Искам да кажа ... (131)_17.07-23.07

• 56 696
  • 904
  •   1
Отговори
# 390
  • ту тук, ту там
Добро утро на всички!

Мисля, че сладоледът, който обсъждате, е Сладория. В Бургас още не съм го виждала, но вчера ядох във Варна. Simple Smile

Sunny, започваш пречистена деня, дано е спорен! И аз имам нужда като теб! Hug

# 391
Sunny, започваш пречистена деня, дано е спорен! И аз имам нужда като теб! Hug
Вярваш или не, тези дни си мислех точно за теб  Hug

# 392
Али, честито! Леко и безаварийно!

Съни, и аз щях да напиша, че понякога помагат сълзите. Дано всичко е наред!

# 393

Имаше и училище от 1-3 клас, казвахме му малкото училище. като деца Ходихме в Аджисана специално когато има байрам да ни черпят със захарни ябълки и мекици и най хубавите банички евър от циганската пекарна. 

Наистина там правиха най—хубавите банички,и до днес не съм яла по—вкусни ,ммм.В неделя вечер се събирахме деца от махалата,стискайки стотинки ,за да си купим от заветните банички,току що изпечени Heart Eyes .А училището по мое време беше до четвърти клас,след това ни местеха в голямото.
Алечка,честита книжка, леко и безаварийно шофиране !

# 394
Благодаря ви, момичета!

Съни, Елени Hug

# 395
Али, честита книжка! Безаварийно!
Вчера станах свидетел на случа с дъщеря ни и дете от нейната група и не ми излиза от главата. Хем съм на принципа, че тя трябва да се справи сама със ситуацията, хем гледам какъв манипулатор е и колко дразнещо-провокаторски се държи с нашата госпожица. Как се реагира в такива ситуации?

# 396

Вчера станах свидетел на случа с дъщеря ни и дете от нейната група и не ми излиза от главата. Хем съм на принципа, че тя трябва да се справи сама със ситуацията, хем гледам какъв манипулатор е и колко дразнещо-провокаторски се държи с нашата госпожица. Как се реагира в такива ситуации?

Не знам, ако намериш верния отговор- сподели  Heart Eyes Защото и аз имам такъв пример пред очите си, но в очите на мама примерът е невинно ангелче  Crazy

# 397
Добро утро. Като попрочетох пак за упътването за вкусния сладолед и се сетих как миналата година Бърди ми обясняваше за гръцкия сладолед с кадаиф.
Съни, горе главата! Лято, прегръдки!

# 398
  • София
Али, честита книжка! Безаварийно!

С разговори. Започваш от далеко, докато правите нещо заедно. Задавай въпроси: Кои са ти приятели? Какво правите заедно? Кое ти е любимата игра с приятели? По някое време вмъкваш: А Х. приятелка ли ти е? С нея как играете? Когато се поразговорите, казваш: Но аз видях, че тя постъпи .... с теб. Ти как се почувства? В даден момент може да разкажеш как си играла с приятелките си и колко си била щастлива. Кои постъпки са приятелски и кои не. И въобще, по-скоро я подтиквай тя да си направи извода дали ситуацията е ОК или не.
Но аз всъщност не знам колко е голяма дъщеря ти? От това зависи и как ще протекат разговорите. И е добре нещата да се развиват във времето, а не всичко в един разговор.
Със средният ми син най-много съм обсъждала отношението между хората. И винаги съм се старала да го насочвам сам да прави изводите дали му е приятно или не да дружи с някого. Също така никога не заклеймявам някого като лош или неподходящ. Например той имаше един съученик - страшна лигня и доста досаден. Синът ми го избягваше, но скоро каза за него: Мамо, той като започна да дружи с Х. от другия клас и се промени. Вече мога да общувам нормално с него.
Те пак не са приятели, но синът ми не се дразни вече от него.
И така, лека по лека, изграждай ценности и критерии на детето за приятелството и нормалните взаимоотношения.

# 399
Хей, Али, честитооооо! Много се радвам. Да си караш с кеф и безаварийно и само на готини местенца!!! Каква колица си избра?

Аз вече си карам стабилно. Даже направих първото си самостоятелно каране на 400 км до Гърция..сам сама! Беше доста "интересно" на Кресненското дефиле с Тир-овете, които ми се залепяха и даваха зор, на няколко пъти ги пропусках, но аз си карах внимателно и не бавно, ама зор. Ужили ме една оса на един завой, събрах си очите в точка ама се овладях. После в тъкмото на магистралата от нищото изскочи едно куче.. Аз извъртях рязко волана, да не го блъсна. Това са ми премеждията. Джиткам си из цяла София с Гинчето, моята г-жа Навигаторка, само паркирането си ми остава велик проблем. И ще си взимам допълнителни часове само за това.

Аперол не обичам, иначе се прави с газирана вода и някакво вино, бяло например. Хубаво е с резенче праскова, ама не е моето питие. Сега режима, който спазвам забранява всякакво вино. Та алкохол не пия. Който ми препоръча да си направя кръвен тест за непоносимост към храни, да е жив и здрав!!!!!  bouquet Хиляди, хиляди благодарности!!!!

Довечера съм на концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, много се вълнувам. Много харесвам тази тяхна песен, ако я чуя на живо ще се разтека:
https://www.youtube.com/watch?v=k3lz248TxUA
 Heart Eyes

# 400
Жълто цвете, говорим с нея, обяснявам, но вчера това дете много ме подразни. След градина отидохме на по сок в едно заведение с катерушка. Там беше и въпросното дете с майка си и др майка с по-голямо момиченце. Това дете искаше да си играе с момиченцето, а нашата се явяваше излишната. Той я командваше от рода на: "Х., не се кчавай на пързалката", "Ние ще играем на Не се сърди, човече, ти няма да играеш с нас. Чуваш ли ме? Не те искаме." (нашата госпожица отговори, че само ще ги гледа, омръзна й, пусна се по пързалката, понеже децата бяха горе, на площадката) След малко тя пак се качва на площадката и онова дете: "Х., махай се, няма да се качваш тук." Не издържах и му казах, че пързалката е за всички деца и щом не иска моята госпожица да ги гледа, ще отиде на масата при майка си, а няма да й казва да не се качва при тях.
После я дразни, че е само на 4 години, докато той е на 5, почти 1 календарна година им е ралзиката, ама едно такова дразнещо, умишлено провокираше.
И гледам, че тя не може да се справи със ситуацията и се оставя да я командват и тъпчат, болно ми става. Аз бях същата захлупена кукувица, не искам детето ми да е такова.

# 401
Али, най-накрая, честито. Каква кола избрахте?

Захирче, ти си герой. Няма смисъл да взимаш допълнителни часове заради паркирането. Всичко ще се намести с времето. Или пък отиди на един паркинг и направи няколко опита.
Само един не поискан съвет - никога не извъртай рязко волана, за да избегнеш удар с животно.
Особено при висока скорост. Белята става за секунди.

# 402
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Захирче, и на  мен ми е любима тази песен напоследък. Даже в момента я слушам от другия компютър. Чух я преди време случайно по радиото и после я издирвах в нета.

Ти си смело момиче, аз като една класическа пъзла много ти се радвам и възхищавам. Толкова отскоро си шофьор, а пък как бързо се впусна в сериозното каране, браво.

Алечка, честито на теб, да караш с удоволствие, без премеждия и аварии.

Съни, дано си е  заминало със сутрешните сълзи, каквото е трябвало. Hug
За сълзите научих, че може и да помагат, да разтоварват и пр., но е по-добре да ги няма или да са сълзи от смях.
Като казах "сълзи", много се надявам, че вчерашният 40-ти ден е някакъв своеобразен Рубикон, който преминах вече и че трябва да стане по-леко нататък...
Снощи нали се събрахме по този повод - ами младото си е младо. Направих грешка, че сложих на едната маса възрастните - майка ми, зълва ми и мъжа й и мен, а на другата - следващите две поколения - тримата ми сина (двама родени от мен и един от зълва ми) със семействата си.  Ами на нашата маса сълзи и тъга, а на тяхната смях и веселба. Прииска ми се да си сменя масата и да се прицънцуря към тях. Ами няма как да сложа маса за 15 души, за съжаление.
Предните два дни, като готвих, си мислех, че мъжът ми, ако гледа "отгоре", както сме свикнали да си мислим, сигурно бая се забавлява, като гледа как навивам три часа лозови сармички за 15 души и пържа 2 кг кайма на цариградски кюфтенца, кълцам продукти за два легена руска салата, навивам банички, суша жито и т.н. (Защото това бяха любимите му неща, а нали такива се приготвят за този случай.) Нещо като "отмъщението на копчето" - "може мен да ме няма, но още те ангажирам".

Искам да кажа непременно (защото все забравям), че много се кефя на чувството ви за хумор, много момичета оттук го притежават. Днес се забавлявах с Чек, Джена, Белинда и Даун. И още имаше.
А плажът "без експерименти" на Белинда го прочетох като плаж "без екскременти". Какво да се прави, явно вече си мислим, че вървят ръка за ръка. Joy Joy   На това нещо в една друга тема му викаме "иночетене", на мен много често ми се случва.

# 403
Мерси, момичета! Не сме избирали кола, татко ще ни даде неговата стара - Пасат, комби, черен, на газ, стар. Друго не знам за него 😁 Така де, здрав е и се движи, това ни трябва на този етап. Като стане къщата ще търсим и втора кола, сега няма нужда.

# 404
  • София
Ау, Мари, нямаш сърце да ми припомниш тоя сладолед Simple Smile Тази година само веднъж един мъничък ядох, йогурт със сладко от зелени смокини. Добре, че ги нямаше тия хубавини като на Ставрос, та да не се изкушавам Simple Smile

Али, честито и безаварийно!

Съни, *гушкащата емотиконка от старата версия*, Елени и за теб!

Светалчо, за теб много такива емотиконки, с тая нова версия и глупавите й картинки, все едно половината речник са ми орязали. Което не говори много добре за речника ми де.

Общи условия

Активация на акаунт