Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 19

• 38 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Сега се сетих за едно вече 2-3 месечно бебе - Мартен. Като майката настояваше да го наричаме с цялото име и с ударение на Е-то. Thinking
да не би майката да е БГ, таткото Франсе? Май това именце е френч

# 421
Не. И двамата са БГ. Роднини на близка приятелка са. Имат по-голям син Александър.
Името е френско, но с фамилията звучи.... Mask

# 422
Злата е старо име. Не съм го срещала, сещам се само за Злата Мъгленска, но послдните години сравнително често го чувам по руските телевизии и то за малки момиченца.
Не живееш в България ли?
Толкова Златки има сега, то руси, то черни и май още някаква?
Наистина на малки момиченца не съм го срещала и дано!

# 423
В България си живея, но цитираните особи не са в сферата на интересите ми. Дори не се сетих за тях, а и не знам дали са истинските им имена. Други с това име наистина не съм срещала - нито млади, нито стари. Познавам само една Златина на 60+. А и един Златан - възрастен циганин, беше шеф на мешерето, почина преди няколко години. Знам, че един от неговите внуци също е Златан. (живееха в съседен вход)

От вчера - две сестрички Туана (4-5) и Амира(около 2). Бащата с вид на българин и говореше  на децата на чист български. И двете момиченца бяха бели, руси. Знам, че Амира е арабско, за Туана не знам какво е, стана ми интересно.

Последна редакция: сб, 19 авг 2017, 07:39 от Mama Ru

# 424
  • Countryside
Правда познавам на една позната майка й. Име като име, чак странно. Същото значение има и Искрена.
Наскоро се запознах с детенце Алек, това е цялото име. Май ми харесва, въпреки че питах два пъти как е цялото име и все си мислех че нещо не съм чула Blush

# 425
Имам един познат Алек, но е помак. Не съм срещала друг такъв.

# 426
  • in Wonderland
Мартен е доста популярно за малко момчета в момента.

Талия, комшийче, да се угодяло и на двете баби, не помня как се зовяха те обаче.

Сълзица и Златица са ми доста странни на мен, но доколкото разбирам са доста широко употребявани имена в източна Б/ия.

# 427
  • Варна
Капка

# 428
  • DE
На моя първа братовчедка детето е Алек, не ми е странно, трябва да попитам на кого е кръстено. Чисти българи са  Mr. Green

# 429
В България си живея, но цитираните особи не са в сферата на интересите ми. Дори не се сетих за тях, а и не знам дали са истинските им имена. Други с това име наистина не съм срещала - нито млади, нито стари. Познавам само една Златина на 60+. А и един Златан - възрастен циганин, беше шеф на мешерето, почина преди няколко години. Знам, че един от неговите внуци също е Златан. (живееха в съседен вход)

От вчера - две сестрички Туана (4-5) и Амира(около 2). Бащата с вид на българин и говореше  на децата на чист български. И двете момиченца бяха бели, руси. Знам, че Амира е арабско, за Туана не знам какво е, стана ми интересно.
Злата се казва сестрата на баба ми, а срещу нас живее Златина и още няколко познавам, повечето кръстени на бабите си Злати/ки.
Туана е турско/арабско/ име. Познавам дете от детската градина с това име и родителите са турци.
Та родителите на Туана и Амира може и да са българомохамедани. Те говорят чист български повечето.

# 430
  • Варна
Аглика

# 431
  • Варна
....

Сълзица и Златица са ми доста странни на мен, но доколкото разбирам са доста широко употребявани имена в източна Б/ия.
Коя част на източна България имаш предвид?Аз съм във Варна и нямам такива наблюдения, дори сред възрастните хора.Сълзица познавах точно една баба, Златица само съм го чувала изобщо като старо име, не мисля че е тукашно регинонално.Напр. Керанка е по-регионално при старите хора/ мисля го обсъждахме тук/, Вълчо май също излезе регионално сякаш, понеже и него го обсъждахме.
Но все пак източна България обхваща голяма площ.

# 432
Снежко и Еленчо от мен.

# 433
  • Countryside
И аз имах колежка Аглика навремето. Все я бъркаха с Иглика.

# 434
Туана е турско/арабско/ име. Познавам дете от детската градина с това име и родителите са турци.
Та родителите на Туана и Амира може и да са българомохамедани. Те говорят чист български повечето.

Напълно възможно.

Общи условия

Активация на акаунт