От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни – 16

• 92 741
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Щом ви предлагат, значи могат да я върнат. Ако бяха го върнали направо, щяхте да недоволствате също.  Звъннали са ви. Не разбирам какво повече очаквате да направи който и да е превозвач.
Всички знаем рисковете при тези покупки и следва да ги приемем след като избираме доставка чрез превозвач. Директна доставка до България, би ви дала повече сигурност.  

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 23:36 от shrekie

# 541
Аз бих писала на sportsdirect, че пратката е с липсващи артикули. Ако е възможно Габриели да съдействат да сверят по фактура и да кажат кои са.... Не знам защо не са я върнали още тогава, когато са видяли, че липсват артикули.

# 542
  • София
Никого не обвинявам, задавам въпрос, като описвам обстоятелствата. Аз съм си виновна, че не съм избрала опцията директна доставка, както правех до този момент. Не са сигурни, че ще си получа парите, утре щели били да питат куриера. Да се разчита на това, което каже куриера ми се струва твърде неразумно. Никъде не съм се съгласявала да си вдигам телефона незабавно, за да получа пратка в цялост или за да не се набутам финансово за 4 артикула, в най-лошия случай с 60 паунда. Дори да си бях вдигнала телефона, служителят отсреща категорично отказва и постфактум да свери какво е дошло и какво не е и в този случай аз задължително щях да избера пратката да се върне. При отказ на съдействие аз друг избор нямаше да имам, всеки би постъпил така. Жалко, че част от артикулите вече не са налични и щях да се радвам да знам дали липсват чорапи, шапки и други дреболии, или якета, например.

Зададох си въпроса тук, за да питам дали на някой друг му се е случвало същото. Кой поема отговорност в този случай? Никого не обвинявам, знам къде мога да се оплача и не желая именно тук да си губя времето. Моля, не се палете излишно.

# 543
  • София
Аз бих писала на sportsdirect, че пратката е с липсващи артикули. Ако е възможно Габриели да съдействат да сверят по фактура и да кажат кои са.... Не знам защо не са я върнали още тогава, когато са видяли, че липсват артикули.

Нищо не са установили, само са преброили. Когато аз им се обадих, казаха: "Всичко е наред, преброихме ги - 34" и аз останах с впечатлението, че са сверили. Знам ли аз наезуст колко съм поръчала?! След това проверих, че са 38 (дори първоначално 37 ги изкарах, но от единия артикул 2 броя съм поръчала). Писах им и по-късно пак ми звъннаха да кажат, че не са сверявали и че са прекалено ангажирани да го направят, предпочитали да върнат пратката.

В Общите условия на Sportsdirect се казва, че трябва да посоча липсващите артикули. Не мога да ги посоча. Иначе, и друг път съм имала, но при директна доставка и ненарушена цялост на пакета е очевидно в кой е вината и той си я поема. В случая кой да я поеме, като не се знае дори дали умишлено не е наранена целостта и къде са липсващите неща.

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 00:12 от Емел

# 544
Къде в общите условия на Габиели пише, че са длъжни да сверяват пратката по фактура или в общия случай каква да бъде реакцията им при нарушена цялост на пакета?
Не искате ли прекалено много от услуга, таксувана 2 лв/кг от UK до BG?

# 545
отговорността е на купувача.. Няма как да Габиели или който и да е друг превозвач да знаят какво сте поръчали, да проверяват пратки и т.н. Каквото дойде - това приемат и ви доставят. Който иска сигурност - плаща по-висока цена на транспорт директно до БГ.

# 546
  • София
Аз питам кой поема отговорност? Никъде, в който и да е закон, не е посочено, че правата на потребителя не са защитени, ако плаща 2 лв. или под 2 лв. за килограм нещо си. За мен да получиш разкъсана пратка, с пръснати артикули, е грешка. Дали ще сверява или няма да сверява си е избор на служителя. Ако е решил да не свери, значи е следвало да я върне. В този случай набутва клиента с едни 5-6 паунда, нещо, което клиентът е предвидил, избирайки тази услуга. Клиентът няма как да предвиди, че някой, който не е аматьор на пазара, ще се съгласи да получи пакет с 34 пръснати артикула, без да знае дали те не са били 40, 50, 60 ... И пак казвам, не е важно аз какво искам, аз искам да знам чия е отговорността и мога ли да разчитам да получа парите си обратно, след като в случая не може да се докаже дали липсите идват от Sportsdirect, oт Хермес или от превозвача.

# 547
  • София
отговорността е на купувача.. Няма как да Габиели или който и да е друг превозвач да знаят какво сте поръчали, да проверяват пратки и т.н. Каквото дойде - това приемат и ви доставят. Който иска сигурност - плаща по-висока цена на транспорт директно до БГ.

Ето един отговор! Благодаря!

Не е нужно да знаят, дори аз не знам, но си има фактура, приложена във всеки пакет. Ако не иска да сверява, ще върне разкъсания пакет. И ако иска да запази клиента и да не го наказва за грешката да е избрал именно НЕГО, ще седне и поне постфактум ще снима какво има вътре, за да може и клиент, и превозвач заедно да се измъкнат от ситуацията. Два лв. са на килограм, но са 100 лв. на месец, като по празниците са много повече. Всичко поръчвам от Англия, всичко за домакинството си, дрехи обувки. Не разбирам защо трябва да имам занижени очаквания, защото, видите ли, били 2 лв/кг. За сведение, с другите превозвачи никакви загуби, ама никакви не съм имала, като се има предвид, че стоката от гросъритата пристига в насипно състояние.

# 548
Вземате си пратката, виждате си липсите и си правите съответните изводи за по-нататък. Отговорност няма, по-точно е недоказуема. Не сте си получила лично вие пратката, за да реагирате навреме и да определите чия е вероятно отговорността. Това са рискове при всички превозвачи.
Аз ще поръчвам телевизор с превозвач, но предварително ще го уведомя за тази "деликатна" пратка и само ако се съгласи да я приеме, ще пусна поръчка.
2013 г. поръчах голям телевизор до BG, като си платих доставка с TNT, директно в дома ми го донесоха, не личеше, че е пътувал от UK до BG

# 549
Очевидно отговорността е на превозвача в Англия, тоест Хермес или която е там английска компания, защото пакетът е бил скъсан при тях и съответно са се загубили неща. Колко дни е възможността за refund от Sports direct? Месец? 2 седмици? Ориентирайте се според това и действайте. Ако е 1 месец, получете си пратката от Габриели в БГ, вижте си лично какво липсва и пишете на магазина за обезщетение. Ако е 2 седмици, помолете ги те да върнат пакета и пишете имейл, че липсват артикули и искате обезщетения, те сами по фактурата ще си проверят от магазина какво липсва. Във всички случаи обаче не е виновен продавачът и няма за какво да го обвинявате, той получава, каквото дойде. Не е длъжен да следи за целостта на пакетите, точни брой стоки в тях и тн. За това си следите Вие като клиент. С времето, което отнема за превоз на стоките от Англия до БГ обаче става по-сложно. И аз неведнъж съм искала да върна стоки, но не е било възможно, защото късно са пристигнали тук и срокът е изтекъл. Но това са минусите при пазаруване с доставчик и човек тр да е наясно с тях.

# 550
  • София
Днес очевидно служителят е със свежи сили, чухме се и ми обясни, че е отбелязано, че пакетът е бил разкъсан и куриерът се е съгласил да вземе пратката обратно днес, ако има липси. Явно в Англия хората си имат доверие, за разлика от нас тук. Simple Smile Когато има готовност за съдействие, винаги се намира изход.

# 551
Разберете, че приемащия пратката няма как да знае дали искате да я върне или да я приеме, когато опаковката е нарушена. Представете си, че сте поръчала яке и чорапи, за да допълните поръчката. Чорапите липсват, но те връщат ценното за вас яке. Обратното също е възможно, но риска си е за нас.

# 552
Интересува ме дали сте ползвали превозвачи за малки, но скъпи поръчки? Един английски сайт, от който съм пазарувала преди бижута ми канселира поръчката и се чудя дали да не поръчам чрез превозвач. Ползвала съм досега само габко, но пакетите бяха големи. Мисълта ми е, че няма как да се забута голям пакет, а нещо малко като 2-3 кутийки с бижута...

# 553
  • София
Получавала съм и малки, и големи пакети. Винаги има опция да се забута някъде пакета, независимо от размера. Ако е на висока стойност, някои превозвачи предлагат т.нар. ВИП услуги - могат да отворят, снимат пакета и т.н.

# 554
Интересува ме дали сте ползвали превозвачи за малки, но скъпи поръчки? Един английски сайт, от който съм пазарувала преди бижута ми канселира поръчката и се чудя дали да не поръчам чрез превозвач. Ползвала съм досега само габко, но пакетите бяха големи. Мисълта ми е, че няма как да се забута голям пакет, а нещо малко като 2-3 кутийки с бижута...

риск да се загуби винаги има.. но и едва ли ще е толкова малък пакета - скоро поръчах fire tv stick, малка кутийка, но пък в по-голяма транспортна опаковка на амазон.

Общи условия

Активация на акаунт