Искам да кажа ... (131)_17.07-23.07

• 56 695
  • 904
  •   1
Отговори
# 525
Близките и далечни семейни връзки дискутираме, Тонка Grinning То минало морето, ей къде е неделя Hug

Има много задружни и сплотени семейства, но има и такива, които са изпокарани за имоти.Аз си падам леко егоист и пред лошите примери пред мен предпочитам да съм без братя и сестри.Много ми е добре така.
Свекърва ми беше много благ и добър човек, не се е налагало да бъда парламентьор.И пред сестрата на мм не съм.Да си се оправят сами, аз не се меся.

# 526
  • София
Хм, предполагам, че е хубаво да имаш братя и сестри, но аз нямам и не мога да се оплача от положението си, защото не знам как би било обратното. Майка ми също е едно дете. За имоти няма как да се караме. ☺ Този, който ми се води баща и когото не съм виждала от близо 30 г. има дъщеря и можете да си представите шока ми, когато видях името й на някакъв документ за наследници при продажбата на предния ми апартамент. Опищях нотариуса и отказах да подпиша този документ, в който фигурираше името на момичето. Аз дете си имам и то е единствен мой наследник. Направо и сега вдигам кръвно като се сетя.

От Мтел ми звъняха преди малко да ми подаряват някакъв таблет срещу такса от 10 лв за телевизия и още нещо, което не разбрах. Била съм дългогодишен лоялен клиент и бла бла. Дават ми неограничен интернет и тв. Според вас това заслужава ли си? Таблет на никой не му трябва, но те твърдят, че бил страхотен. Пък ние всякакви джаджи си имаме...

# 527
Наработих се за тази седмица Simple Smile. Ей ме с няколко линка, които намерих и за по-добри от скиците ми. Съжалявам, че са на английски, но ако има затруднения ще преведа.
Това, на което се набляга е позиционирането на колата преди да започне самата маневра по паркиране. Важи за всички видове паркиране, просто ориентирите и самото позициониране са различни. После само се върти волана и колата си влиза.  Ако ви е страх да експериментирате между коли, може да ползвате туби от вода или от гумените означения (забравих им името), които се ползват на полигон. Буквално от един два опита ще видите, че се получава. Просто е наистина геометрия, не се притеснявайте, че на момент изглезда, че сте много близко. От този страх, обикновено се получават одраскванията. Ако следвате схемата, няма да ударите колата и няма да има нужда от 20 маневри.

https://www.lifehacker.com.au/2013/04/make-parking-a-cinch-with- … uide-infographic/

http://www.wikihow.com/Park-in-a-Parking-Lot

http://www.drivingtesttips.biz/how-to-park-a-car.html

На мен мниого ми липсва голямо семейство. Нямам братя и сестри, но възприемам децата на братовчед ми като племенници. Те се разбират с детето и много се радвам. Приемам така и синът на чичо му, с когото се размотават сега в БГ. Те израснаха заедно (имат само 6 месеца разлика) и се разбират много добре.

Джена, когато снахата е в добри отношения със свекървата, често се получава така. На мъжете не им се занимава, а и понякога са по рязки и свекървите предпочитат чрез снахата да постигнат нещо. Ако е за дребни неща, не мисля, че е проблем, но ако е за нещо, за което мъжът ти е категоричен, не бих се месила.

# 528
По повод братя и сестри неизвестни, наскоро моя позната, която работи в общината ми разказа как почти всеки ден чува крясъци и има припаднали, когато получават удостоверието за наследници при починали съпрузи.Появяват се в документите и са си законни наследници хора, за които ти не подозираш, че съществуват.
Миналата година като купувахме апартамента видях документа за наследници на мм, фигурираше само щерката Grinning

# 529
Тонка, щом на никой не му трябва, няма смисъл. Ако нещо няма да се ползва, не си струва. Дори офертата да е добра.

Аз също нямам братя или сестри. Честно, никога не съм искала да имам. Добре ми е така. Това е. Не ми е липсвало, защото не знам какво е.

Тонка, при такава ситуация и аз бих вдигнала кръвно. Явно баща й я е вписал, то кой друг..ама е гадно, определено.

# 530
Кате, как документ за наследници на жив човек? Не бях чувала да има такова нещо, но аз в БГ не съм купувала след като се омъжих.

# 531
Даун, от общината го вадихме документа, когато трябваше да подготвим документите за кредита.
В моя документ фигурираха 2-те ми деца, а в неговия-общото Grinning

# 532
  • София
Тонка, щом на никой не му трябва, няма смисъл. Ако нещо няма да се ползва, не си струва. Дори офертата да е добра.

Същото.
Не давам и 1 лев за нещо, което не ми трябва!

# 533
Не знаех, че се вади и за живи хора Simple Smile.

Тонка, надали той я е вписал, но понеже, макар че не сте се виждали, все още в регистрите сте "свързани", излиза и тя. Дано да сте решили проблема.

Не съм имала подобни изненади, макар че и майка ми и баща ми са имали предишен брак.

# 534
  • София
Тонка, при такава ситуация и аз бих вдигнала кръвно. Явно баща й я е вписал, то кой друг..ама е гадно, определено.
Надали, баща й, който е и мой, няма нищо общо с моя имот. Явно това е документ, който си излиза от съответната служба. Когато съм купувала предното жилище, не съм била омъжена и не съм имала дете. И май точно тази девойка ми се е явявала наследник, колкото и да не ми е кеф. Поне така ми беше обяснено. Но определено е ужасно неприятно да видиш нечие име и то на човек, когото не познаваш, като твой наследник.

За таблета сте прави. Като не ми е притрябвал, ако ще и златна да е офертата, много му здраве. ☺

# 535
  • Варна
По повод братя и сестри неизвестни, наскоро моя позната, която работи в общината ми разказа как почти всеки ден чува крясъци и има припаднали, когато получават удостоверието за наследници при починали съпрузи.Появяват се в документите и са си законни наследници хора, за които ти не подозираш, че съществуват.

Това за признати деца, нали? Защото, ако бащата не го е признал и не фигурира като родител в акта за раждане, няма да излезе детето като наследник. Малко ми е тъп въпросът ама ми стана интересно, защото имам такива познати, с един неизвестен родител в акта за раждане.

# 536
Toнка, а ако Кати има братовчеди дали ще си склонна да се запознаят? Едва ли "сестра ти" е била причина за обтегнатите семейни ваши взаимоотношения. Не я ли съдиш прибързано?

Хай, по- добре неизвестен родител, отколкото такъв, който да създава проблеми. Я с издръжка, я с пълномощни и т.н. До колкото разбрах вече е често практикувано.

# 537
  • Варна
О, Мари абсолютно съм ЗА да се елиминират проблемни родители в акта за раждане. Надниквам от време на време във форума за родители, отглеждащи сами децата си, ей така, от любопитство. Има потресаващи случки, много от които е можело да се избегнат, ако майките не робуват на мантрата "искам детето ми да носи името на баща си".

# 538

Чета интересна книга - "Фирмата" от Гришам.

Тази я четох през 1993 на плажа.  Помня го добре, защото ме гризеше съвестта, че трябва да чета теми по история за кандидатстудентски изпити. Къде ме върна, Лиляна. Sweat Smile Сетих се и за филма с Том Круз, когато беше млад и хубав, макар и нисък.

Детето заминава утре, а на мен ми е мъчно вече. Откакто се е родила не е било да сме разделени за повече от седмица. Сега ще е за три. ММ пък се тресе от притеснения, а брат ѝ вече се е настроил и се държи като стражар. След 10 вечерта да не се прибирала, защото щял да я върне.

Искам да кажа, че таксата на Уизейър за един куфар в едната посока в момента е по-висока от цената на куфар. 47 евро. А ние и от София до Варна и обратно все на Уизейър билети имаме. Мразя ги!

# 539
При покупка или продажба на имот се вади документ от ЕсГРАон системата, там се виждат братя, сестри. Стандартен документ е. Ние така видяхме, че двете сестри на мъжа ми не фигурират, а после разбрахме, че на едната са и сменили и имената....абе от страната на мъжа ми-италианска фамилия. Предишни бракове, деца....бивши съпруги, че е тъщи. Напрово бях вррещена и продължавам да съм. А са хора известни, с положение в обществото.
Моите родители са по едно дете, но от големи родове. Много съм близка с братовчедите ми, а с брат ми съвсем. Обожавам племенниците си, а мисля и те. Особенно първия, чуваме се всеки ден.така процедират и с мъжа ми.

Общи условия

Активация на акаунт