73 СОУ - гимназиална степен /тема №2/

• 82 715
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Тази година племенницата ми беше 9 клас в друго столично училище (също с НЕ) и иска да продаде старите си учебници. Имате ли информация относно учебниците през следващата година или дали ще се качат  на сайта на 73.?
В тази тема обсъдихме учебниците по Математика и Литература. По НЕ на първата родителска среща колегите ще им кажат по каква система ще учат. По НЕ се събират пари и се купуват групово. По останалите предмети всеки колега ще си каже изискванията.

# 241
Синът ми идва от математическата паралелка на 107 ОУ "Хан Крум"  и сега ще учи в парарелката НЕ+ФЕ. При записването му имахме късмета да влезе г-н Петков - директора. Той отдели около половин час от времето си, за да отговори на всичките ми въпроси и притеснения. Бяхме изключително топло посрещнати Simple Smile и почерпени с немски шоколад. Той каза, че държи изключителто много на поне 1 елемент от униформата да присъства в облеклото всеки ден. Важно е да се знае, че той организира външно оценяване по немски език в края на подготвителния клас и предходния випуск е излязал със среден успех 5.20. Относно класният ръководител /аз попитах за френската паралелка разбира се/, ако не настъпи някаква промяна, ще бъде Ралица Георгиева. Има ли тук други родители на деца в нашата паралелка?

# 242
  • София
Да, ако няма някакви промени класните на  осмите класове ще са:
8а- НЕ, РЕ Павлина Александрова
8б- НЕ, РЕ Цвета Пеева
8в- НЕ, ФЕ Ралица Георгиева
8г- НЕ, АЕ Таня Халиминска

# 243
Благодарим за информацията. Класните на 8-те класове са само по НЕ, нали? И в 9 клас се сменят.

# 244
да,има. Родител съм на момиче в същата паралелка.
Синът ми идва от математическата паралелка на 107 ОУ "Хан Крум"  и сега ще учи в парарелката НЕ+ФЕ. При записването му имахме късмета да влезе г-н Петков - директора. Той отдели около половин час от времето си, за да отговори на всичките ми въпроси и притеснения. Бяхме изключително топло посрещнати Simple Smile и почерпени с немски шоколад. Той каза, че държи изключителто много на поне 1 елемент от униформата да присъства в облеклото всеки ден. Важно е да се знае, че той организира външно оценяване по немски език в края на подготвителния клас и предходния випуск е излязал със среден успех 5.20. Относно класният ръководител /аз попитах за френската паралелка разбира се/, ако не настъпи някаква промяна, ще бъде Ралица Георгиева. Има ли тук други родители на деца в нашата паралелка?

# 245
  • София
Благодарим за информацията. Класните на 8-те класове са само по НЕ, нали? И в 9 клас се сменят.
По принцип да. Понякога има изключения.

# 246
Много се радвам, че има движение по темата. Това значи, че се вълнуваме, поне ние майките ... Синът ми е също от 107мо, но с НЕ/РЕ. Благодаря за уточненията за класните ръководители. Весело оставащо лято на децата и пълноценна почивка!

# 247
Здравейте,

имам няколко въпроса към Ganis, като представител на училището. Предполагам,че те ще бъдат изяснени на родителската среща, но все пак.

1. Трябва ли на първия учебен ден /16.09/ децата да са с елемент от униформата?

2. Ще има ли учебни занятия на 16.09 или единствено тържество? Тоест децата да носят ли и раници с някакви учебни пособия?

3. Кога ще се събират парите за организираното закупуване на учебниците по немски език /например на родителската среща/ и каква сума ориентировъчно да приготвим ?

# 248
  • София
Редно е децата на първия учебен ден да са с елемент от униформата на училището. Откриването на учебната година е на 16.09 ( понеделник). Тогава няма учебни часове,  само час на класа. Родителите на предстоящите осмокласници имат РС на12.09. Тогава всичко, което касае организация и закупуване на учебници ще им бъде изяснено.

# 249
Благодаря!
Редно е децата на първия учебен ден да са с елемент от униформата на училището. Откриването на учебната година е на 16.09 ( понеделник). Тогава няма учебни часове,  само час на класа. Родителите на предстоящите осмокласници имат РС на12.09. Тогава всичко, което касае организация и закупуване на учебници ще им бъде изяснено.

# 250
  • София
ganis,
правилно ли съм разбрала, че следващата учебна година паралелките ще са 5 бр. (2020/2021), а по-следващата отново отново 4 бр. (2021/2022)

И молба към майките от 107: може ли да споделите на ЛС, за да разводняваме темата, как и къде се подготвяха децата за НВО, както и ако имате някаква статистика в кои гимназии са отишли децата.

# 251
https://www.facebook.com/groups/412662882714162/

Това е Facebook групата на новоприетите осмокласници. Ако Вашите деца имат Facebook и им е разрешено да го ползват, можете да им предложите да се присъединят, ако разбира се имат желание. Наистина би било добре да се запознаят преди началото на учебната година и ако е възможно да създадат своя мини общност. Доколкото разбрах осмите класове са позиционирани на 4тия етаж в съседни стаи, за да могат да общуват помежду си в междучасията. Това означава, че може да бъде избегнато разделението по класове. Какво мислите за тази идея?

# 252
За децата най-важното е в каква среда ще попаднат и дали ще се чувстват добре. Четейки този интелигентен и положително зареден чат, вярвам че и децата са като родителите. Надявам се, че една седмица ще им е достатъчна да се почувстват на мястото си. Иначе линка ще дам на дъщеря си и ако има желание да се включи.

# 253
Здравейте от още една мама на осмокласник в 8в с ФЕ. Някой от вас има ли впечатления и информация за г-жа Ралица Георгиева, която се очаква да им преподава по немски? За разлика от другите учители, тя липсва в списъка на учителите по НЕ в сайта на 73-то. Или поне аз не я виждам Simple Smile

# 254
Аз мисля, че това е, защото е отскоро в училището, но тук не е място за размяна на инфо за учителите. Настройте се позитивно и всичко ще е наред!

Общи условия

Активация на акаунт