Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 юли 2017, 15:42 ч.

73 СОУ - гимназиална степен /тема №2/

 • 55 777
 • 588
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 15
Спрямо правилата за отпускане, които са качени на сайта на училището, срокът е бил до 01.10. За стипендии се разбра след тази дата, до тогава се твърдеше, че няма да взимат. Нов срок не е упоменат никъде и не е казвано на децата за декларации.

# 31
 • България, София
 • Мнения: 1 083
Аз не знам до колко тази информация е актуална.
Дъщеря ми не подаде заявление, защото не беше включена в списъка.
Четейки тези правила, обаче, следва да има право на стипендия, защото успехът й от 7 клас е 6.00.

# 32
 • Мнения: 15
Здравейте отново. Чух, че в някои години е имало организирано посещение в немскоговоряща страна за децата от училище. Някой има ли повече информация за това мероприятие, всяка година ли се осъществява, на какъв принцип и по кое време?

# 33
 • Мнения: 15
Здравейте отново. Не мога да повярвам, че в тази тема май само аз ще си пиша. Sad Прочетох на сайта на училището за родителска среща. Имате ли някаква представа дали най-накрая ще се запознаем и с другите учители, освен с класните ръководители, или ще ги крият до края на учебната година?

# 34
 • България, София
 • Мнения: 1 083
Мисля, че този път ще има среща и с останалите учители.
При нас на предишната среща дойде и госпожата по математика.
Надявам се, че и сега няма да ни пропусне.

# 35
 • Мнения: 15
А какво сподели госпожата по математика към онзи момент, или общи приказки в стил доволна съм от децата? Знам, че не са взели вектори и че постоянно се мени версията кога ще е класното.

# 36
 • България, София
 • Мнения: 1 083
Нищо конкретно.
Каза кога е приемният й час за децата, но изрази готовност, ако е необходимо да остава след часовете, ако някое дете има желание нещо да обсъждат.

# 37
 • Мнения: 5
Здравейте майки на ученици в 73. СУ и колеги,
До този пост бях само човек, който следи темите за 73-то, защото ми е важно да чувам мнения, които ще ми бъдат полезни като учител в работата ми. И в добрите и в недобрите отзиви винаги се намира нещо полезно, което да ми послужи в деликатното общуване учител-родител, учител-ученик. За първи път пиша- провокирана.
Billka85, от постовете ви се усеща недобронамерено отношение към учителите в 73. СУ. Първо - никой не се крие - още в началото на учебната година сме публикували на сайта на училището графика ни за консултации с родители. Всеки, който иска да обсъди ситуация, проблем, мнение, въпрос, би могъл да го направи само за 10-тина отделени от времето си минути. Второ - на родителска среща, пред всички родители, не се обсъждат конкретните резултати или прояви на учениците. Това става в личен разговор, който може да бъде иницииран, както от учителя, така и от родителя. Не знам какво разбирате под "общи приказки", но ако искате да питате нещо конкретно колегата, можете да го направите по всяко време. Всички преподаватели сме отворени за съдействие и отзивчиви за решаване на вашите тревоги.

# 38
 • Мнения: 15
Изключително съм възмутена от това включване.
Не става въпрос да бъдат коментирани ученици и оценките им или поведение пред другите, а за представяне на учителите и мнение на учителите за класа, за запознаване с това как ще учат, какво и т.н. Графикът за консултации няма абсолютно нищо общо със запознаването с учителите и общото мнение за класа от тях.
Никаква яснота по повод промените и новите планове, които са спуснати. Нито един преподавател не мина да ни запознае какво се случва в 8 клас, въобще не желая да коментирам с никой оценки. Факт е, че има промени в материала по математика - никой не дойде. Факт е, че има нов предмет за 8 клас - философия - никой не дойде. Факт е и променения материал по литература - отново никой не се появи на цели две родителски срещи до тук, имаше заместник там, добре, но беше редно да дойде и да си каже новите изисквания към децата (смятам, че и родителите имаха какво да кажат - т.е. връзката се къса изначално някъде, преди още да е започнала реално учебната година). Какви оценки и какво поведение намесвате тук? Елементарно, възпитано, редно, най-логичното нещо на света  е да минете, да се представите, да покажете, да разкажете за новия учебен план, да споделите, ако класът ви се струва затруднен, не поименно. Къде на какво да се набляга, как ще се работи и такива неща.
Тотално неразбиране и тотална липса на комуникация.
Sad
Обезверена съм.
ПП. Сайтът на училището често е с невярна информация, или остаряла от минали години. Дори и в момента се оказва, че родителската среща според сайта ви е била вчера (за гимназиален етап). Хубаво е, когато го давате за пример, да следите дали е редовно обновяван и дали е с коректни данни.


# 39
 • Мнения: 1 057
Хм, последният пост малко неприятно звучи ...., но аз искам да ви попитам как се справиха децата ви с немския и бяха ли учили езика преди да влязат в училището след 7 клас.
Интересува ме дете без никакви познания по езика как би се справило? Процентно повечето бяха ли учили езика  или повечето започваха от А и Б? Също мнение за училището като цяло към 2018 година би ми било полезно.

# 40
 • Мнения: 20
Хм, последният пост малко неприятно звучи ...., но аз искам да ви попитам как се справиха децата ви с немския и бяха ли учили езика преди да влязат в училището след 7 клас.
Интересува ме дете без никакви познания по езика как би се справило? Процентно повечето бяха ли учили езика  или повечето започваха от А и Б? Също мнение за училището като цяло към 2018 година би ми било полезно.

Мога да Ви отговоря като родител на 12-класник. Според мен дете без никакви познания по езика би могло да се справи чудесно, разбира се ако се учи сериозно. В класа на сина ми болшинството деца не бяха учили немски език. Нещо повече преподавателката им по немски език в 8 клас казваше, че повече се притеснява от децата, които са учили немски език.
А иначе мнението ми за преподавателите в училището като цяло е добро, НО разбира се има и изключения. Тъй като съм убедена, че при формиране на мнението за определен преподавател винаги има доста субективен елемент, то и затова не ми се иска да посочвам имена. Със сигурност през годините, в които синът ми учи, мога да кажа, че само за една преподавателка по немски език имаше единодушно и недвусмислено оформено мнение както на родители, така и на ученици, че тя не следва да преподава в такова училище.

# 41
 • Мнения: 15
За учениците, които са 12 клас сега, нещата бяха малко или много предвидими.
От тази година, нещата в родното образование, и в частност в 73-то училище, са уви, вече непредвидими.
Пример-бяха сменени класните ръководители тази година на осмите класове, нещо, което не се очакваше и доста деца се бяха ориентирали първоначално и по предварително проучване при подредба на паралелките за класиране.
Друг пример-в момента 8 клас учат по "някакъв" учебен план, който обаче най-вероятно ще претърпи отново промени, не е окончателен, защото промени се правят в движение. Този учебен план няма да го намерите на сайта им, за да си направите сметка.
Трети пример-все още не е ясно какво се случва след 10 клас, много са въпросите и неизвестните.
Тази година е началото на нов експеримент и до какво ще доведе-тепърва ще се види. Самите учители се учат в движение и със смъкнатия материал по някои предмети се получава малко каша и обстановката се изнервя заради това. Но това е масово явление, не е само за 73-то.
В частност за 73-то и аз имам конкретни минуси вече насъбрани, но имена тук няма да цитирам. Има си и плюсове, вече зависи от това кой какво търси.

# 42
 • Мнения: 15
Интересен феномен е липсата на всякакво движение по темата, сякаш никой няма никакви впечатления все още от новите ученици. Което е странно. Нови програми, нови класни, и никакви мнения.
Иначе по въпроса за ученето на език - всяко дете, учило или не учило - без значение - ако попадне на добър учител и има желание, няма да среща никакви трудности. Немският език не е толкова труден, колкото се внушава. Просто е нужна добра конфигурация от учител и желание плюс старание.

# 43
 • София
 • Мнения: 358
Здравейте. Липсата на активност, предполагам, се дължи на дефицита на информация относно случващото се в училището. Поне в нашия случай е така- детето ми не е от споделящите и се чувствам разочарована, че тук, в темата, не е по- динамично.  За мен е изключително негативен фактор липсата на електронен дневник, доколкото краят на учебния срок се оказа  шокиращ с оценките  по предмети като музика и философия, с изненадващо оформени срочни оценки неизменно към по- ниската, без каквато и да е възможност за изпитване  за повишаване  на оценката при наличие на разнородни текущи оценки .При целия хаос с грипната ваканция, неяснотите относно новата система на балообразуване и безумните промени в учебния план, както и силно рестриктивната система на оценяване е доста нечестно спрямо децата. А относно възможностите за консултации с учителите- доста съм скептична. Преди време на сайта бяха качени служебните телефони на учителите, но сега са единици тези, които се явиха на родителските срещи, да не говорим за предоставянето на възможност за контакт. Часовете за консултации са посочени , било и в 7,00 повечето, но е желателна предварителна уговорка по телефон-параграф 22.   

# 44
 • Мнения: 1
Здравейте, бих искала да попитам, дали някой от вас има опит с частни уроци?
 Става дума за дете в 9-ти клас, което има големи затруднения с немския и преподаваните на немски предмети. Можете ли да препоръчате добър учител и достатъчни ли са само уроци по езика или трябва да се търси учител и по самите предмети, който преподава на немски (проблемите са предимно с езика)
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт