Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол

• 83 984
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Не трябва да го усещаш, той действа на клетъчно ниво.

# 136
Мда, не трябва да усещаш или по-точно няма нужда да усещаш. Резултатите започват да се виждат след 3-6, понякога и 12 месеца. Говоря за изглаждане на фини линии, продобряване на структурата и уплътняване на кожата и евентуално намалена хиперпигментация.
Преките видими резултати са изчистване на черни точки, пъпки, заглаждане на кожата на пипане - това се по-сига по-рано, но ако нямаш такива проблеми, може и да не видиш някакъв голям ефект преди това.
Като цяло, трябва да се избягват кожните раздразнения и ако има такива, трябва да се разреди ползването докато кожата привикне.
То за това и препоръчват бавно въвеждане и адаптация, ако ще се използва за противостареещ ефект.

Също можеш да пробваш маслено измиване преди мазане. Така ще имаш един вид естествена бариера и активното вещество ще се абсорбира по-бавно. Достатъчно силно е, за да премине през нея, но ще стане по-бавно и намаляваш рискът от раздразнение.

# 137
Да, но имам усещане, че за мен ще бъде връщане назад, ако отново започна да използвам слабия. Аз с 0.05 % съм почти ок - няма раздразнение, зачерняване, нищо. Само много рядко едва забележимо повърхностно излющване. Порите се свиха, пъпките изчезнаха, кожата не е толкова непоносимо мазна, фините линии ги няма. Единствено на отпускането на контура за сега не виждам повлияване. Пигментациите също са повлияни, макар и много леко.  Но там положението ми е тежко. Та в този ред на мисли не ми се връща назад.

# 138
Да, напълно те разбирам. ПРобвай тогава по схема да го слагаш. Аз лично не бих се притеснявала много от това белене ако е леко и не е ежедневно, и нямаш раздразнения.
Може да пробваш някакво леко ексфолиране или да сваляш измиващия продукт с кърпа, и след това да изплакнеш. Така ще сваляш лющещата се кожа.

# 139
за да се успокои раздразнената кожа, слагай маска с натурален мед. Аз така правя и наистина много ми успокоява лицето, почти няма ден, в който да не се намацам с медец. Може да пробваш и алое, но чисто алое или поне гледай да има над 95% алое в продукта. Aз от близо година използвам това

*не правя реклама на никакви продукти, просто искам да съм максимално точна  Laughing Извинявам се предварително, ако някой си е помислил, че съм рекламно лице на Obagi примерно. Само ще кажа, че Obagi за мен имаше огромен ефект и 100 пъти бих предпочела техен крем пред чифт скъпи обувки и рокля  Peace

# 140
  • тук и там
От къде се снабдявате със третиноин?Потърсих в e-bay но нещо не можах да открия опции почти .В OLX гледах и там е изтекла обявата.Моля за линк,може и на лични-аз търся от  0.025 или 0.05 .Благодаря! bouquet

# 141
Благодаря ви за идеите момичета! Аз ексфолирам кожата един път седмично или когато се наложи. Излющването действително е рядко, така че мога да го преглътна. Маските с мед са прекрасни наистина, след тях кожата е мекичка и опъната. Алое за сега не съм пробвала.  Аз моя третиноин го взимам от Гърция. В аптеките в България също се предлага едно гелче с третиноин, но то е по-скоро за лечение на акне, защото съдържа и антибиотик. Казва се Акнатак и е с 0.25 третиноин и клиндамицин. Аз съм го ползвала и на мен добре ми действаше.

# 142
а като очакваният дългосрочен ефект е уплътняване на кожата дали мога да се надявам и на лифтинг ефект или ще е прекалено вече  newsm78
Касиа, аз моя го взех от тук https://www.clickoncare.com/searchanise/result?q=retino++
платих с PayPal и за седмица и нещо ми пристигнаха с EMS пратка. В сайта като се регистрираш, не ти дава доставка до БГ, но пишеш имейл и някой от кастъмър сървиз ще ти изпрати цена на доставка до БГ

Иначе от ОЛХ взех от гръцкия, https://www.olx.bg/ad/airol-krem-za-vanshno-polzvane-ID6JmM7.html  

# 143
  • тук и там
Благодаря!Ще си взема от гръцкият като за начало . bouquetНамираш ли разлика между него и  другите кремове със третиноин.Цената е окей,обаче като видях останалите обяви на търговеца във OLX и малко съмнителен ми се струва.. newsm78

Последна редакция: нд, 23 юли 2017, 09:19 от Kaisia

# 144
а като очакваният дългосрочен ефект е уплътняване на кожата дали мога да се надявам и на лифтинг ефект или ще е прекалено вече  newsm78
Не, няма да стане,
за лифтинг трябва еластин, а третиноинът действа в/у производството на колаген, еластинът трудно се стимулира, да не кажа хич.

# 145
  • Prismatica Aerie
платих с PayPal и за седмица и нещо ми пристигнаха с EMS пратка.
Колко ти излезе?

От олх не пазарувам, не искам да ангажирам приятели от чужбина, няма да ходя до Гърция ... индийците рулз Smile

# 146
Airol 0,05% ползва сестра ми, а аз се надявам да се снабдя с няколко тубички от него в края на лятото  Laughing
Иначе моите ги поръчвам от Индия и Индонезия.
Поръчах един индонезийски за сестра ми, обаче още не е пристигнал. До България много бавно пътуват - ще стане скоро един месец и според тракинга минават през Турция  Thinking До тук дойде за две седмици.

Ако кремчето ще е за против бръчки, не препоръчвам да се взима такова с антибиотик.

# 147
Аз също не виждам причина да се товари организмът с антибиотик при противобръчкова терапия. Иначе при борба с акне гелчето не е лошо. Към момента това е единственият продукт, съдържащ третиноин, който се предлага на нашия пазар, поне доколкото аз знам.

# 148
платих с PayPal и за седмица и нещо ми пристигнаха с EMS пратка.
Колко ти излезе?

От олх не пазарувам, не искам да ангажирам приятели от чужбина, няма да ходя до Гърция ... индийците рулз Smile

34,50 USD  - за 3 бр. (два 0,04% и един 0,1 %) + доставката. Общо взето доставката е почти колкото трите крема заедно. Първо ми бяха предложили доставка с куриер, май DHL беше, но аз я отказах защото беше много скъпа и поисках да ми я изпратят с техните пощи и ми калкулираха нова цена.

Кайсийке, писах ти на лични. Не съм ги започнала кремовете още, стоят в хладилника защото аз ходя на плаж лятото, не искам да стана камуфлажен принт в лице  Flutter Ще ги започвам на есен

# 149
  • София
Някой има ли мнение за продуктите на Неутрогена с ретинол?
https://www.amazon.com/Neutrogena-Rapid-Wrinkle-Repair-Moisturiz … BKW5CK4M3WDZGPFJQ

Общи условия

Активация на акаунт