Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол

• 83 966
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Не съм 100% сигурна, но за тази цена, трябва да е Simple Smile

# 121
И аз така си мисля, че иначе няма смисъл да се дават тези пари, но не можах да го установя със сигурност Blush

# 122
L-Ascorbic acid e. Справка тук
Честно казано, ужасно е скъп. Аз не бих платила тия пари, ако ще да е върха на сладоледа.  Rolling Eyes

# 123
Супер, благодаря ти!

# 124
След малко отивам на козметик и мога да попитам за серума с витамин С на Obagi. Всичко, което използвам на тази марка, плюс крема с ретинол, са ми препоръчани от козметичката, при която ходя, тя от години продава техни продукти и е много начетена. Преди да започна да използвам ретинол тя се чудеше дали да ми дадее витамин С или ретинол и в крайна сметка се спряхме на второто. Правя си и химични пилинги със салицилова киселина 30%, леки са, почти няма лющене. Има един серум с витамин С в Амазон, по който бая хора са луднали, включително и аз се замислям  Laughing този е

Но не е ли прекалено да се използват толкова много продукти наведнъж  newsm78

# 125
Ако кожата ти ги понася - нямаш раздразнение, а добър резултат, не виждам причина да не се ползват.

Ретиноиди вечер, киселини и вит.С сутрин, не ми изглежда чак толкова много, ако се понасят добре.
Аз правех 30% гликолов пилинг, който спрях след като започнах третиноина, но ми се ще отново да го пробвам.
Голямото белене е от ТСА пилинга, другите не са така видими.

# 126
Аз вече се чудя дали това излющване от третиноина минава някога. При мен не е болка за умиране, но все пак ми се ще са отшуми съвсем. Но за съжаление през известно време се появява. Не знам дали с времето кожата не изтънява, а никак не ми се иска и без друго с възрастта губя обем.

# 127
Изтънява епидермиса, но прави дермиса по-плътен като форсира кожата да произвежда колаген и еластични влакна.
Обемът така или иначе се губи с каквото и да се мажеш или да не се мажеш, заради загубата на подкожна мастна тъкан - неизбежно е. Оправя се временно с филъри или малко по-перманентно, с напълняване  Laughing

# 128
Аз вече се чудя дали това излющване от третиноина минава някога. При мен не е болка за умиране, но все пак ми се ще са отшуми съвсем.

Използваш го много интензивно,
за да не се белиш, трябва леко да намалиш употребата, иначе ще се белиш постоянно,
трябва някаква пауза- за ден или два, аз вечно се белех, чак ми правеха забележка, тогава леко разредих,
той действа 72 часа след като проникне в кожата, така че през ден е една оптимална употреба, според мен ....

# 129
Аз някак не успявам да открия своята формула, ту го използвам през вечер, ту започвам всяка вечер. Когато е през вечер ми се струва малко, когато е всяка вечер се лющи кожата. Иначе да, филърите са ми опция.

# 130
Аз имам това най-ниският възможен процент от испанска аптека:
http://owndoc.com/dermaroller/Retirides.pdf

Не съм го отворила изобщо. Миналата зима така и не го започнах и нещо не се решавам да се мажа с продукти с рецепта.
Чудя се, като започне най-мрачното време при нас, дали да не го започна.

LennyGF, мислиш, че от третиноина ти изтънява кожата ли?

# 131
Аз попитах козметичката си за едновременното ползване на ретинол и  витамин С и тя каза, че е доста силна комбинация и за моя тип кожа ретинолът е по-добрият вариант. Все пак аз използвам различни кремове и маски с доста силни и изсушаващи съставки и за момента ще де въздържа от витамин С.
Ретинолът ми е 0.5%, без рецепта. Мислила съм си за третинион, но е доста агресивен и не знам дали няма да стане обратен ефект.

Искам да пробвам Vipeel,  но много скъпо Pensive

# 132
Едва ли е само от него. По-скоро от дългогодишно третиране на кожата с какво ли не (пилинги, лазери и т.н.). Третиноинът има известен пилинг ефект, особено в началото, но не смятам че би изтънил кожата кой знае колко, особено ниския процент. Но смятам, че за кожата след 40 са пагубни всякакви процедури, които стопяват мазнини, като например венус легаси, ако разбира се умишлено не се цели този ефект.

# 133
Аз някак не успявам да открия своята формула, ту го използвам през вечер, ту започвам всяка вечер. Когато е през вечер ми се струва малко, когато е всяка вечер се лющи кожата. Иначе да, филърите са ми опция.
Може да пробваш някаква схема - например две вечери мажеш, една пропускаш. Пробвай различни варианти докато намериш твоят или мини на 0,025% всяка вечер.
По-добре било да се използва по-нисък процент, но всяка вечер, отколкото висок, но с паузи.

# 134
Аз съм ползвала ниския процент, но изобщо не го усещам. По-скоро ще опитам например 3 вечери да съм на третиноин и 4-тата да почивам или нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт