Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 19

• 38 511
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Гълъбина се казваше и майката на една моя съученичка от първите класове. Има и Гълъб за мъж, а имаше и един Гълъбин Боевски.
Скрит текст:
Майка ми имала колежка, чийто мъж се казвал Тодор Гълъбов, обаче тя го наричала винаги Гълъб. Един ден казала, че мъжът и има имен ден еди-кога си и някаква от другите колежки се изненадала: "Ама и Гълъбите ли празнуват тогава?".

В Пазарджик има фамилно име Сеферинкин, което би трябвало да произхожда от Сеферинка, тоест женското за Сеферин. Но съвременен човек на име Сеферин или Сеферинка не познавам.

Прабабата на ММ се казвала баба Тиляна. Предполага се, че е вариант на Стиляна.
Морфа се е срещало някога, Морфи за мъж - също. Конкретно около Стара Загора и Сливен съм ги чувала.

# 466
Георгия.

От една страна ми допада, защото не е често срещано. Поне засега. Но не мисля, че бих кръстила така дъщеря си.

# 467
Харалана, казваха ѝ Ана, та много късно научих цялото име на жената.
Коци.

# 468
  • Пловдив
Офтопик. Покрай Харалана се сетих, че имах един съсед от квартала - чичо Хари, за когото чак в училище от бащиното име на сина му разбрах, че се казва Харалампи. Моите родители бяха приятели с него и с брат му - Хари и Пепино. Пепино беше ерген, та нямаше как да разбера бащиното име на сина му, но мисля, че се казваше Петко.
Не са странни, просто се сетих за това.

# 469
  • София
Току що попаднах на Персефона - млада жена Anguished
Казват ѝ Петя.

# 470
И една баба Паунка

# 471
  • Варна
Плумелина

# 472
  • Пловдив
Много интересна тема Simple Smile Записвам се с няколко имена:

Арис - име на 3 годишно детенце
Кръстан
Митра
Гинка - име на младо момиче
Лата- име на възрастна жена
Хариела

# 473
Мелани Боян Борисова -малко бебе

# 474
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Дилена /някаква плеймейтка била/.

# 475
Елияна

Иваничка

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 14:58 от Invierno

# 476
  • Далече, далече
Рад Каменски звучи ли ви странно? Водещ от БНР.
Имах съученичка, която се казваше Пламенка. Днес се сетих за нея.

# 477
# 478
  • DE
Рад го има в моето село, а Каменски е разпространена фамилия там, дори моята моминска е такава  Mr. Green
Къно казваме на приятел който се казва Кръстьо  Grinning

# 479
  • Пловдив
Хаха, Дането, сега и да отричаш, че този Рад Каменски от рад-иото ти е някаква рода, няма да повярваме.
Аз лично съм чувала Рад Чуклев и Рад Площаков. Вероятно Рад с обикновена фамилия няма. Wink Не че тези са необикновени, но са сравнително редки.
И едно стихотворение помня от детството си, харесало ми е, щом го помня; авторът е Христо Радевски (онзи с "аз знам, аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори"):
И да викат:
                — Гледай, гледай,
туй го построи синът
на ковача, на съседа,
на бедняка дядо Рад…

Общи условия

Активация на акаунт