Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 4

• 84 146
  • 463
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз съм показвала моята тераса, но скоро / надявам се / ще имам нов дом с още по-прекрасна тераса, а пък гледката  Heart Eyes
Ако успея да стигна до нейното обживяване -  ще покажа....

# 91
Захир, аз не виждам снимки.. Confused За цветята - кълдъръмче, сакъз, лавандула, тагетис - всички те се чувстват отлично на силно слънце. Нашата тераса е с изложение югоизток, аз всяка година си отглеждам подправки - розмарин (многогодишен и нищо му няма ни в зима, ни в пек - моя целогодишно стои навън), италиански и гръцки босилек, мента, магданоз, риган и мащерка. Имах и няколко големи саксии мушкато, но тази зима ги изтървах - само ден ме нямаше вкъщи то взе, че ги попари студ отвън. Така ги изгубих, но на едното избиха нови листа изпод почвата и сега, ако мога да ги отгледам и размножа пак, би било прекрасно. Имам и здравец, който държа на по-сенчесто място и много си ме радва с цвят и зеленина, както и кактуси. Сега ще допълвам колекцията с нещо цветно и кичесто. Какво - ще решавам на място. Simple Smile

Vayana, помниш ли миналата година как и аз се чудех ще стигнем ли въобще до терасата? Simple Smile Е, стигнахме все пак, така че споко, бавно и славно, със сигурност ще показваш. Blush Като знам колко хубаво ти се получи настоящата... Heart Eyes Надявам се тази година и аз да успея да покажа началото на трансформацията на нашата тераска.

# 92
  • София
Madeleine, помня, помня Simple Smile Обаче не си показала още - скоро ли да чакаме?
Новата тераса си е готова, само "обзавеждане" й трябва. Също е югоизточна и ми даваш надежди с многото подправки, които отглеждаш, че и при мен ще се получи. На настоящата не са много щастливи...

# 93
 Чисто новата ми тераса, ще я ъпгрейдвам още Heart

# 94
Ау, че симпатично, браво!!

Аз купих черните сандъчета, които НСЧ показа по-горе. Благодаря още веднъж, Човече, страхотни са! Ще покажа някои от новите си придобивки, разбира се, ще щракна някоя снимка малко по-късно, но за фотосесия на цялата тераса има още какво да се желае. Simple Smile

# 95
Две снимчици като за начало и от мен. Simple Smile

Както писах по-горе, тези дни ходихме за цветя. Засега си купих няколко ето такива сладки теменужки за външния перваз на прозореца:

и доволно количество сакъзчета и мушкато за въпросните черни сандъчета. Показвам сандъците как стоят, закачени на парапета, ако някой друг си ги е набелязал или им се чуди още:

На мен ми харесаха, точно нещо такова търсех, освен това ги взех на промоционалната цена, много съм доволна!

Цветята все още са в разсадните си контейнерчета, както виждате, но предпразнично съм затрупана с работа, както обикновено, надявам се, че нищо няма да им стане няколко дни да постоят така, при първа възможност ще се заема да си ги разсадя в по-големи контейнери, за да могат да си растат и цъфтят на воля. Предстои да си домъкна и няколко храста лавандула от дворчето ни извън София, вече съм им подготвила местенцата. Simple Smile Тепърва ще търся свещници, фенери, възглавници и декорация, надявам се тази година поетапно да успея да озеленя цялата тераса, защото си ми е страхотна и искам наистина да стане уютна. Heart

# 96
Ехххх, страхотни тераси Simple Smile Размечтах се. При нас за съжаление е много мръсно и терасата се праши за часове, отказала съм се да я облагородявам. По принцип е тип лоджия и е оградена с бетонен парапет, но пак много се цапа. А като вали дъжд не знам по каква причина, но винаги бие право в нея и става като блато. За да ползвам столчетата задължително всеки път трябва да ги бърша и да изнасям възглавничките. Не се получава просто да я аранжиран красиво и после само да й се наслаждавам Grinning

# 97

Прелестна е! И се влюбих в столовете,  като  дизайн  и цвят!  Може ли  да  споделите от къде  са?

# 98
Масичката ,столовете и канапето са от естествен ратан,нали?Пишете,че я миете с маркуч,не се ли разваля ратана от мокренето? Зимата прибирате ли вътре мебелите или си седят на терасата?
С тази трева сме вече 5 години, като терасата ни е на покрив, открита, южна, цяло лято я пече слънце, зимата е затрупана със сняг, вятър и дъжд, чистя я с прахосмукачката и я мия с маркуча, е набиват се боклучета, листа и други боклуци, но като се позахаби купуваме нова и така
http://prikachi.com/images.php?images/274/9298274b.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/269/9298269O.jpg

# 99

Прелестна е! И се влюбих в столовете,  като  дизайн  и цвят!  Може ли  да  споделите от къде  са?
Всичко на снимката е от Юск.

# 100
  • София
Разкошна тераса, а цветът на столчетата е голямата ми слабост (имам по 1 тюркоазена стена навсякъде, вкл. и на терасата) и много се замислям дали да взема такива или да заложа на обичайните 2 столчета и масичка тип Икея за 1 тераса и пейка за другата.
А удобни ли са столчетата? Седнах на такива за малко (без възлавничка) в магазина, но не мога да преценя как ще са за по-дълго ползване. И зимата на терасата ли стоят или ги прибирате? Ние ще имаме безпрофилно остъкление, но не знам дали ще е достатъчно, за да ги съхраним, а място в жилището няма да има за тях.

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 00:54 от mishoto

# 101
Ние взехме от икейските масичка и столчета за хранене, защото са сгъваеми и лесно ще можем да ги прибираме през зимата, защото не заемат почти никакво място. И аз харесвам пейки принципно, но пейката трябва да стои целогодишно отвън и да я мисля, а това вече не ми харесва. Simple Smile

# 102
И аз имам по една Тюркоазена стена във всяка стая Stuck Out Tongue Winking Eye
Столовете са ми  супер удобни и без възглавница, тези са ми нови, но в офиса същите зимуваха на терасата без никакъв демидж. Най-удобно е като се облегнеш и си качиш краката на нещо, като шезлонг е, даже по удобно!

# 103
Леле момичета, покрай  вас почнах от "краката  за главата". Още  апартамента  не съм обзавела, а почнах да обзавеждам терасата  Simple Smile
Но наистина  се влюбих  в тюркоазените столчета!
Иначе  по първоначална концепция  трябваше да съм пейка и маса. Още съм в чуденка  практичност или  красота? !

# 104
  • София
Благодаря за отговора! Ще взема за терасата на спалнята такива, а за тази на хола - пейка ( зад нея на стената ще се сгъват стъклата и решихме, че поне малко пейката ще ги "защитава" от неволен удар, а до тях ще пробвам да сложа висящи саксии с цветя, за да не си личи, че има разстояние от пейката до стената заради стъклата).

Общи условия

Активация на акаунт