Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 19

• 38 506
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Бабата на баба ми се е казвала Лудовина.

# 481
  • Най-красивата страна
Мино-млад мъж от Троянския край.

# 482
  • Пловдив
Лудовина може би е сродно на Лудовик (Людовик, Лудвиг) - но звучи яко.  Sunglasses Единствена ли е била с това име?
Такива имена има в католическите селца у нас - обяснявам си го с някой чуждестранен свещеник, изпратен там навремето. И донякъде може би - с модата на "вносното". Артистът Григор Вачков (младите тийнове не знам дали се сещате за него Wink) разправял навремето как дядо му ли, прадядо му ли, Вачко бил кръстен всъщност Бонифаций по идея на такъв чужбински свещеник.

-----
Когато бях ученичка, в съседния клас имаше един Мано. А братът на една съученичка и приятелка имаше плоча (смятайте колко отдавна е било) на дуета "Мейууд", в която една от песните се казваше "Мано, мано, мано", това беше и припевът, какво значи, не знам, но на мен ми беше малко смешно заради този Мано.

# 483
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ефросия

# 484
  • Германия
Лудовина може би е сродно на Лудовик (Людовик, Лудвиг) - но звучи яко.  Sunglasses Единствена ли е била с това име?

Съседката на свекърите тук в Германия се казва Людвина, възрастна жена е. И тук името не е май често срещано, за друга с него не съм чувала

# 485
  • София
Данайа Close

# 486
Това го прочетох поне 3 пъти преди да мога да го изрека.

# 487
  • София
Като с правописна грешка ми стои.

# 488
Вилма-съученичка

# 489
В България си живея, но цитираните особи не са в сферата на интересите ми. Дори не се сетих за тях, а и не знам дали са истинските им имена. Други с това име наистина не съм срещала - нито млади, нито стари. Познавам само една Златина на 60+. А и един Златан - възрастен циганин, беше шеф на мешерето, почина преди няколко години. Знам, че един от неговите внуци също е Златан. (живееха в съседен вход)

От вчера - две сестрички Туана (4-5) и Амира(около 2). Бащата с вид на българин и говореше  на децата на чист български. И двете момиченца бяха бели, руси. Знам, че Амира е арабско, за Туана не знам какво е, стана ми интересно.

и аз от онзиден чух в парка име Амира. Момиченцето е малко - под 2 г. Имаше с нея и една Сурая. Но мисля, че не бяха съвсем българско семейство. На глас като викаха по децата - викаха на Бг. Но помежду си като си джумолеха на съседната пейка, не беше Бг. Е, лошо няма - просто отбелязвам.

Инак, моята приятелка е смесен брак - нейното момченце се казва Амиру. Съпругът й е от Шри Ланка, това е наблизо до Индия.

# 490
  • Под Сините камъни
Виделина
Амира и Сурая май са арабски имена

# 491
ИваЦ - 26 годишен

# 492
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Хаха, Дането, сега и да отричаш, че този Рад Каменски от рад-иото ти е някаква рода, няма да повярваме.
Аз лично съм чувала Рад Чуклев и Рад Площаков. Вероятно Рад с обикновена фамилия няма. Wink Не че тези са необикновени, но са сравнително редки.
Имам познат Рад, от северозападна България е.

Йовита

# 493
# 494
  • Варна
Хризолит

Общи условия

Активация на акаунт