Мъжете и жените говорят различни езици

• 23 560
  • 319
  •   1
Отговори
# 105
  • Монреал
Авторът ако учи сина си, че женското "не" значело "да", халал да му е. Те и изнасилвачите така смятат.
С подобен успех можеше да разсъждаваш за "ако" учех сина си за сериен убиец, терорист, диктатор...

Що за гнусен негативизъм?!? В този дух: "Ти ако така учиш дъщеря си да предполага най-лошото халал да ти е. Така се появяват параноиците, хейтърите, терористите..."

Гадно, а? Хайде без лични нападки, моля!

# 106
Авторът ако учи сина си, че женското "не" значело "да", халал да му е. Те и изнасилвачите така смятат.
С подобен успех можеше да разсъждаваш за "ако" учех сина си за сериен убиец, терорист, диктатор...

Що за гнусен негативизъм?!? В този дух: "Ти ако така учиш дъщеря си да предполага най-лошото халал да ти е. Така се появяват параноиците, хейтърите, терористите..."

Гадно, а? Хайде без лични нападки, моля!
Всичко опира до гъвкавост. Има хора, с които мога да се отплесна да говоря 3 часа по телефона и други, с които мога да проведа точно 3 минутен разговор, но да е също толкова съдържателен, колкото първия. Вместо да се опитвам да ги променям или напрягам от многословността на единия и лаконичността на другия, предпочитам, щом мога, аз да съм адаптиращата се.

Гадно, не гадно това е истината.

Как въпитаваш децата си ще е показателно за това какви нагласи ще придобият и какво ще смятат за норма в отношенията. Пък нека си се връткаме обидено, че някой някъде бил обиждал някой индиректно, защото се припознавал. Този филм на 'набелязаната жертва' е игран много пъти тук и навън.

Последна редакция: нд, 23 юли 2017, 19:03 от Анонимен

# 107
Сори, пич, нали искаше "право куме в очи"? 'ми на̀ ти

# 108
  • Монреал
Сори, пич, нали искаше "право куме в очи"? 'ми на̀ ти
Поисках директни мнения без намеци и шикалкавене.

Ти удобно разбра, че съм доброволец за обиди и обидни предположения?

Изобщо...надничам из форуми отпреди някои мами да са родени. Тролове и  комплексари има навсякъде, но толкова жлъчни отношения като в този майчин форум...

# 109
Абе, ти на мен ли ще го играеш жертвичка, бе?

Друга песен щеше да пееш, ако всички вкупом в овчи синхрон обяснявахме колко си прав и умен. Уви, на черното бяло няма да кажем

# 110
  • Монреал
Копирам си подписа от другите форуми с известно закъснение. + малка добавка за мамите.

# 111
Копирам си подписа от другите форуми с известно закъснение. + малка добавка за мамите.
Баси тъпия подпис. Rolling Eyes

# 112
Явно когато аргументите свършват се започва с остроумието.

И как все на вас се падат такива неразбиращи ви из форумите?  hahaha

Мъжете и жените говорят на ралични езици само когато не се опитват да се разберат.

# 113
  • Монреал
И как все на вас се падат такива неразбиращи ви из форумите? 
Пак язвителни предположения.

Потребителите са разнообразно племе и винаги има хора отворени за дискусия. Уви винаги ще се намери трол като Bandera rosa и Anariel. Отнема кратко време да ги усетиш.

Ако си толкова запозната със стила ми та да ме съдиш как си пропуснала факта, че нямам проблем да се извиня за дупусната грешка, вместо да нося вода от n кладенци?

# 114
Не смятам, че тези потребителки са тролове и не са отворени към дискусия. Просто не сте се разбрали.

Въобще не ви познавам стила, но от написаното из този форум 'виждам' тенденциите. Неразбралите постовете са повече от разбралите.

Ако проблемът в разбирането е само тук, то решението е лесно с позлването на хиксчето, но ако проблемите са в семейството със съпруга/съпруг то точно тук няма как да се търсят отговорите.
Те са в комуникацията между двама индивидулани души и няма как да са съпоставими, измерими и оприличаващи се на динамиката в нечия друга двойка.

# 115
  • Монреал
Не смятам, че тези потребителки са тролове и не са отворени към дискусия. Просто не сте се разбрали.
Рече и отсече.

Хайде жива и здрава!

# 116
  • София
Какви ти намеци и шикалкавене, получи си съвсем директни отговори:

- щом се налага жена ти да ти се обяснява по този начин, значи комуникацията ти с нея куца. Не е нормално в дългогодишна семейна двойка на единия партньор да се налага да се изразява завоалирано и с недомлъвки и ако това се случва, причината е, че другият партньор се държи агресивно / подиграватено / натякващо и като цяло неприятно в подобни ситуации.
- ако учиш синът си, че женското Не означава Да, то ти възпитаваш потенциален насилник.
- когато си в публичен форум и всички останали потребители не те разбират, причината е в теб, а не в тях.

Има ли нещо в поста ми, което да не е достатъчно директно? Готова съм да го доуточня на момента.

# 117
Zemonti, прав си, че има хора, които говорят с намеци. Нещо, което безумно ме дразни, имам няколко такива хора в близкото обкръжение. Но това не е "женска" черта непременно. Това е черта на слабите и комплексирани характери, тези, които имат проблем да заявят ясна позиция. Така че проблемът в комуникацията е междуличностен, не мъжко-женски. Действително, в народопсихологията е залегнало, че това е женска черта, заради традициите (не само български, виж филма "Моята голяма луда гръцка сватба", примерно), че жената трябва да бъде мека, деликатна и тънко-тънко да работи мъжа. No MouthWink За щастие, към ден днешен никой не поставя такива изисквания към жените в мащабен план. Така че ако съпругата ти и дъщерите ти се изразяват по този начин, най-вероятно имат проблем с увереността да заявяват позиция и първопричината съвсем не е задължително да е в теб, може съпругата ти да има насадено от нейното детство това възприятие и сега да действа моделът "предай нататък". Но най-вероятно и ти допринасяш, не се засягай, а си помисли. В този форум едва ли ще получиш отговор на въпросите ти, а те са дълбоки и ако наистина те интересува кое, как и защо, а не си правиш само чат за разтуха, то би било доста полезно да се консултираш с психолог, особено що се отнася до изграждането на вътрешна увереност в дъщерите ти - в цивилизования свят, където живееш ти, поне има нужното ниво на мислене, че консултацията с психолог показва осмислено отношение към живота, характерно по правило за хора с ниво на интелигентност около и над средната, а не е занимание за луди, както смятат много хора в БГ... Scream

# 118
Единственото, което им е насадено на жена му и дъщеря му е той самия.

# 119
  • Монреал
- ако учиш синът си, че женското Не означава Да, то ти възпитаваш потенциален насилник.
А ти по каква причина се обръщаш към мен с подобен гнусен намек?
"Ако"..."вероятно"...'смятам че"... и пращате събеседника да се оправдава, че няма сестра - курва, заради думи, които сте сложили в устата му.

И аз си имам своите трески за дялкане (макар повечето ги осъзнах и издялках преди десетилетия), но да ми приписваш предполагаеми гадории в името на дискусията не говори добре за теб.

Общи условия

Активация на акаунт