8 клас - Ваканцията си тече, а който иска и чете!

• 74 152
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
  Дидева , да се насладиш пълноценно и да не пропуснеш нищо. Залези,киснене във водата, коктейлчета, книжки, хамачета
Скрит текст:
Аз застъпих вече в трудовата седмица, не че не отразявах и по някоя задача и отпускно, ама все си е друго. Сега се чудя да навлизам ли или да си се гмуркам още мислено.

Чиби, и при нас още когато записвахме ни казаха-правете поръчките юли за да успеят с новите униформи за началото на годината. Иначе може да се поръчва по всяко време. Затова взех една риза ,защото и Светослав вече е във фаза на растеж и може до октомври да му отеснее ризата.

# 631
  • Пловдив
Всички написаха пожелания, само аз не. Приятно изкарване!

# 632
Не са прави,
Не могат те да казват на хората кога да поръчват.
Българска работа. Те са там, за да се съобразяват с клиента, а не той с тях.
.

# 633
  • Русе
 Чиби, повечето шивашки фирми от 15 август илизат отпуска. И те са хора и то при доста натоварен режим и за разлика от повечето работници нямат възможност да избират периода на отпуската си. Поне доколкото имам вземане даване с такива фирми.

# 634
Отивам аз ей сега да взема униформата.
Накараха ни да я поръчаме още при записването. Имаме и фиксирани дати за получаването - организирана работа Smile

# 635
Чиби, каквото - такова. За когато могат, за тогава да ви я ушият. И аз не бих бързала с поръчката, че моите растат като гъбки точно лятото и ....

Иначе ние отпразнувахме рождения ден на юнака миналия уикенд. Сега ще видим кога да си дойде (нали на село си кара ваканцията), че да поръчаме лична карта. Там му е супер. Има си всичко, което му трябва - въздух, свобода, интернет, кабелна, книги, ... Bicyclist Помага на дядо си да ремонтират разни неща по къщата и си кара кефа. Simple Smile

# 636
Не съм съгласна, но и да се възмущавам няма смисъл.
Всичко най-добро на порасналия Йоан!

# 637
  • столицата
Дидева,добре да си починеш!
Чиби, действително за 3месеца през лятото  децата израстват значително. Юли ми се струва неоправдано рано. При вас индивидуални мерки ли се рземат или само посочвате размера? При нас посочвахме размер. Тънки,пълни щом са една височина получаваха един размер дрехи. Забавно,нали?
ЧРДна Йоан! Да е здрав и да преследва мечтите си!

# 638
  • София
Галимар, струва ми се че беше писала, че детето ти плува? Професионално ли? И ако да, можеш ли да ми пишеш къде.
Впрочем ние не сме прочели нито една книга от задължителните и аз лично я напътствам да забрави за темата училище до края на ваканцията!

# 639
Галимар, размери ни посочват.
Добре, че нашият е да кажем има стандартен вид.
И, да, рано е за деца, които растат, да се поръчат дрехи от юли за септември.че и да ми мърморят във фирмата , пе късно отивам в началото на  август.
Ами, ще си напаснат работата и отпуските според нуждите на всеки клиент.
Сега сигурно ще скочат разбирачите на спецификата на шивашкото проиьводство, но на всички в БГ трябва най- после да ми се изясни, че клиентът, а не производителят или търговецът е на първо място.

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 07:03 от Чиби

# 640
  • Русе
Чиби, явно работиш в държавно предприятие. Не съм разбирачка, долавям опит за обида ли,що ли,  но имам представа за ситуацията. Те се съобразяват с западни възложители, за да оцелеят, защото бг пазарът на конфекция е убийствен за тях. А западните фирми затварят фирмите август. Между другото спокойно може да се поръча униформа през цялата година.

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 07:17 от A m b e r

# 641
Да, в държавна структура, да речем, работя,
Но и ние се съобразяваме с излизането в отпуски и няколко фактора.
Само по спешност аз пък бих си помислила за отпуск от ноември до май и да натоваря колегите.

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 07:50 от Чиби

# 642
  • Пловдив
Чиби, не знам тази фирма какви и колко училища обслужва, но в Пловдив например фирмите за униформи не са много, едната обслужва сигурно 10 училища. И за да смогнат с всичко за началото на учебната година, поръчките трябва да се направят овреме. Може би това са имали предвид, а не че излизат в отпуска. И при нас поръчки се приемаха при записването, но поне има мостри за мерене, та да прецени човек кой номер да поръчва.

# 643
  • София
В училището на щерката униформите са задължителни, ама наистина. Връщаха от вратата, ако децата не са с униформа. Поръчвахме ги винаги края на юни, а ги получавахме в началото на септември. Обикновено блузите и жилетката бяха добре като размери, но за полата винаги взимахме по-малък размер, но искахме да и я удължават.

В новото училище няма униформи, за което аз, а и тя, колкото и да е странно, много съжаляваме.

# 644
В новото училище няма униформи, за което аз, а и тя, колкото и да е странно, много съжаляваме.
Недейте  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт