главата, щеше да се сети, че не е задължително да изкаже на глас пред сина си всяко подобие на мисъл, минало между ушите ѝ.

Е, тук не съм съвсем съгласна. Peace
Винаги мога да си кажа мнението, както и децата ми- без да се цупим един на друг, че не ни съвпадат.
Как ще е поднесено, зависи от начина ни на комуникация и изразните средства, които са си наши и за наша консумация.
Никога не съм се чувствала обидена, че някой не мисли като мен, но пък мнението на близък човек, който знам че ме обича и го е грижа за мен, ми е важно.
Дори да го приема само за сведение. Simple Smile

# 102
Явно мъжът спрямо майка си е на разрешителен, а не на уведомителен режим.
От там иде всичко...

# 103
  • Испания
макар и сега да се съсредоточила над наранената си гордост.

А защо реши, че гордостта ѝ е наранена? В подобни случаи наранени са душата и сърцето.

# 104

В това семейство очевидно първо приказват, а после мислят, иначе и авторката не би узнала мнението на маман за себе си. Пак да кажа, че каквато козата, такова и ярето.

Общи условия

Активация на акаунт