Майка му каза "НЕ"

• 25 203
  • 345
  •   1
Отговори
# 45
Трябвало е да имаш поне 1-2 неангажиращи връзки след развода, за да си калибрираш усещанията кой мъж става и кой- не. Без да запознаваш детето.

Вече имаш един урок. Действай мъдро оттук нататък. Ако не те гледа като най-доброто нещо на света, ако не тръгне да ви подсигурява живот, жилище и комфорт, въобще не се хаби. Ще те употребят, а дори да си в дългосрочна връзка, има опасност да те обиждат. Не се оставяй да те третират като второ качество.

# 46
Добре, де, да го крие ли това дете Simple Smile Или него от детето? И как точно да стане? Къде да се срещат двамата, кога?
Не е трябвало да се дават големи надежди на малката. Мама има приятел, излиза с него или идва чичото на гости, това е! Та 12 години си е още дете, не трябват кой знае какви обяснения. Както и обещания от негова страна! Кога се е появил, кога е успял да обещае, че ще й бъде като баща. И двамата сте избързали в това отношение, сега ви е по-трудно!
И друго, какво значи "как ще й кажа"? Ще кажеш какво? Че неговата майка има възражения срещу теб? Че това на детето работа ли е?

Аз пак питам? Той оставя ли те? Защото от постовете нищо такова не се разбира. Човекът отлага запознаването с майката и смята, че трябва да изчакат. Ама с кое?

# 47
Аз , доколкото разбрах , авторката живее в града на потенциалната свекърва , а гълъбът сега е в командировка. Очевидно са решили да разкрият "тайните" си отношения , като се прибере. И той е уведомил маминка донякъде , че има връзка, но тя го е парирала. И сега авторката се чуди ще продължават ли да се крият. Което , само по себе си , е странно , при положение ,че и двамата са пълноценни и пълнолетни.

# 48
  • Варна
Трябва да изчакат на маминка да й мине потреса от избора на жена и да преглътне горчивия хап.

# 49
Момичета, аз съм разведена от 9 години и до сега не съм търсила човек, но се случи. И не се е налагало да запознавам детето си различни хора, защото е нямало такива. Мислех, че съм попаднала на някой който си струва, но явно не е така.

Интересно ми е да чета майките, особено по отношение на децата. Научих защо приятелката ми ме изостави, от какво се уплаши. Много обичам децата й, при това от дългите разговори на майка им за тях. Много пъти си задавах въпроса защо толкова се сърди момичето ми като искам да се запозная с децата й. Сега си виждам грешката Sad . Ако бях чел вашите коментари по-рано щях да подходя по друг начин.
Благодаря ви момичета.

# 50
 Не съм на възрастта и преживяванията ти ( към авторката), но се чудя, що за странни емоционални вълнения са това за жена на 35+ ? Не желая да те засегна лично, но звучиш плоско, с една дума. И това при все няколкото образования, престижната ти работа, детето... Какво те кара да мислиш, че майка му ще те чака с менче със здравец? Дала си е мнението, понеже й е искано, и ? Знам, че ще ми раздъвчат коментара, но все пак- понякога родителите знаят.

# 51
  • София
И все пак извадила си късмет, че майката е пряма и директна. Защото можеше и да те приеме с фалшиви надежди и очаквания за идеална свекърва, а после да се окаже, че е класическа средностатистическа свекърва. Laughing

# 52
Много обичам децата й, при това от дългите разговори на майка им за тях.

Искаш да кажеш, че си обикнал децата, защото си слушал много хубави разкази за тях ли? Извинявай, но това е несериозно. Обикваш човека, когато заживеете заедно, опознаете се и допуснете привързване един към друг, не може да обикнеш идеята за това какъв чудесен човек е и дори да го направиш, непременно ще се разочароваш, защото и най-прекрасните хора си имат лоши качества и понякога са нетърпими. Хубаво е първо добре да опознаеш някого преди да се изсилваш с "много ги обичам". И аз бих се уплашила ако някой твърди, че е обикнал децата ми преди да се е запознал с тях и преди да е чул неизменните думи "няма да ми казваш какво да правя, ти не си ми баща!"

# 53
Много обичам децата й, при това от дългите разговори на майка им за тях.

Искаш да кажеш, че си обикнал децата, защото си слушал много хубави разкази за тях ли? Извинявай, но това е несериозно. Обикваш човека, когато заживеете заедно, опознаете се и допуснете привързване един към друг, не може да обикнеш идеята за това какъв чудесен човек е и дори да го направиш, непременно ще се разочароваш, защото и най-прекрасните хора си имат лоши качества и понякога са нетърпими. Хубаво е първо добре да опознаеш някого преди да се изсилваш с "много ги обичам". И аз бих се уплашила ако някой твърди, че е обикнал децата ми преди да се е запознал с тях и преди да е чул неизменните думи "няма да ми казваш какво да правя, ти не си ми баща!"

Мисля, че точно това казах. Грешка направих и......си платих заради нея. Чета тук, и колкото повече чета толкова повече разбирам. За това и благодарих. Децата са ми ценни. Както на мен ми беше неясен майчинския инстинкт, така и вие трудно ще разберете.
Благодаря за отговора, и пак ще повторя, че мненията ви са ценни за мен. Достатъчно е и че сам се обвинявам

# 54
Лош или добър, не се обвинявай излишно. Човек не се ражда научен.

# 55
Лош или добър, не се обвинявай излишно. Човек не се ражда научен.

Ще спра да се обвинявам.....един ден. Пък и ще се науча така. Разбира се ще подсмърчам някой и друг месец, но сам си го направих

# 56
А относно детето , тя много се привърза към него него,защото той буквално умираше за нея.Обещава й , че ще се грижи за нея и няма да има липса на баща.
Това е трябвало да светне една голяма червена лампа в главата на авторката, а не да му се радва колко обичал дъщеря й. Кой възрастен, след едва няколко месеца връзка с единият му родител, ще почне да обяснява на едно дете как няма да го остави? Та той не може да обещае такова нещо и това му поведение показва, че вероятно е искал да прикотка майката и да я направи донякъде зависима от себе си, но за детето не му пука изобщо и е готов да го използва както му е удобно - защото ако нещата между тях не се получат тези празни обещания ще донесат само разочарование.

# 57
Момичета, Благодаря за мненията на всеки поотделно.Този господин е военен в друг град и си живее там и работи от 14 години като такъв.Мислех, че е достатъчно сериозен в приказките си , но съм сгрешила може би.Не разбрах кое го изплаши, дали това че скъпата майка не одобрява връзката или че няма да й получи благословията.Най вероятно си я е познавал и е очаквал тази реакция.Аз не искам одобрението на никой и не мисля да се доказвам на майка му тепърва.Но съм очаквала поне да постъпи като мъж и да отсече .

# 58
Ужас, военен - мамино синче...
Чувала съм за такива обсебващи майки, синовете им, 40-50 годишни, още си ергенуват и живеят при мама...

# 59
  • София
Стана ми любопитно- той всъщност, какво каза последно?

Общи условия

Активация на акаунт