73 СОУ - гимназиална степен /тема №2/

• 81 204
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
С какво ниво на езика децата завършват подготвителен 8-ми клас? Имам колебание дали при ниво на Гьоте В1.3, има какво да награди.

# 586
  • София
С какво ниво на езика децата завършват подготвителен 8-ми клас? Имам колебание дали при ниво на Гьоте В1.3, има какво да награди.

По език винаги има какво да се надгради. С най-добро чувство казвам, че нивата до 7 клас са все пак малко или много детски, не за възрастни, и подготовката за тях е с лексика, съобраазена с възрастта. Дори само по този параграф, словесен багаж,  има много какво да научи човек за 1 година от учебници/помагала за  по-големи.  Simple Smile А и по отнешение на граматика също има винаги какво да се доизглади.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 23:55 от пенсионирана русалка

# 587

По език винаги има какво да се надгради. С най-добро чувство казвам, че нивата до 7 клас са все пак малко или много детски, не за възрастни, и подготовката за тях е с лексика, съобраазена с възрастта. Дори само по този параграф, словесен багаж,  има много какво да научи човек за 1 година от учебници/помагала за  по-големи.  Simple Smile А и по отнешение на граматика също има винаги какво да се доизглади.

Питам, тъй като прочетох някъде как първата година за децата работили с езика можело да е почивка и исках да се ориентирам колко интензивно може да се почива при В1.3 взет от Гьоте. Съгласна съм, че винаги има какво да се надгради, а с малко повече късмет с преподавател, би могло да има и допълнителна работа, за по напредналите деца.

# 588
Дъщеря ми беше с ДСД -1, което покрива и  малко надскача нивото В1 по европейската езикова рамка. Наблюденията ми от протеклия осми клас /не в тази гимназия/ са, че тя преосмисли и подреди знанията си, придоби нови - особено в сферата на граматиката, където започна да осмисля правила, давани им в предходни години без еквивалент в българската граматика /защото чуждоезиковото обучение бе изпреварило това по БЕ/. Изобщо не е скучала или лентяйствала. Просто нямаше онова  /за мен беше пределно посилно/ напрежение, с което  в езика навлизат неизучавалите го преди деца. Около Нова година разликите в познанията се заличават и децата имат равни възможности. Единственият позитив е, че при децата с предходна степен на усвояване на езика, знанията няма да са хаотични, а ще са по осмислени, което предпоставя трайност. Мое мнение е, че немски с курсове не може да се усвои /освен ако веднага след тях не се замине за немскоезична страна, в която да се практикува езикът/.

# 589
  • във фурната
Здравейте! Учудвам се,че никой досега не се е похвалил със заек в 73-то и аз съм първата. Малкият синковец си избра паралелка НЕ / РЕ. Може ли някой да каже дали руския се изучава на прилично ниво?

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 19:54 от баница йованица

# 590
И аз да се похваля с девойка продължаваща 8-ми клас в 73-то.

За руския език, доколкото знам има две преподавателки, а нивото до което ще достигнете май доста зависи от мотивацията на детето.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 21:52 от bubanka

# 591
Честито! Първо е немския...😊, а после и за руски ще мислите!

# 592
  • във фурната
Честито! Първо е немския...😊, а после и за руски ще мислите!
.  Разбира се, дано попадне при добър учител по НЕ

# 593
Айде аз да съм втора тогава Simple Smile
И моята дъщеря е в паралелката с руски.
Ще споделяме опит Simple Smile
Надявам се да им се падне добър учител по немски!
Здравейте! Учудвам се,че никой досега не се е похвалил със заек в 73-то и аз съм първата. Малкият синковец си избра паралелка НЕ / РЕ. Може ли някой да каже дали руския се изучава на прилично ниво?

# 594

И ние днес записахме момчето ни с НЕ/РЕ, и аз ще се радвам на всякакаква информация Simple Smile

# 595
  • във фурната

И ние днес записахме момчето ни с НЕ/РЕ, и аз ще се радвам на всякакаква информация Simple Smile
Дано има повече раздвижване в тази тема, че като гледам напоследък е много мудно,за разлика от тази за 91 НЕГ.

# 596
  • Sofia
Да поздравя всички "зайчета" с добре дошли! Прекрасни 5 години им пожелавам в избраното и постигнато училище! Revolving Hearts
баница йованица, не е много активна темата. То и какво ли да пишем... Нямаме оплаквания Laughing Нашите бяха един срок на живо и после ДО. Май в ДО-то децата повече се опознаха помежду си поне виртуално. Хубави деца, възпитани...
В осми клас нямат много предмети. Най-важният, немският, върви различно при различните паралелки. Мога да кажа за едната руска - класната беше с подход като към гимназисти - не даваше обемни домашни, не ги натискаше да учат думи, защото вече са големи и знаят как да учат. Който си е старателен и има желание да учи езика, ще напредва.
Учебниците по немски се купуват групово в началото на годината.
Вие се вълнувате от старта, ние се вълнуваме от броя предмети, който ни очаква, четири от които на немски език Grin

# 597
Здравейте!
И аз се включвам в темата с една молба: търся издателствата на учебниците за десетокласниците. За учебниците по ЧЕ знам че се купуват организирано. Някой има ли списъка от изминалата година за другите предмети в 10 кл.? Благодаря предварително!

# 598
  • София
Здравейте,
записвам се и аз в темата. Моето момче е НЕ/АЕ.

# 599
Здравейте, чудя се за горен курс дали е задължително носенето на униформа? Приятно съм изненадана, че на сайта на училището са качени учебниците, които ще ползват в 8ми клас.

Общи условия

Активация на акаунт