73 СОУ - гимназиална степен /тема №2/

• 82 672
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Тъй или иначе много време отделихме на едни униформи. Има много по-важни неща като дисциплина, атмосфера, учебен процес и пр, за които е много по интересно да чуем мнение. Например в 8 клас трудна ли беше адаптацията на вашите деца като програма, среда

# 196
  • София
Поздравления на всички приети осмокласници и на техните родители! Аз се казвам Ганка Симеонова и преподавам по Математика. Сигурна съм, че децата няма да съжаляват за избора си. В 8 клас класните ръководители са учителите им по Немски език. Всички те са страхотни преподаватели и правят наистина добри и задружни класове. Дисциплината определено е на ниво. Няма да крия, че се учи здраво, но това е нормално. Особено по Немски език, който е 18 часа седмично. Разбира се и по останалите предмети. Осмокласниците учат по класни стаи на четвърти етаж, където са кабинетите по езици и така имат възможност да се опознаят не само в класа, но и с останалите класове. Има доста ученически клубове. Аз ще преподавам по математика на 8в и 8г ( паралелките с френски и английски). Ако имате въпроси, ще се радвам да ви отговоря.

# 197
Много ви благодаря за ведрия отговор, зарежда ме с оптимизъм и с удоволствие разбирам, че ще учите моето дете. Желая ви хубаво лято, пък септември ще се запознаем.

# 198
  • София
Хубаво лято на всички, нека децата отпочинат и се заредят с емоции и свежи сили за есента!

# 199
Скрит текст:
Детето трябва да е с един елемент от униформата, най-лесно е тениски тип Лакоста. Пишете по мейла на Бонита и ще ви изпратят каталог
Като майка на вече деветокласник, да споделя. Освен една блуза и два суитшърта ( обличани няколко пъти), всичко друго се оказа излишно. Simple Smile

Напълно съм съгласна с allbena. Единственото, което дъщеря ми облече през учебната година бяха зимният и летния суитчър най-вече през есента. Жалко, че дадохме 300 лева за униформа. Да не говорим, че ги проверяваха (8 клас) само първия срок, защото втория срок, когато коридорите бяха пълни, никой учител не стоеше на входа, както правеха рано сутринта първия срок. А иначе, каталогът го има качен на сайта на училището . https://onedrive.live.com/?authkey=%21ADRe5cUCjQ8iUUo&cid=C9 … 12269&o=OneUp

Желая приятна ваканция на всички ученици и успех на бъдещите осмокласници!!! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 200
Да се запиша и аз в темата. Дъщеря ми е приета в 8 клас на първо класиране с немски и английски език. Хареса си веднага училището/посетихме го заедно/  и отказа да участва на второ класиране за 91 НЕГ. Така веднага я записахме. Днес разбрах, че  на второ класиране балът й стига за 91 НЕГ. Обадих й се да й кажа, а тя спокойно ме уведоми, че е избрала вече своето училище и изобщо  не съжалява Simple Smile))  Надявам се да е щастлива в 73 и да намери много приятели.

# 201
Надявам се, че е правилния избор. Моята дъщеря пък не искаше и да чуе за 91 НЕГ, не го и писахме и също я приеха по първо желание.

# 202
Да се запиша и аз в темата. Дъщеря ми е приета в 8 клас на първо класиране с немски и английски език. Хареса си веднага училището/посетихме го заедно/  и отказа да участва на второ класиране за 91 НЕГ. Така веднага я записахме. Днес разбрах, че  на второ класиране балът й стига за 91 НЕГ. Обадих й се да й кажа, а тя спокойно ме уведоми, че е избрала вече своето училище и изобщо  не съжалява Simple Smile))  Надявам се да е щастлива в 73 и да намери много приятели.

Радвам се, че има и други като нас ... Синът ми също пожела да го запиша в 73то след 1во класиране и не искаше да чака второ. А вчера имахме среща и приятен разговор с учителката му по математика, която го подготвяше за НВО: и двете й деца са завършили 73то и са били много доволни от избора си на училище. Дано и при нас да се случи така!! Тя беше много конкретна в доводите си за предимствата на 73то. Надявам се децата да си харесат училището, учителите, съучениците и да се чувстват щастливи следващите 5 години. Да задам един конкретен въпрос: знаете ли по коя христоматия и учебник по литература се работи в училището в 8 клас...? Направо не смея да проговоря за задължителната литература, още отпуска младежът след напрежението, та поне христоматията да купя и да я предложа за “запознаване с материала”.

# 203
Всъщност не беше трудно да харесаме училището от пръв поглед- всички бяха много мили и отзивчиви, като започнем от охраната на двора, комисията, учители, че и чистачките по коридора. Всичко е светло, чисто и приветливо. Тръгвахме си с мисълта, че сме на точното място. Дано да е така!

# 204
Съмишленици Simple Smile)) При нас учителката й по български много харесва училището и вероятно й е говорила доста за него, но и на мен ми хареса с всички детски рисунки във фоайето:) Изпълнени сме с надежда! Ще се радвам да се запознаем:) Не зная нищо за учебниците и не мога да помогна с информация. Моята гимназистка е на море с баба си, а аз разгледах каталога с униформите. Не е толкова лошо, че ще носят униформа или елемент от униформа. Това определено ще им създаде усещане за общност. 

# 205
Здравейте Simple Smile
За първи път пиша тук! Досега бях от четящите. Синът ми е приет в 73то в паралелка НЕ+ФЕ. Балът му след 2ро класиране е граничен - т.е. максимален за паралелката НЕ+ФЕ и минимален за паралелката НЕ+АЕ, но остава във френската паралелка. Училището е прекрасно и да учим в него е привилегия - това е ясно Simple Smile Въпросът ми е знаете ли как при равен бал се определя кой да мине напред в желанията си и кой не? И ако имате впечатления за плюсовете и минусиге на съответните паралелки моля споделете...

# 206
Здравей,Bilyana Gyurova 637038!

Ето го текста от наредбата:

НАРЕДБА № 10
от 01.09.2016г.

Чл. 59. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) (1) Когато в
класирането има ученици с равен бал
и с броя им се надхвърля броят на местата по
чл. 48, ал. 1, те се подреждат в низходящ ред по сбора от резултатите от
националното външно оценяване.

(2) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 1 се
подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от балообразуващите учебни
предмети, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на
резултатите от обучението на учениците.

(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) Ученици с
еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 2 се подреждат в низходящ
ред по средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети, изучавани в
VII клас в раздел А на учебния план - български език и литература, първи чужд език,
математика, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно
образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от
свидетелството за завършено основно образование, превърнати по скала в точки в
съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.

(4) (Нова - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) Ученици с еднакви
показатели и след подреждането по реда на ал. 3 се приемат над утвърдения
държавен план-прием и над нормативно установения максимален брой ученици в
паралелка.

Според мен никой не знае кой език кога ще му потрябва. Ние сме с втори английски, защото го е учила  и е овладян на ниво В2. Така поне единият език ще й е познат и ще се концентрира върху първия език.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 23:45 от De_si_slava

# 207
Благодаря Ви! Синът ми също учи английски досега и нивото му е изключително високо. Доводът ни да посочим английската паралелка като първо желание е същия като Вашият. Разбира се има и друга гледна точка  - вместо да скучае и пречи на другите, може да научи нещо ново... Само времето ще покаже...

# 208
И ние записахме френски, за да не тъпче на едно място, тъй като приключи В2+. Сега си мисля, че английския ще остане на заден план и ще се позабрави. А същевременно ще се натовари с 2 трудни езика. Пък сега им е времето да учат. Втори език стига до А2, мисля

# 209
Не мисля, че в днешно време английският език може да бъде забравен. Той ги облъчва отвсякъде, именно това е и причината всички 13-14 годишни деца да го владеят на такова ниво. Онова което ме притеснява е, че ако НЕ и АЕ са близки, защото са от една група, то ФЕ е на другият полюс и е много труден (по всеобщо мнение - аз не съм го учила). Хубавото е, че когато потвърждавах на 1во класиране, дамите които приемаха заявленията ме увериха, че вторият език започва от А и В и че госпожата по френски била истински франкофон и децата много я харесвали...

Общи условия

Активация на акаунт