Мъжете и жените говорят различни езици

• 23 443
  • 319
  •   1
Отговори
# 240
  • Монреал
Разбира се, че е грешка. при мъжете го има същото, при много други професии.
Пусни си в ютюб "idiot at work" и ще видиш за какво говоря Simple Smile
Разбира се няма да предложиш да види някой от десетките хиляди видео-компилации women driver.

# 241
Има професии, които са противопоказни за жените и такива, които ги натоварват чисто физически поне два пъти повече от мъжете.
Има и мъже, за които е противопоказно. Не всички имат физиката за всяка физическа работа. Затова мнението ми е, че всичко е индивидуално.

Разбира се няма да предложиш да види някой от десетките хиляди видео-компилации women driver...
Кога съм казала, че жените не грешат? Именно, защото съм гледала и двете написах:
Това според теб не включва ли жените?
Ти написа, че само те грешат, затова ти предложих да видиш, че не си прав, не защото жените не го правят.

# 242
  • Монреал
Не. Че всеки човек е различен. За физическата сила - има жени спортистки, които са по-силни физически от някои мъже. Всичко е индивидуално.
Много е мило как се правиш на ударена.
Естествено, че има известен процент жени, по-силни (не по-тежки) от средно-статистическия мъж. Този процент обаче е далеч от 50. Толкова далеч, че пасва на термина "изключения".

Ловките (не предпазливите) жени-шофьорки не са изключение, но трудно ще кажеш, че мъжете и жените контролират колите с еднакво умение.

От друга страна мъжете имат големи трудности със самоконтрола в задръствания и трафик. Младите мъже-шофьори пък имат много за доказване. Като си спомня какви простотии съм правел...

# 243
Хахахаха не подхващайте тази тема.... Има толкова некадърни шофьори мъже, че няма на къде, чули сте някъде, че жените не можели и всички почнаха с карикатури и вицове. Хайде, моля ви се, ако някой ви каже, че всички жени скачат от моста на въздишките, сигурно и на това ще повярвате. Помагала съм на много мъже в паркиране, излизане от преспа, така че много моля!!! И на мен са ми помагали, и аз помагам. Вероятността да срешнеш тъпачка и да срешнеш тъпак е абсолютно еднаква.

# 244
  • София
Разбира се няма да предложиш да види някой от десетките хиляди видео-компилации women driver.

"Шофьорка" е на български и ако си коректен, ще дадеш линк към изследване на процента от  ПТП, извършени от жени.
Видео- компилациите са дело на комплексари.

# 245
Добре де, Човече. Щом са толкова еднакви мъжете и жените , защо са два пола ? Защо са създадени два различни пола ?

# 246
Добре де, Човече. Щом са толкова еднакви мъжете и жените , защо са два пола ? Защо са създадени два различни пола ?
Казвам, че всеки човек е различен., а не че всички са еднакви.

Много е мило как се правиш на ударена...
Не разбирам защо винаги стигаш до подобни изрази в съвсем нормален разговор.
Да, някои жени са по-силни от някои мъже. Не мога да поставям хората под един знаменател. Гледам неговите индивидуални черти и възможности. Ако ти трябва някой да те закара до някъде, при кого ще се качиш - при мъж, който има няколко катастрофи или при жена без нито една?
Това, че има велики мъже композитори, значи ли, че ти сега можеш да седнеш и да създадеш нещо велико?
Всеки човек е отделна личност, и всеки има различни качества, не можем да правим такива големи заключения заради чужди постижения или грешки.

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 16:01 от Не се сърди, човече

# 247
Не става въпрос толкова, че "няма два пола", колкото, че няма безгрешен или перманентно грешащ такъв. Изключително тъпа идея е да пуснеш тема "мъжете и жените говорят на различни езици" и в този контекст да се опитваш да пробутваш идеята, че видиш ли, жените са грешащите, неспособните, неориентираните, надценените и куп подобни абсолютни глупости. Каква е връзката със заглавието, както е изписано и какво се очаква да отговорим?  За мен авторът е пълен комплексар, който се опитва да прикрие това с нескопосна голяма уста и има отчаяна нужда от признание за нещо си.
Авторе, ако искаш да си на ниво в този разговор и да те приемат сериозно - или говори по така формулираната от теб първоначална тема (мъжете и жените говорят на различни езици), като даваш реални примери с по-широк обхват от живота - поднесени обективно вместо тенденциозно, или след като измести собствената си тема (към грешките), давай примери за малоумните грешки, допускани от мъже.
Иначе надути лафове, заучени в компанията всички можем да подхвърляме. Засега си смешен.
И какво сега - обясниха ни от висотата на безгрешните и великите колко сме смотани (щото някои от женски пол направили еди-какво си - съответно това е и наша отговорност) и трябва да отидем в ъгъла тихичко да се срамуваме Laughing

# 248
Тук по магистралата ми се е случвало да караме в дясна и насреща ни - кола! Не знам как се разминахме, луда работа...
Ускорителната лента на Летище Варна по посока Варна. В лява лента насреща - кола. Също мъж! Този зад мен го блокира - предполагам за да му даде бърз урок по ЗДвП.

# 249
  • Монреал
Авторе, ако искаш да си на ниво в този разговор и да те приемат сериозно - или говори по така формулираната от теб първоначална тема (мъжете и жените говорят на различни езици), като даваш реални примери с по-широк обхват от живота - поднесени обективно вместо тенденциозно, или след като измести собствената си тема (към грешките), давай примери за малоумните грешки, допускани от мъже.
Виж последния абзац на последния ми пост!

Веднага след като посочвам 2 типично мъжки недостатъка ти ми се караш , че не посочвам такива!?!

# 250
  • София

Да, някои жени са по-силни от някои мъже. Не мога да поставям хората под един знаменател. Гледам неговите индивидуални черти и възможности. Ако ти трябва някой да те закара до някъде, при кого ще се качиш - при мъж, който има няколко катастрофи или при жена без нито една?
Това, че има велики мъже композитори, значи ли, че ти сега можеш да седнеш и да създадеш нещо велико?
Всеки човек е отделна личност, и всеки има различни качества, не можем да правим такива големи заключения заради чужди постижения или грешки.

Говорим за разликите между двата пола, затова не е особено коректно да сравняваме " някои жени" с " някои мъже".
Не обсъждаме изключенията- поне аз така приемем темата.

Ако избухне пожар, ще предпочета да ме спаси мъж, а не пожарникарка 60 кила, която колкото и да е обучена, ще се озори да ме метне на рамо и да ме изнесе.
Същото е ако ми дотрябва полицай.
Има си особености всеки пол, които го правят пригоден за дадена дейност повече, отколкото другия.

ПП. Защо великите композитори са мъже, е интересен въпрос.
Едно от обясненията беше, че музиката има много общо с математиката, а и сред великите математици на пръсти се броят жените.
Не знам, защо трябва да се чувстваме комплексирани, че на мъжете като цяло им се отдават едни неща, а на жените- други.

# 251
  • Монреал
Тук по магистралата ми се е случвало да караме в дясна и насреща ни - кола! Не знам как се разминахме, луда работа...
Ускорителната лента на Летище Варна по посока Варна. В лява лента насреща - кола. Също мъж! Този зад мен го блокира - предполагам за да му даде бърз урок по ЗДвП.
Не мисля, че някой (освен Човечето) спори, че мъжете сме по-склонни да правим простотии зад волана.

# 252
Виж последния абзац на последния ми пост!

Веднага след като посочвам 2 типично мъжки недостатъка ти ми се караш , че не посочвам такива!?!
Ама разбира се, че го видях великия ти абзац от един ред и половина (на фона всичките ти останали абзаци), според който всички мъже (цитирам: "мъжете")по подразбиране са добри шофИори, само малко трябва да се научат на самоконтрол, а младите само да попридобият малко повече опит и вече са несравнимо и несъотносимо с онези (всички) от глупавия пол съвършени водачи. Изначално кьопави мъже зад волана няма - пречи им единствено, че са малко буйнички.
Айде стига - няма да вляза в тази игра.

# 253
absurT, всъщност темата е, че говорят на различни езици, т.е. смятам, че всеки говори на свой собствен език. Ето, двете с теб сме жени, но говорим на различни езици. С мъжът ми пък говорим на един. Той с някои мъже говори на един език, с други - на различен. С жените също.
И това се отнася за всеки човек, независимо от пола.
Има една приказка - всеки си е башка луд, точно описва отговора.

По отношение на композиторите няма нищо интересно във въпроса, отговорът е ясен отдавна -  в миналото е имало основно правило - музиката се създава от мъже. Тези, които са го правили са били под мъжки имена. Порови малко в историята и ще видиш за какво става дума, няма да изнасям лекции Simple Smile

# 254
  • София
Защо говорим само за миналото?
Ти сещаш ли се световен хит, чиято музика е дело на жена?
Аз не се сещам.
А, дори и да има, съотношението е в силна полза на мъжете.

И друго си мисля- ти че говориш на един език с мъжа ти, защото сте семейство и сте се напаснали, не е показател, че жените и мъжете говорят на един език.

И с теб всъщност, говорим на различни езици само когато защитя някой мъж. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт