Априлчета 2017 - Тема 3

• 42 036
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Серенити, изобщо не е сигурно как ще се държи на непознато място.  Може и да стане обратното на това, от което се опасяваш. И аз имах някакви притеснения, пък ето - месец и половина вече сме на морето, и по ресторанти вечер го влачим, и на плаж го водихме, изобщо навсякъде, идеално му понесе, много по-добре от очакваното! Есента мислим да мръднем някъде на екскурзия, умуваме дали и там да не го помъкнем😂 На мене малко хард ми идва , децата не дават да го оставим, щяло да му е мъчно😂

# 151
Явно при всички ни е на мода това трудно заспиване. Напоследък нищо не помага и при нас-шъткане, мънкане, друсане, цица, биба, реши ли, че няма да заспи е рев до небесата. Някой беше споменал, че бебето му има предпочитания към едната гърда, бебо е по същия начин. Пробутвам я през нощта и като е сънен. Общо взето имаме еднакви терзания. 😂😂😂

Да не си помислите, че сте сами. 🙈

# 152
Пърпълче - всъщност проявлението на запушен слезе канал са точно гурелите. И ние имахме - месец и половина нищо не стана с масажи. Накрая отидохме на лекар, каза, че каналчетата се запушвали от стафилококова инфекция, капахме 10 дни Тобрадекс и се оправи работата.
Оффф много ми е тегаво с този проблем със съня Sad Четох, че единственото решение било да оставиш бебо да се понареве и да си заспи самичко, а не да го учиш да заспива на гърда или на ръце, че после няма отучване. То тя и без това като се вкисне отказва и гърди, и ръце, и всичко. Само че на мен сърцето ми се къса, като я слушам да плаче Disappointed Relieved Снощи тя си реве в легълцето, аз рева отстрани - абе ужас! Дано не продължава дълго този период, защото нервите ми няма да издържат с този метод...

# 153
И аз не мога да го приложа този метод. Първо ушите ми не го понасят, после сърцето и нервите. Вчера баща му се ядоса като го приспиваше, че съм го научила на ръце. Ами като не иска да заспи, как да го приспя????!?? 😞🙉

Иначе за капките Тобрекс- на нас ни ги изписаха заради спукани капиляри в едното око. Ами не ги сложих, дадоха ни други, които слагах около седмица и накрая започнах да капвам кърма и се оправи.

# 154
Пърпъл, мъжът ми е бил по-пухкав:smile:, казваш наследствено е. Иначе с водата и тричасовите паузи май се справяме добре. Постоянство си му е майката. За слъзните каналчета няма какво да те е срам, но как може доктор да говори такива глупости.
За спането да ви кажа, на прегледа ни питаха как е със заспиването, но аз не обърнах внимание особено на този въпрос. Явно обаче, сега като чета вашите постове, за четири месечна възраст е нормално да е по-трудно и да има проблеми. При нас сякаш заспиването не е голяма драма, по-скоро това, че спи малко. Като видя, че не мога да го приспя, а знам, че всъщност е доста уморен, му казвам, че тогава ще стои буден и си го слагам в хола, т.к. не ми се занимава да го нося или да вися над леглото половин час или по-дълго. Като стигнем момент, в който вече много мрънка, си го нося в леглото и заспива бързо.

# 155
  • София
Ох момичета,голям зор с това спане.Направо е кошмар,толкова трудно започна да заспива Борис,че нямам думи.И то все на ръце или след енергично друсане в количкатаА преди го слагах в леглото ,давах му бибата и сам заспиваше.сега и на биба се мръщи.Взех му каучукова,такава отвратена физиономия направи,че няма на къде.
 Обяснявам си го с това,че вече са по-големи и любопитни и ти първа започват да откриват света и не искат да изпуснат нещо важно и хем им се спи,хем не им се заспива.В истерии изпада моето дете от преумора,ревах и аз един ден с него от безсилие.Работила съм с по 40 деца и никой досега не ме е карал да се чувствам толкова безпомощна,колкото 4 месечното ми бебе,когато не може да заспи и реве с цяло гърло и от очите му буквално хвърчат сълзи като на анимационните герои,когато плачат

# 156
  • Велико Търново
Белинда, дай Боже (тук ми липсва човечето, което се моли). Аз ще се пробвам за една кратка планинска почивка, пък ако ще целия хотел да ме гледа после накриво. Хм, то и съседите вече малко по-особено ме гледат след като онзи ден малчо рева половин час посред нощ в три часа.

# 157
Казвате около 4 месец не спяли, да се надявам да отминава тогава. И на мен ми мина през ум да е от зъби, ама как пък все като я приспивам тези зъби се обаждат. При мен пък и с яденето има някакъв проблем, не си харесва режима госпожицата. Сега я следя не огладнява на 3 часа а 3,5 /4 зависи явно колко е изцоцкала. Та сега я наблюдавам да видим как ще се гласим. Защото на 3 часа само да се съблека и преди да съм доближила рев все едно я натискам... чак си мисля че не ме обича вече.  А интересно че вечер яде на 3 часа че снощи даже на 2 Thinking

# 158
  • София
Моят се свива все едно го боли корем. Напъва се, става кръв червен в лицето, почва да рита...все едно колики има. Първия ден като се случи, помислих, че са точно колики и дадох капки. След няколко такива случая обаче се светнах, че просто няма как да го хващат все като стане време за спане. И наистина, щом сменя начина на приспиване или просто спра да се опитвам да го приспя, мигом коремът минава😉 Никакъв корем не е, ами лудите го хващат😁

# 159
Белинда, Абсолютно същото, точно си мислех как бях забравила за коликите и ръкомахането сега се повтаря, странна работа. Какво ще е тогава???
Сега спи присвах я 40 минути, останах без ръце, и си направих тренировка на краката защото танцувах хахаха

# 160
  • София
Може би е това, което пише Мартити. Попрочетох в нета и доста логично ми прозвуча.

# 161
  • Враца
Здравейте мами Simple Smile днес моята буболечка прави 3 месеца и започва четвърти, дано нямаме тези проблеми със съня, макар че от известно време поревава преди вечерния сън, но то е по скоро мрънкане със затваряне и отваряне на очите. Според мен са станали много любознателни вече и не искат да изпуснат нищо Smile Пърпълче честита месачинка и на вас, да са ни живи и здрави бебочковците Flowers Hibiscus

# 162
  • София
Днес трябваше да ставам към 4-5, че пътуваме и с ужас установих, че от лягането в 9:30 до 4 сутринта съм кърмила 3 пъти😠 Мрън-мрън, голямо мрънкане...Пък сега си е спокоен.

# 163
Nelegalna честита месечинка.
Аз съм на крак от 5.30
Маймуната реши да заспи на цица за разнообразие без да реве само помрънка, и аз радостт заспа в 22. Белинда не си сама, и мен ме буди три пъти да я кърмя и на последното кърмене в 5.30 вече беше будна ухилена и познай дали имаше сън. Но поне за моя радост само на едното събуждане беше с рев сравнително спокойна спа, но иска да е гушната и кошарата седя празна.

# 164
  • София
А, нашето легло в София сигурно се е разсъхнало вече😂 Мъжа ми вика, ако не друго, поне хубава закачалка за дрехи ще си имаме😂

Общи условия

Активация на акаунт